20 de destinații pe care să le vizitezi până la 40 de ani

Academia Barbatilor

Bărbatul modern ar trebui să fie „umblat”. Călătoria extinde orizonturile și te face să-ți dezvolți curiozitatea față de lumea care te înconjoară. De asemenea, pasiunea pentru călătorii demonstrează că nu ești mulțumit doar de restaurantele, instituțiile culturale și oamenii din orașul tău natal, ci că vrei să explorezi lumea, să experimentezi lucruri mai puțin familiare și să afli, să spunem, cum se numește un Big Mac în Japonia.

Nu degeaba vikingii purtau în ei dorința permanentă de a călători și a descoperi noi tărâmuri (pe care le prăduiau, dar asta e o altă discuție). Iată 20 de destinații pe care să le vizitezi până la împlinirea vârstei de 40 de ani, cu precizarea că lista ar putea fi mult, mult mai lungă:

1 Las Vegas, un loc pe care trebuie să îl vizitezi cât ești tânăr

destinații de vizitat vegas

Foto: Pixabay.com

Celebrul „strip” al orașului este unul dintre cele mai vizitate bulevarde din lume. Nu există un loc mai bun pe pământ în care să te poți bucura de luminile strălucitoare care împânzesc orașul kitschului suprem, și de femeile latino de vârstă mijlocie care înmânează flyere bizare despre prostituție. Vegas este un loc pe care trebuie să îl vizitezi cât ești tânăr, așa că urcă-te cu prietenii în primul avion și refă niște scene din Hangover. Atenție, doar, unde te tatuezi.

2 Paris – o destinație plină de istorie

paris

Foto: Pixabay.com

În ciuda faptului că francezii nu dau pe dinafară de ospitalitate, puțini bărbați ajung la vârsta de 40 de ani fără să fi văzut Parisul. Este un loc romantic, plin de istorie, iar vizitarea lui (dacă se poate, când nu e devastat de revolte și greve) ​​adaugă un anumit je ne sais quois la șarmul „turistic” al oricărui bărbat. Mergi cu iubita la Paris și o vei cuceri pentru totdeauna (cel puțin, așa scrie în cărțile de povești, scrise de Moș Crăciunii pe care să nu-i crezi niciodată).

3 Dubrovnik, Croația – The King’s Landing

dubrovnik destinații de vizitat

Foto: Pixabay.com

Istoricul oraș croat se numără printre cele mai frumoase locuri din Europa, fiind una dintre acele destinații care aparent e obscură, dar care te va impresiona de la primul pas. Pune la socoteală că serialul Game of Thrones are multe scene filmate în Dubrovnik, fiind desemnat a juca „rolul” de King’s Landing, și mai gândește-te că e atât de aproape de România încât în maxim două zile lejere ai ajuns cu mașina.

4 Islanda

islanda

Foto: Pixabay.com

Nordica insulă atât de puțin populată se luptă în ultimii ani pentru a face față fluxului masiv de turiști care dau năvală pentru a-i vedea splendorile, marcate în special de peisaje spectaculoase, cascade, vulcani, gheizere și altele asemenea. Important e să nu erupă vreun vulcan în timp ce o vizitezi, dar poate că și acest lucru ar face aventura mai memorabilă.

Citește și 5 motive pentru care să vizitezi Islanda

5 Machu Picchu, Peru

macchu pichu

Foto: Pixabay.com

Dacă ar fi să vizitezi un singur loc din America de Sud, probabil că acesta ar trebui să fie. Ruinele incașe din secolul al XV-lea sunt așezate pe un munte, la aproape 8000 de metri deasupra nivelului mării, acolo unde aerul e mai rarefiat ca formele unui fotomodel. Vizitează-l până în 40 de ani, cât încă te țin puterile să urci.

6 Marea barieră de corali, Australia

marea bariera

Foto: Pixabay.com

Această minune naturală a lumii îți oferă aventuri de mai multe feluri, dar în principal ar trebui să te bazezi pe scufundări și snorkeling. Problema e că temperatura oceanului e în continuă creștere și amenință să distrugă porțiuni uriașe din acestă zonă, așa că… grăbește-te până nu e prea târziu.

7 Costa Rica

costa rica

Foto: Pixabay.com

Junglele, plajele, vulcanii și izvoarele termale cu sulf îți vor face costumul de baie să miroasă a ouă putrezite. Costa Rica are de toate și e pe locul 34 în topul celor mai sigure țări din lume, potrivit Indicelui Global al Păcii. O destinație super-cool pentru cei care vizitează America Centrală, eventual după un raid prin Caraibe.

8 Florența, Italia

florenta

Foto: Pixabay.com

Orașul toscan adăpostește atâta artă și debordează de atâta arhitectură clasică, încât pentru unii e o destinație mai impresionantă decât Roma. Iar dacă ai nevoie și de „atracții” suplimentare, află că în Florența găsești o gelato de care nu te poți sătura. Pregătește-ți ochii (pentru cultură) și amigdalele (dacă le mai ai, pentru înghețată).

Citește și Vizitează Italia ca un italian!

9 Marele Canion, SUA

marele canion

Foto: Pixabay.com

Aceste imense chei din deșertul Arizona pot fi vizitate cu mașina sau admirate de la înălțime, cu avioanele turistice care le survolează. Unul dintre cele mai frumoase locuri din America, străbătut de fluviul Colorado de milioane de ani, devenit Parc Național în anul 1919.

10 Route 66, SUA

route 66

Foto: Pixabay.com

Închiriază o mașină (sau o motocicletă) și distrează-te cu prietenii timp de 2-3 săptămâni, parcurgând probabil cel mai celebru drum care traversează America, din Chicago până-n Los Angeles, retrăind istoria acestei țări și înțelegând mai bine valorile care au definit-o. Este una dintre călătoriile la care orice bărbat visează, iar acest vis ar fi bine să se transforme în realitate.

11 Dubai, cea mai bună destinație de shopping din lume

dubai

Foto: Pixabay.com

Nu trebuie să fii pițipoancă pentru a vizita Dubaiul, acest oraș-minune răsărit în deșert în ultimii 20 de ani, și transformat nu doar în cea mai bună destinație de shopping din lume (cu al ei Dubai Mall, de 440.000 mp și peste 1200 magazine), ci și într-una în care oricine rămâne cu gura căscată văzând lucrurile pe care le pot face niște ingineri pricepuți, atunci când au la dispoziție bani fără număr.

12 Traseul Appalachian, SUA/Canada

apalasi

Foto: Pixabay.com

Parcurgerea întregului traseu din Munții Apalași, care se întind din Quebecul canadian până în nordul statului Alabama, durează aproximativ șase luni și este atât de greu, încât, în medie doar una din patru persoane reușesc să îl ducă până la capăt. Lasă asta în grija profesioniștilor, dar explorează măcar o parte din traseu, pentru a-ți demonstra că ești un bărbat adevărat.

13 Stonehenge, UK, monumentul care are peste 2500 de ani

stonehenge

Foto: Pixabay.com

Încă habar n-avem de ce și cum a fost construit acest inel de piatră antic, dar se spune că aici ar fi fost locul unui calendar astrologic, a unui centru de vindecare sau a unui templu în care se făceau sacrificii umane. Oricare ar fi motivul, ar trebui să vizitezi monumentul ridicat acum 2500 de ani, și chiar dacă e vorba de niște bolovani, ei bine, nu uita că sunt cei mai faimoși bolovani ai lumii.

14 Ibiza, Spania, destinația petrecerilor memorabile

ibiza

Foto: Pixabay.com

Petrecerile sunt pentru cei tineri. Iar Ibiza e paradisul lor. Nu uita, însă, că dacă o ții dintr-o petrecere în alta toată noaptea, vreme de o săptămână, acest lucru s-ar putea să-ți fie fatal, mai ales dacă ești genul sportiv și în special dacă acest obicei e condimentat de consumul substanțelor ilicite. Altfel, Ibiza e despre… party party party!

15 Rio de Janeiro, Brazilia

rio

Foto: Pixabay.com

Brazilia s-a dezvoltat în ultimii ani, culmea fiind organizarea Mondialului de fotbal și a Jocurilor Olimpice (care, pe de altă parte, au cam secătuit ceea ce se acumulase). Rio e un oraș cu multă personalitate, cu o mulțime de locuri minunate de vizitat, cu plaje celebre, cu fete frumoase și cu… favele, în care n-ar trebui să te aventurezi de unul singur.

16 Parcul Național Serengeti, Tanzania

serengeti

Foto: Pixabay.com

Parcul Național Serengeti, din Tanzania, este locul unde poți intra în contact cu natura și în care ai șansa să urmărești „Marea Migrație”, un fenomen natural extraordinar. Mai mult de un milion de creaturi, inclusiv elefanți, zebre și lei, traversează acestă regiune, dintr-o parte în alta, oferind un spectacol de neuitat.

17 Munchen, celebrarea berii

oktoberfest

Foto: Pixabay.com

Să curgă berea, de Oktoberfest! S-ar spune că Munchen devine un oraș extrem de desfrânat pe parcursul acestui eveniment anual, care începe în… septembrie, care a fost organizat prima oară în anul 1810, cu ocazia căsătoriei Prințului Ludwig cu Theresa, și la care, din 1950 încoace, nimeni nu ridică halba pentru a bea, până nu dă startul Primarul orașului.

Citește și 25 de lucruri inedite despre bere

18 Cuba

havana

Foto: Pixabay.com

Având în vedere că Fidel Castro își fumează trabucurile în ceruri de ceva vreme, Cuba se îndreaptă deja spre schimbări majore, mulți dintre cei care au vizitat-o fiind de părere că își va modifica foarte curând farmecul cu care și-a obișnuit turiștii. Așa că ia-ți un bilet de Cuba înainte de a fi invadată de autoturismele americane și de lanțurile de KFC.

19 Phuket, Thailanda

phuket

Foto: Pixabay.com

Ai fost unul dintre cei șapte milioane de vizitatori care au străbătut pitoreasca insulă  thailandeză după ce a fost lansat filmul The Beach, în care a strălucit Leonado di Caprio (apropo, de curând au închis plaja aceea, fiindcă fusese distrusă de turiști)? Atunci e perfect. Dacă nu, trebuie să mergi în Phuket pentru a-i gusta nebunia. Dar fă-o împreună cu prietenii – e muuult mai distractiv, pentru că, de fapt, aceasta e o destinație „de băieți”.

20 Tunisia

tunisia

Foto: Pixabay.com

Pentru mulți bărbați de peste 40 de ani, Star Wars este o adevărată religie. Iar echivalentul lor de Mecca este o excursie pe fostele platouri de filmare (acum abandonate) care se găsesc în apropierea deșertului tunisian. Însă dincolo de ele, Tunisia e o țară frumoasă, care-și împletește farmecul islamic cu cel… mediteraneean.

Citește și despre 5 locuri în care să faci turism… afrodisiac