3 camere foto mirrorless cu care să faci cele mai bune fotografii

Academia Barbatilor

Camerele foto mirrorless au apărut la începutul anilor 2000 și, în mod cert, pe măsură ce a trecut timpul, au devenit tot mai populare și mai… bune. Din ce în ce mai mulți fotografi, amatori sau semi-amatori, au trecut de la clasicele DSLR-uri la mirrorless-uri, în special pentru că acestea sunt mai mici ca dimensiuni, dar și pentru calitatea tehnică a fotografiilor realizate. Mai jos am selectat 3 dintre cele mai bune camere foto mirroless pe care le poți achiziționa în 2019:

Sony a7R III

camere foto mirrorless sony a7rO poză spune o mie de cuvinte, dar nu toate pozele pot face asta. Fotografia difitală a progresat mult în ultimii ani, iar principala întrebare care se pune acum în mintea unui profesionist este cum va arăta imaginea finală? Iar cu camera foto mirrorless Sony a7R III vei fi sigur că vei produce o fotografie care este și echilibrată și stabilizată focal, experiența generală de lucru cu aparatul fiind una extrem de plăcută.

Sony a7R III pune perfect în valoare performanța oferită de senzorul Exmor R CMOS de 42,4 megapixeli, cu iluminare din spate și viteză superioară de fotografiere de până la 10 cadre pe secundă, cu filmare video în format 4K, cu sensibilitate ridicată și reducere a zgomotului până la o treaptă de expunere în plus.

Corpul camerei este compact și ușor, aceasta dovedindu-se extrem de versatilă, atât pentru fotografi cât și pentru videografi sau creatori de conținut multimedia care au nevoie de flexibilitate și fiabilitate. Camera „trage” până la 10 cadre pe secundă, dispune de un ecran LCD TFT touch de 3 inci, WiFi, NFC, microHDMI, Bluetooth iar autonomia bateriei este de până la 650 cadre sau 190 minute de filmare.

Fujifilm X-T3

camere foto mirrorless fuji xt3Având peste 80 de ani de istorie fotografică în spate, cei de la Fuji au ajuns să producă noile aparate foto de calitate cu o ușurință remarcabilă, acestea transformându-se instant nu atât în scule profesioniste, cât mai degrabă într-un partener de călătorie și într-o experiență completă și complexă, încastrată în corpuri robuste, de aluminiu.

Așa stau lucrurile și cu noul Fujifilm X-T3 care dispune de noul senzor X-Trans CMOS 4 și de procesorul de imagine X-Processor 4, introducând generația a 10-a. Procesorul este de 3 ori mai rapid decât cel care se afla pe modelele precedente, sistemul de focalizare este și el mai bun, iar sistemul verifică focalizarea și măsurarea de 1,5 ori mai repede decât precedentul X-T2, putând focaliza chiar în condiții de lumină slabă.

X-T3 are un corp sigilat împotriva intemperiilor, dispune de un ecran rabatabil tactil și un vizor electronic cu 3,69 milioane de pixeli, având o rată de refresh de 100 de cadre pe secundă, atunci când camera este în modul „boost”. Autonomia camerei este de până la 390 declanșări și poți înregistra clipuri video 4K.

Nikon Z6 FX

camere foto mirrorless nikon z6Trăim deja într-o lume care apreciază la maxim lucrurile mici și puternice. În privința camerelor foto, am parcurs un drum lung, de la măgăoaiele de odinioară până la bijuteriile de azi, deoarece producătorii au realizat că portabilitatea este un element esențial pentru orice fotograf, mai mult sau mai puțin amator. Nikon Z6 FX poate fi considerată cea mai ușoară cameră mirrorless de pe piață și una dintre cele mai portabile.

Camera dispune de un senzor CMOS extrem de sensibil la lumină, în format full frame, iluminat din spate, cu 24,5 MP și funcție AF în plan focal, captând imagini cu detalii bogate și extrem de clare. Procesorul de imagine EXPEED 6 este foarte rapid, asigurând realizarea unor imagini cu zgomot redus și interval dinamic de excepție. Montura largă, cu diametrul de 55 mm asigură captarea a cât mai multă lumină.

Citește și 10 ponturi pentru a face fotografii stradale cât mai reușite

Feature foto: videomaker.com