Stilul masculin în 2018: tendințe și predicții

Avatar

Rareș Lazăr

, Fashion, HIGHLIGHT

Noul an a început și ne aflăm în perioada în care sunt trasate noi tendințe de stil pentru 2018. Chiar dacă 2017 a fost anul șlapilor cu blană, al tricourilor lungi care puteau fi purtate de partenere pe post de rochii sau al borsetelor, privim încrezători spre 2018 pentru că se anunță a fi un an interesant pentru stilul masculin. Și ca să nu te prindă nepregătit, am alcătuit o listă cu marile tendințe cool care se întrevăd la orizontul anului acesta.

Stilul anilor 70

Stilul anilor ’70 este din nou pe val. Popularizarea backpacking-ului și #vanlife (adică să trăiești într-o dubă și să călătorești în jurul lumii) a adus din nou în vizor o reinventare a mișcării hippie din anii ’70. Desigur, trebuie să recunoaștem că din punct de vedere al stilului masculin, anii ’70 reprezintă o perioadă destul de eclectică dar, cu puțin curaj, anumite piese specifice epocii peace and love pot adăuga personalitate ținutelor tale. Ținutele double-denim pot fi alegerea sigură atunci când dorești să faci apel la stilul acelor ani iar modul în care Steve McQueen le purta te poate inspira.

Stilul Neo-Punk

Moda călătorește în timp până în anii de glorie ai punk-ului și reinterpretează piesele caracteristice stilului . Costumele din tartan cu carouri, jachetele biker din piele și cravatele subțiri încep să fie din ce în ce mai prezente chiar și în colecțiile marilor producători fast-fashion. Acest lucru ne arată că 2018 va fi anul bocancilor army și al gecilor din piele cu ținte.

Piese clasice

După toată nebunia cu blugi rupți, pulovere supradimensionate și pantofi sport cu talpă din spumă, anul 2018 este momentul în care piesele clasice vor fi apreciate din nou. Bărbații au apreciat întotdeauna piesele clasice de calitate așa că, după ultimii ani în care moda a adus în prim plan piese extravagante, este timpul ca bărbații să ia o gură de aer curat. Ce bine! De asemenea, pantofii clasici și ghetele din piele vor fi din nou populare și vor avea parte de reinterpretări interesante.

Bye bye skinny jeans

Pantalonii skinny încep să fie doar o umbră rușinoasă a modei masculine din anii trecuți. 2018 este anul croielilor clasice iar lucrul acesta poate fi prevăzut de ultimele colecții ale marilor case de modă. Dior Homme, Versace, Marni și Acne Studios sunt doar câteva din lista numelor mari care au promovat în ultimele prezentări pantalonii drepți, ba chiar largi, cu talie înaltă. Poți începe cu achiziționarea unor blugi drepți selvedged pe care îi poți purta cu ghete. Pentru anotimpul cald, blugii drepți purtați cu un tricou uni și pantofi sport vintage sunt alegerea potrivită.

Bereta

Atunci când este frig afară și vrei să îți protejezi capul de temperaturile scăzute, o căciulă este cu siguranță soluția cea mai simplă. Dar pentru că toți poartă câte un fes, îți vei dori să porți ceva diferit. Ei bine, 2018 este anul care aduce bereta în atenția bărbaților. Piesă cu iz parizian este deja apreciată în rândul pasionaților de stil masculin.  Dacă vrei să obții un look parizian până la capăt, combină bereta cu o pereche de jeanși raw drepți și o helancă.

Jacheta anului

Jacheta anului, rămâne în continuare cea bomber, inspirată din uniformele militare de aviație americane. Desigur, designerii au avut grijă să cizeleze silueta acestei piese clasice și de asemenea să aleagă materialele cele mai potrivite noilor tendințe. Astfel, jachetele bomber satinate vor fi foarte populare în 2018 precum și cele brodate. Alege jachete cu broderii subtile sau dacă îți este teamă de aceste motive brodate, mergi pe variantele clasice.

Sursă foto:  Matlan SS 2018

Pinterest.com