#TechNews: 10 noutăți din tehnologie

Avatar

Dacă ești bărbat, mai mult ca sigur ești pasionat de tehnologie. De aceea am creat #TechNews, o nouă serie de articole care îți va aduce în fiecare săptămână cele mai importante noutăți din tehnologie și lumea internetului.

Iată cele 10 știri importante din această săptămână:

1. Instagram a atins 1 miliard de utilizatori

Instagram a anunțat în cadrul unui eveniment restrâns că a atins cifra de 1 miliard de utilizatori în toată lumea. Dacă în septembrie anul trecut, rețeaua socială se putea lăuda cu 800 de milioane de utilizatori și cu o creștere de aproximativ 200 de milioane pe an, se pare că Instagram a crescut mult mai repede în ultimele luni.

2.Facebook va permite administratorilor de grupuri să introducă o taxă lunară pentru membri

Prețul poate varia între 4.99$ și 29.99$ pentru un abonament pe o lună. Noua opțiune va fi introdusă mai întâi în grupurile de parenting, gătit și home deco. Deși până acum grupurile de Facebook au fost gratuite, plata pentru a fi membru într-un anumit grup va oferi utilizatorilor exclusivitate la accesarea informațiilor dar și posibilitatea de a consuma un conținut nișat, de calitate.

Desigur, introducerea acestei taxe nu înseamnă faptul că nu vor exista în continuare grupuri gratuite.

3. Google Earth primește o funcție care te lasă să măsori clădiri sau orice distanță de pe hartă.

Google Earth va putea să îți satisfacă orice curiozitate de natură topografică și îți poate spune chiar și câți kilometri sunt de la Polul Nord până la tine acasă. Funcția de măsurare poate calcula aria terenurilor sau poate determina cu exactitate dimensiunile unei clădiri. Funcția este disponibilă pe aplicația de Android sau pe Google Chrome. Versiunea pentru iOS va fi lansată în curând. Mai multe detalii aici.

4. Instagram anunță IGTV – aplicația pentru clipuri video verticale.                 

Rețeaua socială a lansat un concurent foarte interesant pentru Youtube: IGTV. CEO-ul Instagram, Kevin Systrom, spune că aplicația a fost dezvoltată pentru a ușura căutarea și vizionarea de conținut video pe telefonul mobil. În timp ce majoritatea aplicațiilor de conținut video necesită căutarea clipului dorit, IGTV va rula clipuri chiar din momentul în care va fi deschis.

Deși clipurile video trebuie să fie în format vertical, noua aplicație pare să aibă succes și să fie o alternativă interesantă la YouTube.

5. Ochelarii de la Snapchat primesc un update important.

În sfârșit, Spectacles pot captura clipuri video care să fie folosite în afara aplicației Snapchat. Până acum, compania obliga utilizatorii să înregistreze conținut video în format circular cu dorința de a oferi cea mai bună experiență utilizatorilor Snapchat. Totuși, formatul circular nu era foarte potrivit pentru celelalte rețele sociale, în special pentru Instagram.

6. Samsung Galaxy S10 nu va mai avea iris scanner

Samsung lucrează la un senzor de amprentă care să fie implementat chiar în ecranul telefonului. Conform unor surse din Coreea, compania nu a mai cerut furnizorilor de piese senzori de scanare a irisului. Astfel, Galaxy S10 va folosi pe lângă senzorul de amprente din ecran și deblocarea facială.

Probabil trebuie să-i prindă din urmă pe adversarii din Cupertino.

7. Autopilot Buddy sau cum să păcălești o Tesla să conducă pentru tine non-stop

Autopilot Buddy este un device care a atras multă atenție în ultimul timp. Prietenul lui Autopilot (așa ar suna numele tradus în română) este un mic gadget format din două piese magnetice care se prinde pe volanul oricărei mașini Tesla și simulează mâna de pe volan de care sistemul autonom are nevoie din când în când pentru a rula în continuare.

Practic, acest dispozitiv păcălește mașina să meargă autonom pentru mai mult timp. La data la care scriu aceste rânduri, Autopilot Buddy a fost declarat nesigur de Statele Unite prin intermediul NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

Clip video cu Autopilot Buddy aici.

8.Veste bună pentru fanii BlackBerry

BlackBerry lansează un upgrade pentru modelul KeyOne: Key2. Acesta vine cu un design ușor schimbat prin micșorarea ramei ecranului și mărirea spațiului pe care îl ocupă tastatura. De asemenea, procesorul este mai puternic: un Qualcomm Snapdragon 660 (versus Snapdragon 625 de pe KeyOne), iar memoria RAM a fost dublată de la 3 GB la 6GB.

Camera principală a fost schimbată și are acum 12 megapixeli.

Dispozitivul va începe să fie comercializat în Statele Unite din 13 iulie cu prețul de 649.99$.

9. Leica a început să producă ceasuri

Leica este o companie foarte cunoscută în domeniul camerelor foto. Are o tradiție cunoscută când vine vorba de arta fotografică și, deși majoritatea modelelor sale sunt destul de scumpe, a reușit să se dezvolte destul de mult în ultimii ani. Ca urmare, nu ar trebui să fie o surpriză majoră faptul că a decis să intre într-un nou domeniu de activitate. Pentru a preveni diluarea brandului, tehnologia din noile ceasuri este de top, cu mecanism manual și un design minimalist.

Este vorba de două ceasuri cu nume simple – Leica L1 și Leica L2. Ambele împart câteva asemănări și sunt definite printr-un design simplist, cu limbi negre și un aspect ce amintește de cronografele tradiționale. Mecanismul de la interior este cu acționare manuală și a fost realizat de Lehmann Prazision, o companie din Germania.

Ceasurile vor ajunge în magazine în această toamnă la un preț aproximativ de 10.000 de euro. În primul an, se vor produce 400 de unități ale modelului L1 și alte 400 de unități de Leica L2.

10. Conexiunile Wi-Fi au primit cel mai important upgrade din ultimii 10 ani

Ultima știre, dar nu cea din urmă în materie de importanță este cea care anunță implementarea unui nou standard de securitate al conexiunilor WiFi: WPA3.

Pe hârtie, WPA3 nu este revoluționar în comparație cu bătrânul WPA2, dar va elimina toate vulnerabilitățile și potențialele găuri de securitate ale vechiului standard. Cu alte cuvinte, comunicațiile prin intermediul rețelelor fără fir vor fi mai sigure acesta fiind cel mai important detaliu.

De asemenea, WPA3 va facilita integrarea în rețeaua locală a echipamentelor pentru case inteligente. Indiferent dacă au sau nu un display, datorită protocoluluiEasy Connect, îți vei putea utiliza smartphone-ul în procesul de împerechere.