14 idei de cadouri de Crăciun pentru bărbații care le au deja pe toate

Academia Barbatilor

Crăciunul e momentul ideal să-ți arăți aprecierea față de persoanele din viața ta, iar acest lucru îl poți poți face simbolic, printr-un cadou. Și nu ne referim de această dată la prezențele feminine din jurul tău ci la tată, frate, prieteni sau chiar la… tine însuți. Însă când ai atâtea opțiuni, cum știi care e cel mai potrivit cadou pentru EL?

Știm că nu suntem întotdeauna ușor de mulțumit, iar alegerea unui cadou de Crăciun poate să dea bătăi de cap oricui. Din fericire, stiliștii de la Academia Bărbaților și magazinul MyMan.ro au adunat sfaturi prețioase în materie de cadouri ca să-ți fie cât mai ușor să nu dai greș de Sărbători.

De la bărbatul sport până la cel romantic, descoperă mai jos cele mai inedite idei de cadouri de Crăciun, potrivite pentru fiecare tipologie.

1. Un set de bărbierit vintage, pentru un nou ritual de îngrijire în anul ce vine

Set de bărbierit vintage

Mulți au cel mai nou aparat de bărbierit și sunt la curent cu tot ce înseamnă high tech. Dar au avut vreodată un astfel de set de bărbierit, precum tații noștri? Experiența unei epoci trecute printr-un set de bărbierit vintage de lux e de neprețuit.

Aparate din materiale foarte rezistente, cu finisaje deosebite, pentru ca posesorul lor să aprecieze tradiția bărbieritului, și să transforme această rutină într-un moment de răsfăț.

Set de bărbierit de lux cu aparat, pămătuf și produse de îngrijire

2. Un portofel nou, din piele naturală

Un mic detaliu, pentru o imagine mai bună: portofelul. Acest accesoriu nu completează doar ținuta, dar e și un ajutor de nădejde pentru a păstra în ordine cărțile de vizită.

Portofel elegant cu clips de bani și port carduri

Alege un portofel dintr-un material rezistent, de preferat piele, pentru a diminua riscul de uzură.

Un gentleman adevărat nu doar că are un portofel pe care se mândrește să-l scoată atunci când se pregătește să facă cinste prietenilor, ci și un detaliu vintage: clipsul de bani, care îl diferențiază ca stil.

Portofel din piele naturală cu clips de bani

3. Un port tutun ca în Vestul Sălbatic

Port-tutun din piele întoarsă

Afară ninge? Invocă un peisaj cu totul diferit, din Vestul Sălbatic, cu un port de tutun. Este un accesoriu util pentru cei care-și fac singuri țigările meditând la rutina de zi cu zi în timpul unei pauze de tutun.

4. O pereche de butoni de cămașă unici și personalizați

Butoni eleganți în formă de volan

Ai mai mulți bărbați pe lista de cumpărături? Un set de butoni personalizați pentru hobby-urile fiecăruia e un cadou care chiar o să-i impresioneze. Pasionat de mașini? Un accesoriu perfect este un set de butoni în formă de volan sau de schimbător de viteze. Pasionat de sport? O pereche de butoni care ia forma activității sale favorite îl va încânta.

Indiferent de hobby-urile persoanei vizate, butonii personalizați de cămașă îi vor completa cu succes ținutele elegante și îl vor face să se distingă în mulțime. Îi poate purta cu mândrie în noaptea de Revelion sau de ce nu, în următorul an la întâlnirile de afaceri sau la ocazii speciale.

5. O geantă sport, ca să meargă la sală mai des. Și cu stil.

Geantă sport, marca Avirex

Geanta Avirex, inspirată de cele create pentru soldații Forțelor Aeriene Armate ale SUA, încă din perioada dintre cele două războaie mondiale, e un accesoriu fantastic. Chiar și Tom Cruise purta una. Cele mai îndrăgite cadouri pentru bărbatul sport sunt cele practice, care îl susțin în viața lui activă, mai ales de Sărbători când nici chiar el nu se poate abține de la micile plăceri dulci.

Casual-sport, din materiale calitative, impermeabile, gențile moderne sunt cadoul ideal în care se poate purta echipamentul sportiv, chiar și pe timp de iarnă.

6. Băuturi fine, asortate unui trabuc

Cabernet Sauvignon, vin sec din Crama Rătești

Oricui îi place să fie răsfățat, în special de Crăciun. Un vin de calitate – un Merlot roșu sec sau Traminer, vin alb sec sau de ce nu?, o șampanie premium. Orice bărbat apreciază băuturile fine, prin urmare bucuria va fi pe măsură.

7. Un set de îngrijire de lux, pentru bărbatul Alfa

Set de îngrijire cu produse de lux

Bărbatul Alfa este puternic și încrezător în sine, cu idealuri înalte, iar asta vrea să și arate, atât prin comportament, cât și prin imaginea sa de zi cu zi. Pune preț pe calitatea lucrurilor și îi plac cadourile scumpe, așa că ar fi încântat să-i oferi un ceas elegant de mână sau un set de butoni, pe care le va asorta la ținutele sale cu mult stil în noaptea de Revelion. Nu se știe cine va fi în centrul atenției: El sau artificiile.

Seturile de bărbierit de lux sunt un alt cadou rafinat pe placul unui caracter Alfa. Pune accent pe look-ul său, așa că va vrea mereu să arate impecabil, iar prin faptul că îi susții felul de a fi printr-un cadou, îi vei câștiga și mai mult respectul și aprecierea.

8. O geantă de vacanță pentru city break-uri de weekend

Geantă de voiaj model aviație, marca Avirex

Iubește călătoriile? Atunci sigur are pe listă câteva destinații de vis unde își dorește să ajungă în noul an.

Gențile de călătorie sunt de mare ajutor pentru orice incursiune, așa că o geantă de travel, încăpătoare, e cadoul perfect pentru jetsetterul care chiar apreciază un asemenea obiect de calitate.

9. O servietă cu care să impresioneze

Servietă de lux din piele naturală

După un an în care a lucrat din greu, o surpriză plăcută pentru orice bărbat e să găsească sub brad o servietă de lux. O astfel de geantă este creată special pentru mediul business și se potrivește foarte bine la ținutele elegante.

Alege o servietă impermeabilă, pentru ca documentele și accesoriile business să fie ferite de zăpadă și ploaie. Găsește un model cu un design dosebit și cu o culoare care se potrivește la majoritatea costumelor.

11. Decorațiuni cu influențe istorice, pentru un bărbat creativ

Glob pământesc pe suport de lemn

Prins în poveștile istoriei, apreciază marii artiști și petrece multe ore citind noutăți despre geografia și arta lumii? Obiectele artistice care au legătură cu hobby-urile unui bărbat, îl vor vrăji instant. Ajută-l să-și personalizeze casa cu accesorii masculine care păstrează ritmul vieții sale creative.

Statuetă Vitruvian – Leonardo da Vinci

Fă-i cadou de Crăciun statuete cu oameni importanți din istorie, globuri pământești și hărți vintage, pe care le va ține cu drag în spațiul său de creație. Îl vor îndemna să aprofundeze lectura și îl vor inspira pentru proiectele viitoare.

Un alt dar ideal pentru bărbatul creativ îl reprezintă machetele și reproducerile pentru faimoase bărci, mașini sau avioane, care să-i completeze colecția.

12. Un suport de cărți și seria preferată de romane

Fie că s-a apucat de seria Game of Thrones sau că citește ultimul SF, un suport de cărți inspiră pe oricine să adauge încontinuu cărți bibliotecii sale.

Suport de cărți cu figurine cal

13. O geantă de laptop pentru viitorul antreprenor

Geantă de umăr pentru laptop

Cu multe proiecte în desfășurare, chiar și de Sărbători, bărbatul cu spirit antreprenorial va aprecia întotdeauna un cadou practic, care îl va ajuta să se organizeze mai bine.

Care poate fi o geantă business pentru laptop, dintr-un material rezistent la zăpadă, pentru a-și putea afișa noua achiziție întreaga iarnă. O astfel de geantă copletează ținuta și ajută la a avea un look smart-casual, potrivit atât pentru o plimbare, cât și pentru o întâlnire business.