3 piese tabu din vestimentația masculină pe care, totuși, le poți purta

academia barbatilor

Moda ridică și coboară piese vestimentare, tendințele sunt imprevizibile iar multe piese din vestimentația masculină pe care ai decis să le elimini din garderobă au o revenire spectaculoasă în acest sezon. Știm deja că duble denim este din nou la modă, că borseta din anii ’90 face din nou valuri, dar mai sunt câteva piese care au fost respinse din catalogul de stil timp de multe sezoane și iată-le din nou pe podium.

Pălăriile bucket

Așa-numitele pălării pescărești au fost o vreme abordate în moda străzii, dar stiliștii le-au considerat nepotrivite pentru modă și astfel au dispărut treptat. Însă branduri care susțin curentul skate le-au readus în actualitate în acest sezon, completând ținute cu tricouri și jeanși largi. Un truc de stil – evită modelele cu imprimeuri aglomerate și alege modele simple, în culori neutre. Poartă-le în ținute relaxate, de week-end!

vestimentația masculină, pălăria bucket

Sursa foto: Zara

Pantalonii cargo

De la variantele purtate de adepții drumețiilor în ținute de inspirație utilitară, pantalonii cargo au primit un upgrade de stil și croieli slim care îi transformă în piese suficient de preppy pentru a fi integrate în moda de zi cu zi. Îi poți folosi ca o alternativă la chinos și îi poți combina cu o cămașă și cravată tricotată, într-o ținută smart sau cu un pulover, pentru un aer casual. Însă ai grijă să păstrezi buzunarele goale pentru a evita un aspect grosolan.

vestimentația masculină, pantaloni cargo

Sursa foto: Zara

Cămașa cu mânecă scurtă

Să asociezi o cămașă cu mânecă scurtă unor pantaloni chino a fost considerat mult timp o blasfemie a modei. Însă vremurile s-au schimbat iar moda a revenit la sentimente mai bune…în ceea ce privește cămașa cu mânecă scurtă. Pe lângă cămașa cu guler cubanez care este un mare hit al tendințelor actuale, acum este permis să abordezi orice cămașă cu mânecă scurtă în ținuta ta de zi. Ai grijă însă la mărimea potrivită. O mânecă pre strâmtă pe bicepși sau prea largă pe un braț nelucrat va arăta ridicol. Păstrează proporțiile și eliberează-ți imaginația!

vestimentația masculină, cămașa

Sursa foto: Mango

Sursa foto main foto: Todd Snyder