3 ceasuri care-ți fac timpul prețios

Academia Barbatilor

Știm că-ți plac ceasurile de calitate. Și cu cât acestea sunt mai speciale, cu atât devin mai interesante, în primul rând pentru colecționari. Am ales trei modele lansate recent și ți le propunem ca alternativă la ceea ce porți în acest moment. În mod cert, niciunul dintre cele trei nu va trece neobservat, indiferent de ocazia la care le-ai purta, ba mai mult, îți vor contura personalitatea.

Klokers Klok-08

Ultima creație a elvețienilor de la Klokers își trage inspirația din anii ’60. Privește-l cu atenție: pare mai degrabă o busolă dar în esență e o sofisticată mașinărie a timpului, cu un cadran de 39 mm ce are un sistem de fixare care-ți permite opțiunea de a-l adăuga la un accesoriu sau de a-l purta cu o curea adițională. De asemenea, Klok-08 îți arată ora într-un mod inovativ, având un disc pentru ore și minute și un altul pentru secunde. Acestea se întorc în sens opus acelor de ceasornic și arată ora pe o linie verticală, în partea de sus a cadranului. Klok-08 e disponibil în 5 culori și combinații diferite, toate având o carcasă de oțel inoxidabil. Ceasul poate fi precomandat de pe Kickstarter, pentru prețul de 229 dolari, urmând să fie livrat în 2018.

Timex Waterbury World Time

Brandul Timex face o întoarcere de 160 de ani în timp, în Waterbury, Connecticut, acolo unde se aflau inițial birourile companiei. Ceasul e propulsat de tehnologia Intelligent Quartz, care afișează mai mult decât ora în clasicul mod al unui ceas analog, transformându-l într-un obiect dorit de orice călător, datorită posibilității de a arăta ora pentru 24 de orașe importante din întreaga lume. Waterbury World Time are o carcasă de oțel inoxidabil, iluminare nocturnă INDIGLO și rezistă la apă până la o adâncime de 100 de metri. E disponibil în bej, negru și verde și costă 189 dolari.

Tag Heuer Monaco Gulf Special Edition

Realizat în ideea de a sărbători a 50-a aniversare a semnelor de curse Gulf Oil (acele benzi albastre/portocalii), ceasul amintește de istoria colaborării dintre Monaco și Gulf, cu atât mai mult cu cât personajul interpretat de Steve McQueen purta ceva asemănător în filmul Le Mans. Carcasa de 39 mm e finisată în oțel inoxidabil, în vreme ce cadranul bleu  poartă în partea dreaptă cele două benzi colorate. Există încă două sub-cadrane, unul în dreptul orei 3, celălalt, un cronograf, în dreptul orei 9, precum și o fereastră cu data, în dreptul orei 6, la 12 tronând logo-ul Gulf. Limbile sunt propulsate de mecanismul de tip Calibre 11 și au accente portocalii. Ceasul costă 5900 dolari.