15 lucruri care te vor face un bărbat mai interesant

Academia Barbatilor

Ai senzația că ai avea mai multe de oferit lumii și că lumea nu te percepe la adevărata ta valoare? Vrei ca oamenii să te privească drept un bărbat interesant dar nu găsești calea spre această definiție? Te ajutăm noi: pune în aplicare câteva dintre sugestiile pe care ți le facem mai jos și în mod cert vei deveni bărbatul interesant, care nu va fi niciodată trecut cu vederea.

1 Cumpără-ți un accesoriu care să facă diferența

A avea în garderobă un accesoriu pe care să-l porți de-a lungul anilor și care să devină „semnătura” ta stilistică e un semn distinctiv care poate rămâne în memoria oamenilor cu care interacționezi. Poate fi o valiză pe care a folosit-o cândva și bunicul tău, un inel care a trecut din generație în generație pe degetele bărbaților din familie sau o batistă de buzunar fără de care nu ești văzut niciodată la evenimentele formale.

2 Învață să gătești foarte bine cel puțin un preparat

bucatarieA-ți arăta interesul în zona gastronomică e un semn de creativitate pe care fiecare gentleman ar trebui să-l concretizeze într-un preparat pe care să știe să-l facă la perfecție. Vrei mai mult? Învață 5 preparate, pe care să le rotești, surprinzându-ți prietenii în diverse situații.

3 Alege-ți un cocktail favorit și învață să-l pregătești

Un alt lucru pe care trebuie să-l învețe un gentleman este să pregătească un cocktail. Stabilește unul, care-ți place în mod deosebit, și obișnuiește oamenii din jur, preparându-le această băutură atunci când ai ocazia.

4 Fă-ți o colecție de viniluri

viniluriVinilurile sunt din nou la modă, printre „cunoscători”. A avea o colecție de discuri (poate o ai moștenită de la părinți, dacă nu, vinilurile se găsesc în magazine și pe net) presupune a avea gusturi muzicale solide. Nimeni nu poate rămâne nepăsător în preajma unei colecții de viniluri.

5 Fă-ți o colecție de cărți

Sigur, lumea citește din ce în ce mai mult online sau de pe diverse dispozitive dar o carte rămâne oricând un obiect prețios de cultură. Începe cu 10 cărți și fă-ți un obicei din a aduna în această colecție cărți importante, de beletristică sau din literatura de specialitate. Pe care, atenție!, să le și citești.

6 Alege o tunsoare care-ți stă bine, nu una care e în trend

E mult mai interesant să explorezi și să experimentezi diverse lucruri legate de îngrijirea corporală pentru că ți se potrivesc nu pentru că le încearcă toată lumea într-o perioadă sau alta. Nu e nimic interesant a umbla cu o freză pe care o abordează alte mii de bărbați.

7 Păstrează un pic de mister în privința persoanei tale

Nu posta pe rețelele sociale fiecare lucru care te privește și care ți se întâmplă. Lasă oamenii să te descopere în persoană, dacă-și doresc cu adevărat asta. Dacă tu le aduci la cunoștință pe Facebook tot ceea ce faci și ești, atunci ce mai rămâne interesant?

8 Susține-ți părerile cu tărie

Atâta vreme cât lupți pentru ceea ce crezi și îți exprimi părerile cu argumente, vei fi un bărbat interesant. Atunci când e cazul, explică cu calm, și cu pistoalele în buzunare, care sunt motivele pentru care susții părerea respectivă.

9 Călătorește în afara cărărilor bătătorite

calatorUnii dintre cei mai interesanți bărbați sunt cei care călătoresc prin lume, scotocind cele mai diverse colțuri ale planetei, fără a urma drumurile bătătorite ale turiștilor obișnuiți. Fii acel explorator minunat și povestește oamenilor despre ce vezi în locurile în care majoritatea nu au cum să ajungă.

10 Cumpără-ți ceva făcut pe măsură

Fie că e vorba de un costum, de o geantă de călătorie, de o pereche de pantofi – caută să ai în dulap un obiect pe care ți l-ai comandat strict pentru tine, pe măsurile și gusturile tale. Acel obiect te va diferenția în multe situații, te va face unic și te va scoate din mulțime.

11 Spune întotdeauna adevărul, cu discreție

Pe lângă a avea propriile opinii, învață să fii sincer cu prietenii și cu familia. Acest lucru îți va aduce respectul pe care-l meriți, atâta vreme cât vei mai adăuga un element sincerității: discreția.

12 Învață să povestești

Mulți oameni își spun poveștile și întâmplările trăite însă unii o fac cu autenticitate și farmec. Iar acest lucru nu ține doar de propria personalitate și de felul de a fi ci și de un anume stil de povestitor pe care îl poți dobândi și care va atrage întotdeauna publicul de partea ta, ca un magnet.

13 Folosește-te de weekenduri pentru a învăța mai multe

Nimeni nu devine mai interesant stând pe canapea și uitându-se la televizor sau revenindu-și după o beție. Folosește weekendurile pentru a deveni o persoană mai cultă și pentru a acumula informații și experiente: mergi la o expoziție, citește o carte nouă sau fă o excursie inedită.

14 Găsește-ți un hobby fără să-ți pese de părerile celorlalți

chitaristDacă simți nevoia să faci o activitate care ți se pare interesantă, înscrie-te la un curs sau într-un club, fără să-ți pese de părerile celor din jur. Vrei să te apuci de judo? De cățărări? Vrei să înveți să cânți la pian? Sau poate vrei să faci o facultate la 40 de ani? Urmează-ți visul!

15 Nu te plânge. Dacă ceva nu merge, schimbă

Nu e nimic mai plictisitor pentru ceilalți decât să te audă plângându-te în legătură cu viața ta și să vadă că nu faci nimic ca să schimbi. Dacă te-ai plictisit de ceea ce faci, schimbă ceva. Inventează ceva nou. Adu raze de lumină. Automat, vei deveni un bărbat mai interesant decât cel care se lamentează continuu.