20 de lucruri despre poker pe care orice jucător trebuie să le știe

Academia Barbatilor

Pokerul e un joc care a depășit de mult granițele unei simple activități desfășurate în jurul unei mese, între prieteni sau între câteva persoane care nu au alt scop decât să-și câștige banii unii celorlalți. Pokerul a devenit un adevărat sport, care are fani înfocați, atât în rândurile jucătorilor cât și ale spectatorilor. Am scotocit și am aflat 20 de lucruri interesante despre poker:

Word-ul și pokerul

1 Richard Nixon era un excelent jucător de poker. Era atât de bun încât prima lui campanie pentru Camera Reprezentanțilora fost finanțată în bună măsură din câștigurile rezultate în urma partidelor de poker la care a participat când își satisfăcea stagiul militar. De fapt, mulți dintre președinții americani au fost fani ai jocului de poker, printre cei mai buni dintre ei aflându-se, pe lângă Nixon, Dwight Eisenhower, Franklin D. Roosevelt și Harry Truman. (sursa)

poker2 Jucătorul profesionist american de poker Ton Dwan a început să joace poker online cu numai 50 de dolari, făcuți cadou de tatăl său de ziua lui. În următorii 4 ani i-a înmulțit, ajungând la câștiguri de peste 5 milioane de dolari. (sursa)

3 Andrei Karpov, un rus din Moscova, era un jucător de poker atât de disperat să nu fie nevoit să părăsească masa de joc încât după ce a pierdut toți banii și-a pus nevasta ca miză. Și a pierdut. De supărare, aceasta l-a părăsit în favoarea câștigătorului. (sursa)

4 Richard Brodie, tipul care a scris codul pentru Microsoft Word, și care a inventat liniuța corectoare de culoare roșie pentru cuvintele scrise greșit, este în prezent un jucător profesionist de poker. (sursa)

5 Având nickname-ul Isildur1, un tânăr de 18 ani, a transformat 2000 de dolari în 5 milioane jucând poker online vreme de câteva luni. Apoi a pierdut tot. (sursa)

Cea mai lungă partidă de poker

6 Nu poți juca Texas Hold’em în Texas. Saloanele de poker sunt ilegale în acest stat american, cu excepția unui cazinou care se află într-o rezervație de indieni. (sursa)

7 La închisoarea Angola Prison Rodeo, din Louisiana, se organizează o întrecere denumită Pokerul Condamnaților. Patru pușcăriași stau în jurul unei mese de poker într-un ring în care, la un moment dat, e eliberat un taur. Ultimul bărbat care pleacă de la masă, câștigă. (sursa)

8 Teatrul Bird Cage din Tombstone a organizat cel mai lung joc de poker din istorie. S-a jucat continuu, 24/7, vreme de 8 ani, 5 luni și 3 zile. S-au derulat pest 10 milioane de mâini, printre participanți s-au numărat jucători precum Doc Holliday și George Hearst iar partida s-a încheiat în momentul în care clădirea a fost inundată. (sursa)

9 Actorul Ben Affleck e un foarte bun jucător de poker. El a câștigat pe vremuri turneul California State Poker, ce avea un premiu în valoare de 356.000 dolari, calificându-se pentru World Poker Tour.

Ben Affleck poker

Ben Affleck

10 Mafia japoneză Yakuza și-a luat numele după cea mai proastă mână de poker: Ya 8 + Ku 9 + Za 3. (sursa)

Cum să-ți pierzi mașina dar nu la poker

11 Bărbații pot juca în competițiile feminine din cadrul World Series of Poker. Taxa de participare a femeilor este de 1000 de dolari, în vreme ce bărbații trebuie să plătească 10.000.

12 Warren G. Harding, al 29-lea președinte american, a pierdut la poker un set de porțelanuri chinezești de mare valoare în favoarea lui Louise, soția generalului Douglas MacArthur. (sursa)

13 Benny Binion, fondatorul World Series of Poker, era un ucigaș condamnat la începutul anilor 40. Binion a devenit apoi unul dintre marii mafioți ai Dallasului.

Benny Binion poker

Benny Binion

14 Isaac Baron, un jucător profesionist de poker milionar (cu câștiguri de peste 1 milion de dolari în competiții oficiale), și-a pierdut mașina în valoare de 50.000 de dolari după ce a uitat unde o parcase. A găsit-o 5 luni mai târziu. (sursa)

15 Anna Kournikova e o mână din jocul de poker care „arată mai bine decât e jucată”.

Cum au apărut jetoanele de poker

16 În 1951, în Florida, s-a desfășurat un campionat de poker subacvatic, la care participanții nu au purtat echipament de scufundări. (sursa)

17 Locul de naștere al jocului de poker este America. Mai exact, New Orleans. Întâmplător, New Orleans este și locul în care s-au născut jazzul și cocktailurile. E imposibil de știut care a fost exact locația în care s-a jucat prima partidă de poker dar istoricii au confirmat că aceasta s-a petrecut într-o zonă din Louisiana.

18 La început, pokerul se juca pe pepite de aur, monede de aur și chiar praf de aur. Era însă greu să standardizezi câștigurile în acest fel, așa că a apărut necesitatea apariției unei unități de măsură. Așa s-au născut jetoanele de poker. Acestea erau făcute din fildeș, os, lemn sau lut și aveau modele care reprezentau valoarea lor. Jetoanele puteau fi schimbate pentru bani reali în casele ce organizau partidele, exact cum se întâmplă azi în cazinouri.

jetoane poker19 Pokerul din ziua de azi se joacă cu toate cele 52 de cărți din pachet. Dar la începuturile lui, pokerul se putea juca folosindu-se doar 20 de cărți și 4 jucători. Jocul era mai puțin evoluat atunci, fiecărui jucător i se împărțeau câte 5 cărți și începea cel care avea cea mai bună mână. Toate cele 52 de cărți au fost introduse în poker începând cu anul 1834.

20 Mâna în care ai o combinație AA88 (doi ași și doi optari) este supranumită „mâna mortului”. Denumirea vine de la faptul că un mare jucător de poker, pistolarul Wild Bill Hickok avea această combinație în momentul în care a fost împușcat în cap de către Jack McCall. (sursa)

Citește și 25 de lucruri interesante despre tatuaje