Ce trebuie să știi înainte să porți negru din cap până-n picioare

Academia Barbatilor

Dacă trăiai cu ideea că ținutele monocrome sunt rezultatul unei lipse de inspirație, te contrazicem. Ținutele într-o singură culoare pot face diferența dintre cei inspirați de manechine și cei care știu cu adevărat ce fac. Vezi mai jos ce trebuie să știi înainte să porți negru din cap până-n picioare.

Combină țesături și materiale distincte

bărbat geacă de blugi neagră

Sursă foto: Pinterest.com

Acum că nu mai poți fi salvat de culori, care deseori fac toată treaba, trebuie să muncești mai mult. Când spunem că a fi îmbrăcat în negru din cap până în picioare e cool nu înseamnă că e destul să arunci niște piese negre pe tine. Poți mai mult decât atât.

Unul dintre cele mai ușoare moduri de a pune o ținută monocromă în evidență este să te joci cu materialele și texturile lor distincte. Poartă pantaloni de bumbac cu geacă din denim, ori jeans cu geacă de piele și tot așa.

Jonglează cu volumele

Nick Wooster

Sursă foto: Pinterest.com

Acum că ești expert în țesături, pasul următor sunt volumele. Caută în buticuri acele piese care nu se recomandă prin culori, ci prin croieli. Deseori, acestea au mult mai multe de spus decât o culoare iubită deja de toată lumea.

Executarea croielii este cel mai dificil punct din procesul realizării unei piese vestimentare. Volumul de muncă și creație nu se pot compara cu simpla alegere a unei culori. În spatele unei croieli vor sta zeci de șabloane, multe schițe și, mai ales, mulți ani de practică. Amintește-ți asta când mai mergi la cumpărături.

Experimentează cu mărimile

bărbat ținută neagră

Sursă foto: Pinterest.com

Și, dacă vrei să mergi un pas și mai departe, nu ai decât să te joci și cu mărimile. Atâta timp cât o faci inteligent, nu vedem nicio problemă în a purta niște pantaloni cu o mărime mai mare, de exemplu. Ori popularitatea paltoanelor și a trench-urilor gigantice nu a ajuns până la tine încă?

Nu te lăsa condiționat de nimic

bărbat ținută de seară neagră

Sursă foto: Pinterest.com

Negrul e atât de cool încât îl poți purta efectiv oricând. Indiferent dacă vorbim de momente ale zilei sau evenimente la care trebuie să participi, negrul te va ajuta mereu să treci cu originalitate prin ele.

Poartă-l cu încredere și la evenimente de seară. Te vei distinge de cămășile albe și vei arăta că alegerea cea mai simplă nu ar trebui să mai fie normă.