3 gadgeturi audio care-ți oferă o experiență perfectă

Academia Barbatilor

„Muzica are puteri miraculoase”, spunea cândva Elton John. „Ea are abilitatea de a-i scoate pe oameni din ei înșiși pentru câteva ore”. Nu s-ar putea spune că nu are dreptate. Iar pentru a asculta muzică în condiții perfecte, avem nevoie, nu-i așa?, de cele mai bune „scule”, care să redea fidel ceea ce artistul vrea să ne transmită. Ai mai jos trei gadgeturi audio nou apărute (sau care vor apărea în curând), pentru care ai fi în stare să faci credit bancar.

Suita de difuzoare Bowers & Wilkins

gadgeturi audio

Foto: Bowers & Wilkins

Poziționate ca alternativă superioară high-end la brandul Sonos, suita de difuzoare Bower & Wilkins combină confortul cu calitatea audio de excepție. Linia include un soundbar cu nouă difuzoare, o pereche de difuzoare pentru rafturile bibliotecii, un difuzor în formă de pană, un subwoofer wireless și un box pentru conectarea diverselor sisteme tradiționale pasive. O rețea patentată permite conectarea necesară sincronizării, pentru a fi sigur că muzica se aude perfect în toate colțurile locuinței.
Citește și: 7 gadgeturi auto interesante cu care să-ți echipezi mașina

Nu se poate spune că cele cinci piese ale suitei sunt ieftine. Dimpotrivă. Cel mai puțin costă box-ul Formation Audio, care-ți conectează sistemele, al cărui preț pornește de la 699,99 $. Urmează cel în formă de pană, pentru care plătești 899,99 $, și care promite un sunet ce umple camera, având integrat un super-subwoofer.

Formation Bass-ul, care utilizează o tehnologie duală opozabilă, dispunând de un puternic  amplificator de Clasă D și de un egalizator dinamic, pentru a scoate o adâncime a bașilor fără distorsiune, costă 999,99 $.

Unele difuzoare pot fi combinate, altele sunt făcute de sine stătătoare, precum Formation Bar-ul, al cărui preț pleacă de la 1199,99 $. E un sistem home theatre cu trei canele HiFi și cu nouă drivere pentru optimizarea performanțelor audio, plus un canal central dedicat. În fine, dar nu în cele din urmă, cel mai mult plătești pentru difuzoarele Formation Duo, care costă 3999,99 $ și care reprezintă gama de top a brandului Bowers & Wilkins.

Magnetofon Thorens TM 1600

gadgeturi audio thorens

Foto: Thorens

Ai auzit bine: magnetofon. Și dacă cumva nu știi ce-i ăla, să-i fie rușine tatălui tău că nu te-a învățat! Adevărul e că magnetofoanele nu înregistrează un come-back atât de mare precum pickup-urile, dar cu toate acestea, lucrurile se mișcă și în privința lor. O dovadă foarte bună este acest model Thorens TM1600 realizat în colaborare cu nemții de la Ballfinger.
Citește și: 5 gadgeturi pentru a-ți face o casă inteligentă

Magnetofonul fncționează cu benzi de un sfert de inch, având trei motoare: două pentru role și unul pentru capstan. Poate funcționa cu role de până la 10,5”, are un contor în timp real ce arată ore/minute/secunde/sutimi de secundă și are un design ce permite atât montarea orizontală cât și verticală. Cu un finisaj de gloss negru sau cu unul de lemn, va fi disponibil în vara lui 2020 și va costa – dai un ban, dar știi că face! – circa 12.000 de euro. Până atunci, însă, te poți delecta cu multe modele de pickup-uri Thorens.

Lampă de masă Ikea x Sonos Symfonisk

ikea gadgeturi audioSă revenim un pic cu picioarele pe pământ financiar stabil și să aruncăm o privire asupra muncii făcute de designerii suedezi de la Ikea, care au integrat un difuzor wireless într-un sistem de iluminat, eliminând astfel dezordinea cauzată de firele întinse peste tot și oferind o experiență audio de o calitate similară celei de la Sonos One.

Ba mai mult, dacă ai două lămpi, le poți împerechea, făcând un sistem stereo ad-hoc, sau le poți folosi ca difuzoare surround împreună cu un Sonos Beam, un Playbar sau un Playbase, pentru a avea parte de un sistem aproape ascuns, de tip home theatre. Lampa Ikea x Sonos Symfonisk va fi disponibilă din luna august în magazinele Ikea, la prețul de 179 $.

Citește și: 5 gadgeturi impresionante după care să te uiți în 2019