3 tipuri de ceasuri esențiale în garderoba unui gentleman

academia barbatilor

În lumea cunoscătorilor există colecțiile de ceasuri, care implică piese exclusiviste și “garderobele orologere” care includ 3 tipuri de ceasuri de bază în completarea oricărei ținute masculine. Diferența dintre cele două este utilitatea crescută a celei de-a doua categorii.

Pentru că ceasul de mână trebuie să fie extensia atitudinii, personalității și stării tale de spirit și în același timp să completeze ținuta cu stil, este esențial să îți alcătuiești o mică colecție cu piese care să meargă în orice situație. În principiu, orice bărbat are nevoie de 3 ceasuri: unul pentru birou, unul de weekend și unul minimalist și elegant, special pentru evenimentele formale.

Pentru a-ți alcătui arsenalul orologer, începe cu un ceas clasic, apoi cu unul sport și în cele din urmă cu o piesă statement, pe care o vei purta la nunți, cocktail-uri sau alte evenimente cu ștaif.

Reguli de asortare a ceasului la ținută

În ceea ce privește accesorizarea ținutei, ai grijă la elementele din metal, textura și culoarea pielii de la cureaua ceasului, asortarea cu alte bijuterii metalice. De exemplu, dacă porți bijuterii din aur galben, evită ceasurile cu metal argintiu.

De asemenea, cu cât ceasul este mai orientat către partea practică, cu atât ținuta ta trebuie să fie mai casual. Doar n-o să porți un ceas subacvatic la costumul pentru nuntă! Mai mult decât atât, regulile de stil spun că nu este indicat să porți niciun fel de ceas la dinner jacket.

Ținând cont de aceste câteva reguli, iată care sunt cele 3 tipuri de ceasuri pe care trebuie să le ai în garderobă!

Ceasul simplu

Pentru că e primul ceas pe care îl vei achiziționa, alege unul simplu, care se potrivește la ținutele de streetwear. N-ai nevoie de nenumărate sub-cadrane specifice ceasurilor cronograf pentru ținutele obișnuite. Un model minimalist cu cadran mic se potrivește atât la ținutele de zi cu zi cât și la costumul office.

3 tipuri de ceasuri, ceas simplu

Sursa foto: Pinterest

Ceasul sport

E momentul să treci la următorul nivel și să alegi un ceas cu ceva mai multă personalitate. Un ceas sport vine la pachet cu un aspect mai tehnic și mai complex dat de cronograf, bezelul rezistent la scufundări, aspectul masiv, ceea ce îl face potrivit pentru ținutele relaxate. Totuși, în funcție de modelul pe care îl alegi, este posibil să intri în posesia celui mai versatil ceas din garderoba ta. Dacă mergi pe un model clasic de Tissot sau Seiko, îl poți purta la aproape orice, mai ales în ținutele de weekend, dar în niciun caz la costumul de business sau smoching. În general, ceasurile sport sunt mai grele, create din metal mai dur, rezistent la șoc, sunt rezistente la apă, iar complexitatea funcțiilor lor și mecanismul mecanic le impun un preț mai mare decât al ceasurilor simple despre care vorbeam anterior.

3 tipuri de ceasuri, ceas sport

Sursa foto: Pinterest

Ceasul statement

Cel mai pretențios ceas din arsenalul tău de accesorii cu stil trebuie să iasă în evidență însă fără să fie exagerat în ceea ce privește coloristica, dimensiunea cadranului, etc. De fapt, ceea ce caracterizează un ceas statement este designul cu personalitate, materialele prețioase din care este executat – de obicei, aur sau platină – cadranele elegante cu cronograf la vedere, care ilustrează minuțiozitatea cu care a fost creat ceasul, elemente care ridică foarte mult prețul unei astfel de piese. În plus, mecanismele mecanice sunt cele mai sensibile și au nevoie să fie mânuite cu atenție. Așadar, păstrează ceasul tău statement pentru ocaziile cu adevărat speciale. Nu le purta oricând, la orice. Aceste ceasuri se potrivesc la ținute formale și evenimente pe măsură.

3 tipuri de ceasuri, ceas statement

Sursa foto: Pinterest

Citește și 5 ceasuri de lux, făcute pentru iubitorii de mașini