11 locuri inedite de vizitat în Barcelona

Academia Barbatilor

Într-un oraș atât de popular ca Barcelona, ​​e dificil să găsești un loc inedit de vizitat, de care să nu fi auzit deja toată lumea. Din fericire, însă, încă mai sunt unele puncte de interes care nu se regăsesc pe toate hărțile turistice și care nu sar imediat în ochii vizitatorilor. Am selectat în continuare 11 dintre aceste locuri mai puțin cunoscute din Barcelona, care merită o vizită, în special dacă nu ești la prima incursiune în orașul lui Gaudi.

El Paradiso

locuri de vizitat în barcelona

Foto: paradiso.cat

Această bodegă elegantă este ascunsă în spatele afișului unui local trendy (Pastrami Bar) din inima cartierului El Born. Tot ce trebuie să faci este să arunci o privire cu subînțeles persoanei din spatele tejghelei și aceasta te va lăsa să intri pentru a ajunge la momentul potrivit în micuța bijuterie din spate, de care puțină lume are habar.

Carmel Bunkers

locuri de vizitat în barcelona

Foto: gone4days.com

Dacă vrei să te bucuri de panorama orașului, atunci Carmel Bunkers este locul ideal. Situate la poalele munților, aceste foste buncăre din timpul războiului reprezintă alegerea perfectă pentru cei care vor să scape de centrul aglomerat al orașului și să admire priveliștea impresionantă, la 360​​°.

Antic Theatre

locuri de vizitat în barcelona

Foto: teh.net

Situat la doar câteva minute de mers pe jos de celebrul Palau de la Música, Antic Theatre este o oază urbană care a reușit să stea în umbră fără să atragă hoarde de turiști. Teatrul se mândrește cu o terasă largă, în aer liber, înconjurată de clădiri vechi cu o arhitectură impresionantă, tipică Centrului Vechi din Barcelona. Prețurile sunt relativ scăzute, iar locul e vizitat de mulți tineri.

Cafeneaua Centre Cívic Can Deu

locuri de vizitat în barcelona

Foto: Flickr / @marimbajlamesa

Centre Civic Can Deu este găzduit într-o uimitoare clădire modernistă, situată în inima cartierului Les Corts – unul vizitat foarte rar de turiști. Cantina de aici e o bijuterie ascunsă, de care știu foarte puțini localnici. Are o terasă exterioară spațioasă și un decor interior elegant, la acestea adăugându-se o selecție de băuturi și mâncăruri la prețuri accesibile.

Grec Gardens Amphi-Theatre

locuri de vizitat în barcelona

Foto: barcelona.cat

Aflat în partea superioară a dealului Montjuïc, amfiteatrul din Grădinile Grec a fost construit în anii ‘20 pentru Expoziția Internațională de la Barcelona. Astăzi, teatrul este folosit în fiecare iulie drept loc de desfășurare a Festivalului Grecesc. În restul anului, grădinile și teatrul sunt deschise publicului larg, fiind locul ideal pentru a te relaxa citind o carte sau pentru a face un picnic.

El Jardí Bar

locuri de vizitat în barcelona

Foto: eljardibarcelona.com

Aflată la doar câteva minute de La Rambla, această cafenea-restaurant în aer liber reprezintă un secret bine ascuns. Se află în curtea interioară a unor clădiri vechi ce aparțin de Universitate și e înconjurat de portocali. El Jardí este o adevărată oază de liniște într-o zona plină de agitație.

Labirintul Horta

locuri de vizitat în barcelona

Foto: Wikipedia

Ți-ai dorit vreodată să te pierzi într-un labirint real, la fel ca cele despre care ai citit atunci când erai mic? La fel și marchizul Joan Antoni Desvalls din d’Ardena, care în secolul al XVIII-lea a ordonat construcția acestui labirint ce se întinde pe o suprafață de 820 mp, situat la marginea Barcelonei. Doar 750 de vizitatori au voie să îl vadă zilnic, iar accesul costă aproximativ 2 euro/ persoană.

Bistrot by Valkiria

locuri de vizitat în barcelona

Foto: barcelonanavigator.com

La prima vedere, ai putea spune că nu se întâmplă nimic interesant în această locație din Poblenou. Găzduit în interiorul spațiului de lucru Valkiria, Bistrot este o cafenea și un bar modern, care oferă o selecție de mâncăruri și băuturi interesante, într-un mediu modern și excentric, ce promovează networking-ul și gândirea creativă.

Jardins de Mossen Costa i Llobera

locuri de vizitat în barcelona

Foto: barcelona.cat

În vreme ce multe dintre grădinile din Montjuïc sunt renumite pentru expozeurile luxuriante de flori, Jardins de Mossèn Costa i Llobrera adăpostește unele dintre cele mai rezistente și neobișnuite soiuri de plante. Înființată în anii 1970, în această grădină mai puțin cunoscută se află sute de specii de cactuși, precum și alte plante tropicale

Palo Alto

locuri de vizitat în barcelonaAceastă grădină urbană este situată în inima orașului Poblenou, în curtea unei foste fabrici transformate într-un spațiu de lucru. Piața Palo Alto –  piață de mâncare stradală și design, deschisă lunar – a atras atenția turiștilor asupra locului. Ceea ce puțini oameni știu este că poți avea acces aici în fiecare zi a săptămânii, în timpul programului de lucru al hub-ului.

Zona de Banys del Fòrum

locuri de vizitat în barcelona

Foto: provincias.es

Imaginează-ți că înoți  în marea largă, fără să riști să te intalnești cu un jet-ski sau fără să fii zdrobit de valuri. Zona de Banys del Fòrum este principala „piscină” naturală a orașului, combinând beneficiile apei de mare cu siguranța oferită de culoarele de înot, scările de acces și  zonele special amenajate pentru public.

Citește și despre 7 insule spaniole mai puțin cunoscute, dar bune de vizitat