Star Trek la tine acasă. Şi nu numai.

Avatar

Dragos Placinta

, Tehnologie

Cu băieţii din The Big Bang Theory nu împarţi blocul cu, dar fără, lift, cinele multi-culturale şi nici apartenenţa la Caltech. Doar o imensă pasiune faţă de universul Star Trek. Întrucât înţelegem prea bine asta, îţi oferim trei accesorii-cheie care îţi vor schimba deopotrivă starea de spirit şi balanţa cardului de credit. (Nu spunem „viaţa“, sperând totuşi că partenera ta nu îşi va găsi un alt domiciliu. Şi nici nu te va îndemna să renunţi tu la cel actual.) Care va să zică, Engage!

 

Fazer-telecomandă

O replică 1-la-1 a armei utilizate pe NCC-1701, confecţionat(ă) pe baza unei scanări 3D a ultimei piese de recuzită de acest fel. Dincolo de componenta luminoasă, fazerul are şi recul. Dispune de asemenea, de o varietate de setări (intensitate etc.) şi de efecte sonore cum numai pe Enterprise poţi auzi. Cu ajutorul a 36 de gesturi (programabile) şi al portului de infraroşu, poţi controla orice înseamnă tehnologie domestică – televizoare, DVD/BR playere, sisteme audio ş.a. Printr-o simplă mişcare a mâinii sau răsucind un buton, schimbi rapid canalele ori modifici nivelul volumului.

Nimeni nu va avea acces la funcţiile ei în afară de tine, dacă tu decizi astfel. Utilizează cifrul digital personal şi dorinţa îţi va fi îndeplinită. În perspectiva noastră, singura problemă e aceea că îţi vei dori ca arma să poată fi folosită ca în film, nu pentru vreun film. Ca să aneantizezi 90% din ceea am denumi, delicat, peisajul audiovizual autohton. Despre meciurile echipelor româneşti nici nu are rost să mai discutăm. Fazerul se încarcă print-un cablu USB (inclus), iar bateria Li-Po incorporată este iluminată. Accesul la ea se face printr-o uşiţă laterală demontabilă. Preţ: 126 euro.


Bluetooth Communicator

Cei care l-au creat – urmând cu fidelitate fiecare detaliu al obiectului original – susţin că este primul device wireless de acest fel, complet funcţional, din întreaga galaxie. Avem însă oarece dubii că vei îl vei putea folosi mâine pentru a contacta Staţia Spaţială Internaţională. Sau, în curând, pe vreunul dintre membrii viitoarelor misiuni susţinute de Elon Musk. Acest gadget îţi permite totuşi să iei legătura cu pământenii aflaţi pe planeta de baştină.

E suficient să îl conectezi prin bluetooth cu orice smartphone sau alt dispozitiv (indiferent că acesta din urmă e bazat pe Android sau tehnologie Apple) pentru a efectua sau primi apeluri printr-o simplă mişcare a antenei-grilă. Device-ul de faţă ascunde, de asemenea, o mulţime de sunete specifice universului Star Trek, inclusiv fragmente de conversaţii din film. Pachetul include un suport magnetic de încărcare wireless, ale cărui LED-uri multicolore îţi arată cât mai ai de aşteptat. Preţ: 126 euro.

 

Insignă emisie-recepţie

Acest obiect, în aparenţă destul de simplu, disimulează o serie întreagă de funcţii cât se poate de cool. (Căpitanul Kirk ar fi destul de încântat.) Graţie tehnologiei bluetooth, te poţi conecta la telefonul mobil, laptop sau tabletă şi utiliza (aproape) orice aplicaţie de pe acestea. În regim nu doar hands-free, ci şi ear-free. Micuţa insignă-simbol îţi permite să te ocupi de mesaje-text şi e-mailuri (adică să le asculţi pe cele primite şi să expediezi unele noi), să îţi accesezi arhiva de MP3-uri pentru birou sau habitaclu, să te consulţi cu Siri şi alţi asistenţi virtuali. Şi chiar să porţi conversaţii în limbi necunoscute (ţie) de pe Pământ, prin intermediul unor terţe aplicaţii de traducere.
Partea electronică-audio a gadgetului este creaţia celor de la Massive Audio Inc., care au ascuns aici un microfon omnidirecţional şi micro-difuzoare custom-made de 500Hz-20KHz. Încărcarea se face printr-un cablu micro-USB, alimentând acumulatorul Li-Ion încorporat, iar sistemul de prindere este magnetic. (Durată de folosinţă per încărcare = 2-48 ore.) Fanii cei mai devotaţi vor fi, foarte probabil, daţi pe spate de acel „ciripit“ specific Star Trek, pe care minuscula staţie de emisie-recepţie îl imită cu 101% fidelitate. Preţ: 82 euro.

Toate cele trei accesorii sunt disponibile la www.yellowoctopus.com.au.

 

Încă în căutare de gadgeturi cool?