3 gadgeturi de ultimă generație care-ți schimbă viața în bine

Academia Barbatilor

Tehnologia a ajutat omenirea să progreseze într-un mod incredibil de-a lungul secolelor. Într-un ritm mai lent la început, care s-a mărit din ce în ce mai mult, în așa fel încât acum ne aflăm într-un carusel de-a dreptul periculos. Care pare să ne ducă spre auto-distrugere. Dar până la acel moment, pe care ni-l dorim cât mai îndepărtat, să ne concentrăm asupra vieții de zi cu zi, pe care ne dorim s-o facem cât mai confortabilă.

Uneori te întorci de la birou, după o zi grea de muncă, te arunci în canapea și ți-ai dori să închizi lumina dar nu-ți vine să te mai ridici. Și te gândești că ai văzut într-un film faptul că, dacă ai bate din palme, lumina s-ar stinge instant. Cum să faci asta? Nu faci! Te ridici și o stingi, leneșule! Dar pentru cei care vor să-și doteze apartamentul cu 3 gadgeturi de ultimă generație, uite ce le propunem:

Amazon Echo

amazon echoS-au vândut deja mai mult de 15 milioane de Echo-uri. Ce este Echo? Aparent, un difuzor care arată ca o cutie de Pringles dar care e menit să se transforme instant în asistentul tău personal. Via Alexa, sistemul care poate să redea muzică, să spună glume, să răspundă la întrebări, să-ți citească știrile și așa mai departe.

Echo are nu mai puțin de șapte microfoane, utilizând o tehnologie care-i permite să audă comenzile tale din orice colț al casei, chiar în condiții de zgomot. Aceasta recunoaște vorbirea, putând fi inteligent configurată pentru a adăuga valoare vizavi de fiecare aspect al propriei locuințe – de exemplu poți gestiona sistemul de iluminare (e compatibilă cu sistemele Philips Hue, WeMo etc) sau poți ajusta temperatura. E drept că, în România nu-i poți folosi pe deplin toate calitățile, fiind limitat de unele aspecte. Și totuși, din ce în ce mai multe asemenea restricții sunt eliminate iar una dintre cele mai importante este faptul că, recent, putem folosi și din România serviciul de muzică Spotify, la care apelează și Alexa.

Găsești Amazon Echo la un preț de circa 600 de lei (stocurile sunt cam epuizate pe România, dar poți comanda Echo Dot pe amazon.fr sau pe frații lui europeni).

Samsung Smart Home Camera

Samsung Smart Home CameraDacă ești un maniac al securității și vrei să fii în permanență conectat cu ceea ce se întâmplă acasă atunci când ești plecat sau dacă pur și simplu crezi în lucrurile paranormale și vrei să-ți supraveghezi încăperile noaptea pentru a vedea dacă sunt bântuite de cine știe ce prezențe, atunci ai nevoie de ceea ce se numește o smart home security camera.

Iar în acest sens, Samsung Smart Home Camera e una dintre cele mai bune de pe piață, fiind dotată cu o sumedenie de lucruri care-ți vor fi pe plac. Printre acestea se numără un senzor de mișcare (camera se activează în momentul în care detectează orice mișcare în cameră), acțiune pe timp de noapte pe o distanță de până la 15 metri, conexiune wifi și aplicații proprii pentru Android și iOS, streaming full HD până la 1080p pentru computer/laptop și 780p pentru smartphone și altele asemenea.

iRobot Mop Braava 390

Robot Mop Braava 390 TurboȘtim că nu ai timp să faci curățenie pe cât de mult ți-ai dori iar dacă ești burlac și stai singur, cu atât mai mult e important să ai casa curată pentru momentele în care vine prietena, vin prietenii sau vii tu însuți acasă și n-ai chef să vezi cum dau bacteriile petrecere. Și cum probabil aspiratoarele clasice ți se par desuete, de ce să nu apelezi la un mop care curăță podelele de parcă dă cu limba pe ele.

Brava 390 Turbo, de la iRobot navighează prin sistemul iAdapt 2.0, utilizând cubul de navigare North Star pentru a determina poziția în cameră. E o tehnologie dezvoltată în colaborare cu NASA, care propune două moduri de curățare: mop și mătură. Primul are rolul de a curăța podelele cu suprafețe dure, mișcându-se prin toată camera, în vreme ce modul mătură e folosit pentru îndepărtarea prafului, părului de animale și a murdăriei fine. Robotul utilizează pânze speciale din microfibră care la final se îndepărtează și se spală.

Motorul mopului inteligent e extrem de silențios, așa încât îl poți lăsa să-și facă treaba în timp ce înveți pentru examene sau scrii poezii: nu te va deranja cu nimic. Pentru acoperirea unei suprafețe mai mari va trebui să adaugi mai multe cuburi de navigare, amplasându-le la o distanță de 7 m unul de altul. Mop Braava costă 1400 de lei.

Citește și despre alte 5 gadgeturi care-ți pot face o casă inteligentă.