10 sfaturi pentru împachetarea bagajului

Academia Barbatilor

Probabil e un clișeu să spui că majoritatea bărbaților împachetează bagajul în ultimul moment, dar să recunoaștem: unii dintre noi chiar facem asta. O mulțime de bărbați au tendința de a aștepta până în ultimul moment dinaintea plecării, ajungând apoi în situația în care fie dau din colț în colț panicați, în timp ce partenerele îi privesc deranjate și iritate, fie uită obiecte esențiale, precum șosetele sau pașaportul.

De-a lungul anilor, am învățat că un pic de efort și un strop de pregătire din timp te vor scuti de bătaia de cap și de frustrările făcutului de bagaje – atât pe tine, cât și pe partenerii tăi de călătorie.

Unele dintre sfaturile de mai jos pot părea de bun simț. Și chiar sunt, iar dacă le consideri așa și le aplici deja, cu atât mai bine pentru tine. Înseamnă că ești un bărbat matur și un călător experimentat. Dacă nu, ia-le în considerare și ne vei mulțumi mai târziu.

împachetarea bagajuluiSpală-ți hainele în prealabil

Acesta este cel mai simplu mod de a face o planificare în privința bagajului. Bagă toate hainele murdare la spălat cu cel puțin trei zile înainte de a pleca în călătorie și, când vine momentul să împachetezi, scoate hainele curate și împăturite din dulap. Altfel te poți trezi cu doar patru perechi de boxeri curați în noaptea în care trebuie să pleci pentru o săptămână în India. Și nu ai vrea asta, nu că nu s-ar găsi boxeri în India.

Împachetează câteva lucruri în plus

Unii bărbați (cu siguranță, nu toți) au impresia că făcutul bagajelor este un fel de provocare, menită să demonstreze că pot lua cu ei cât mai puține haine cu putință. Ceva de genul: hai să vedeți cât de minimalist sunt și cât de „light” călătoresc eu! Dar acest lucru este absurd.

De fapt, ar trebui să adaugi în geamantan cel puțin o pereche de șosete sau lenjerie de corp în plus, pe lângă un tricou și un maieu. De ce? Pentru că se poate întâmpla orice. Vine ploaia, răstorni un pahar de vin pe tine, cobori un deal noroios. Tot felul de ghinioane neașteptate se pot răsfrânge asupra ta, prin urmare merită să fii pregătit, fără ca asta să însemne să adaugi 20 de kilograme în plus la bagaj.

Folosește articole de îmbrăcăminte versatile

Pune în bagaj un pulover care să fie suficient de confortabil pentru vizitarea obiectivelor turistice, dar și suficient de elegant pentru cină. Împachetează o pereche de pantofi care se potrivesc pentru întâlniri de afaceri (în caz că există), dar pe care îi poți purta și într-un bar, împreună cu blugi și tricou.

Mergi la o nuntă la care trebuie să fii prezent la cina de repetiție, la un mic-dejun în familie și la ceremonia în sine? Folosește câteva combinații care să îmbine sacoul și pantalonii de costum, astfel încât să nu trebuiască să împachetezi mai multe costume.

Rulează hainele

Împăturitul hainelor cauzează cute; rularea nu. Este atât de simplu. Și nu, mototolirea cravatei și aruncarea acesteia în geamantan nu este o opțiune acceptabilă. Rulează cravata precum o rolă de bandă adezivă și asigură-te că o pui într-un loc în care știi că nu o să se șifoneze. Extinde, de altfel, obiceiul rulatului și la șosete, chiloți sau tricouri.

Ai grijă de pantofi

Că tot vorbeam de pantofi, poți așeza șosetele înpachetate chiar în pantofi, pentru a câștiga spațiu. Dacă umpli pantofii cu șosete nu numai că economisești spațiu, dar îți și protejezi încălțămintea, care va arăta bine atunci când despachetezi, și nu boțită în fel și chip. Acest lucru este valabil mai ales pentru pantofii eleganți, care se pot îndoi în timpul transportului.

Împachetează obiectele delicate pe lățimea geamantanului

Foto: YouTube

Hainele elegante, puloverele fine (din cașmir, de pildă), sacourile sau pantalonii de costum trebuie să fie ultimele articole care se pun în bagaj, iar ele trebuie să fie împachetate în așa fel încât să ocupe toată lățimea valizei.

Astfel, eviți sifonarea acestora și te asiguri că vor fi primele lucru pe care le despachetezi când ajungi la destinație. Adică nu vei uita de ele până la nuntă / întâlnire / cina romantică și nici nu te vei chinui să le extragi de pe fundul valizei.

Ia-ți un încărcător suplimentar și păstrează-ți cablurile în mod organizat

Probabil că ai cel puțin 20 de încărcătoare de telefon aruncate în diferite sertare din întreaga casă. Ia întotdeauna două cu tine și asigură-te că cel puțin unul îți este la îndemână. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să descoperi că nu ai cu ce să încarci telefonul și să cauți cu disperare un magazin de electronice.

Extinzând discuția, alocă timp separat și compact pentru tot ceea ce ține de gadgeturi, de la încărcătoare la aparate foto și video, telefoane, trepiede, carduri, etc. Organizează-le cum se cuvinte, dacă se poate în aceeași geantă (sau pungă).

Păstrează articolele de toaletă într-o gentuță cu fermoar

împachetarea bagajuluiDacă pui un tub deschis de pastă de dinți într-o valiză, acesta va curge pe haine. Cumpără-ți o gentuță de călătorie cu fermoar și pune toate articolele de toaletă în ea. Ia-ți deodorant, pastă de dinți sau orice mai ai nevoie pentru călătoria ta, în loc să împachetezi ceea ce ai deja acasă.

Când ajungi în supermarket-urile mari, vei remarca faptul că în zona de cosmetice există unele rezervate special pentru călătorii, de dimensiuni mici. E o cheltuială minimă, care te scutește de frustrarea de a despacheta valiza pe care ai împachetat-o cu atâta grijă, în momentul în care îți dai seama că ai nevoie de ceva din ea.

Pregătește toate obiectele necesare cu o noapte înainte

Acest lucru este recomandat în special dacă ai un zbor de dimineață. Pregătește-ți portofelul, pașaportul, cheile, hainele de călătorie și alte obiecte importante și asigură-te că documentele de călătorie se află la îndemână.

Astfel, elimini orice risc de a uita sau a pierde ceva, și îți vei face ziua de plecare mult mai ușoară, mai ales că la 4 dimineața nu-ți stă mintea la organizare. În plus, nu va mai trebui să sapi în valiză după hanoracul pe care vei dori să-l porți în avion pentru a te proteja de dârdâiala generată de aerul condiționat.

Despachetează când ajungi la destinație

„Traiul într-o valiză” poate fi un mod de viață pentru unii călători, dar această frază nu ar trebui luată efectiv ca atare. Cum ajungi la destinație, despachetează cămășile, sacourile, costumele și orice articol de îmbrăcăminte care trebuie să fie pus pe un umeraș.

Cu cât aceste haine stau mai mult în bagaj, cu atât vor fi mai șifonate – și nu e chiar distractiv să le calci în timp ce te afli în vacanță. Pune hainele în sertare. Așează pantofii în dulap. Practic, comportă-te ca un om civilizat. Astfel, îți va fi mai ușor și să împachetezi pentru drumul de întoarcere.

Citește și cum să împachetezi eficient în timpul vacanțelor