3 tipuri de șorturi pentru vara 2019

academia barbatilor

Vara impune shopping inteligent chiar și pentru bărbați. De obicei, pe lista noastră de cumpărături, șorturile nu au prioritate în fața cămășilor, a pantalonilor chino sau a costumelor. Însă atunci când temperaturile o impun, abordarea exemplară a acestora poate crea ținute cu stil și poate reduce disconfortul căldurii. Așadar, alegerea unui șort potrivit devine cea mai importantă decizie de stil pe care o poți face pe timpul verii. Iată 3 tipuri de șorturi indispensabile în garderoba unui gentleman și cum să le porți în ținute.

Șortul chino

Simplu, versatil și suficient de stilat, acest tip de șort, mai ales în variantele navy sau bej, într-o croială slim, te vor ajuta să construiești ținute smart casual confortabile pentru toată vara. Îi poți purta în fiecare zi, de la o plimbare pe faleză până la o cină în oraș. Pentru că pot fi adaptați în diverse tipuri de ținute, de la casual la elegant, ai posibilitatea de a acoperi întregul spectru de ocazii sociale cu doar o sigură pereche. Piesele cu care îi combini vor da gradul de formalitate al ținutei. Pentru o ținută smart de vară, combină un șort chino navy cu o cămașă formală albă, ochelari de soare cu rame model broască țestoasă și mocasini sau boat shoes. Iar când vrei să dai un aer relaxat ținutei este suficient să sufleci mânecile cămășii. Pentru o ținută casual, combină un șort chino bej sau verde închis cu un tricou alb simplu și sneakerși albi.

3 tipuri de șorturi, șort chino
Sursa foto: Pinterest

Șortul elegant

Una dintre greșelile obișnuite de stil pe care le fac bărbații este să considere că șortul nu poate fi integrat în ținute elegante. Avem o veste bună! Acum nu mai trebuie să transpiri în chinos sau pantaloni de costum. Popularitatea crescută a pieselor tailored a dus la crearea unui model de șort care îndeplinește toate calitățile unei piese smart. Variantele de tailored shorts pot fi adoptate cu succes pentru întâlniri, cine, petreceri în grădină sau alte evenimente rafinate pe timp de vară. În plus, sunt extrem de versatili. Pentru un stil casual, poartă-i cu un tricou simplu sau cu dungi și sneakers din piele întoarsă. La o ocazie mai specială, înlocuiește tricoul cu o cămașă din in și sneakreșii cu pantofi derby. Iar dacă se răcorește afară, adaugă un blazer pe deasupra.

3 tipuri de șorturi
Sursa foto: J.Crew

Șortul de baie

Abordarea ținutelor de plajă este acum mai rafinată ca niciodată. A trecut vremea când un șort ales la întâmplare și o pereche de flip-flops erau suficiente pentru un bărbat ca să se afișeze pe plajă. Stilul resortwear contemporan vine cu șorturi pe car ele poți purta atât pe plajă cât și la un bar sau lounge. În funcție de stilul șortului, îl vei aborda diferit. De exemplu, există modele largi și colorate sau variante mai aproape de linia corpului. Șorturile cu croială relaxată și imprimeuri vii pot fi asortate cu alte piese de resortwear simple – o cămașă cu guler cubanez, din in subțire sau un tricou polo și o pereche de sandale sau espadrile. Modelele pe corp pot fi abordate la piscină cu o cămașă de vacanță și mocasini. Află care sunt cele mai noi șorturi de baie.

Indiferent de model, ai grijă ca șortul să nu cadă mai jos de partea superioară a genunchilor. Iar în materie de stil, șorturile de plajă ar trebui să aibă croiala lejeră iar cele ideale pentru stradă să vină în croială fit.