3 jachete casual pe care le poți purta la cămașă și cravată

academia barbatilor

Ne apropiem de sărbători iar ținutele pentru petreceri impun asocierea elementelor formale cu cele casual pentru a afișa un aer festiv. În locul sacoului de la costum sau a blazerului poți opta pentru jachete casual peste cămașă și cravată. Iată trei modele de jachete casual care pot susține o ținută semi formală.

Jacheta din  denim

O piesă de bază în garderoba oricărui bărbat, geaca de blugi este o opțiune pentru atunci când vrei să ai o ținută smart, lipsită de rigiditate. Însă pentru a o purta cu cămașă și cravată, trebuie să te asiguri că jacheta este un model clasic și că denimul arată impecabil. Evită variantele cu aspect deteriorat sau decorată cu embleme sau fermoare. Alege un model slim fit din denim indigo, negru sau albastru. Poartă peste o cămașă uni – albă, bleu sau pastel – și cravată simplă. Evită cămășile și cravatele cu imprimeuri care duc ținuta spre zona casual. Asortează pantalonii cu jacheta astfel: pantaloni navy cu geacă albastră, pantaloni negri sau gri cu geacă neagră. Finalizează ținuta ta de petrecere cu o pereche de teniși negri sau bleumarin.

jachete clasice, geaca de blugi
Sursa foto: Pinterest

Jacheta bomber

Încă una dintre piesele contemporane esențiale, jacheta casual bomber oferă mai multe opțiuni pentru a obține un look smart. Pentru o ținută de petrecere cu cămașă și cravată, alege o jachetă simplă, dintr-un material bun, cu textură fină și aspect mat. Evită materialele lucioase, cu imprimeuri sau inserții care atrag atenția. Acestea sunt mai potrivite pentru ținutele de club decât pentru asocieri formale. Mergi pe modele din lână cu aspect texturat, bumbac plin sau piele întoarsă, cu o croială cât mai simplă. Poartă cu cămașă Oxford, cravată simplă și pantaloni chino.

jachete casual, jacheta bomber
Sursa foto: Pinterest

Jacheta casual din piele

The biker jacket este una dintre cele mai populare jachete din garderoba masculină. Iar versatilitatea este unul dintre atuurile sale. Astfel, jacheta casual din piele va arăta perfect alături de cămașă albă și cravată. Alege o cravată neagră îngustă sau una tricotată, într-o ținută pentru petrecerea de Crăciun. Din nou, alege un model simplu, fără accesorii, dintr-o piele cu aspect impecabil. Poartă cu pantaloni skinny și Chelsea boots pentru un look cu influențe rock.

biker jacket
Sursa foto: Pinterest