3 ținute formale pentru cina festivă de Revelion

academia barbatilor

Ținuta pentru finalul de an trebuie să fie rafinată și remarcabilă prin croială, cromatică și asocieri creative. Dacă vrei să ieși în evidență la cina festivă de Revelion, avem câteva idei de ținute formale din care te poți inspira.

Dinner jacket din catifea într-o culoare festivă

Pentru o astfel de sărbătoare poți miza pe rafinamentul unei dinner jacket. Alege un model din catifea într-o nuanță bogată de burgundy sau în auriu regal, cu revere din satin negru. Aceasta va fi piesa vedetă în jurul căreia vei construi întreaga ținută. Poart-o obligatoriu încheiată, peste o cămașă albă, de preferat cu guler wingtip sau clasic, la care adaugi un papion self-made, din satin negru. Completează ținuta cu pantaloni de smoching, mocasini din piele și șosete negre din mătase. Pentru o ținută cu aer contemporan, poți înlocui cămașa albă cu una neagră pe care să o porți descheiată la primul nasture.

ținute formale, dinner jacket
Sursa foto: Pinterest

Ținută formală cu costum la două rânduri de nasturi și maletă

Dacă nu vrei să adopți o ținută ultra formală, poți merge pe o variantă la fel de rafinată dar mai puțin pretențioasă. Un costum gri cărbune la două rânduri de nasturi, cu revere ascuțite. Acest model de costum este una dintre cele mai elegante opțiuni clasice. Înlocuiește cămașa obișnuită cu o maletă neagră, dintr-o țesătură fină din fibre de lână Merinos. Această ținută monocromă este pe cât de simplă pe atât de sofisticată. Poți accentua aerul formal adăugând un accesoriu prețios precum un ceas scump.

costum la două rânduri de nasturi
Sursa foto: Pinterest

Straturi vestimentare în ținute formale cu personalitate

Poți evita costumele pretențioase și poți merge pe asocieri creative de piese separate. Vei obține ținute semi-formale cu personalitate, potrivite pentru ocazii festive. Mergi întotdeauna pe piese din același spectru cromatic, ideal pe culori sobre. Alege, de exemplu, o pereche de pantaloni gri cărbune alături de un sacou oliv. Pentru a scoate ținuta din zona rigidă, joacă-te cu imprimeurile. Alege o cămașă în dungi, o cravată și o batistă de buzunar cu imprimeuri grafice diferite. Opțional, poți adăuga încă un strat, un cardigan într-o nuanță de pământ, pe care să-l ții încheiat doar la 3 nasturi sau o vestă. Adaugă o pereche de pantofi Oxford și ești gata pentru o seară memorabilă!

ținute formale
Sursa foto: Pinterest