30 de lucruri pe care ar trebui să le aibă fiecare bărbat (1)

Academia Barbatilor

Trăim într-o societate de consum care aproape ne obligă să cumpărăm continuu obiecte, fie că avem nevoie de ele sau nu. Ne umplem casele și apartamentele de lucruri pe care nu le folosim nici la 10% din potențialul lor, apoi ne trezim a doua zi dimineața pentru o nouă zi de muncă ce se va transforma, peste un timp, în alte obiecte care să ne dea iluzia că suntem fericiți.

Și totuși, în marea aceasta de materialism, avem nevoie, ca bărbați, de câteva lucruri care să ne definească și să dea sens și stil existenței masculine. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Iată care sunt cele 30 de obiecte (sau… concepte) pe care ar trebui să le aibă fiecare bărbat, într-un anumit moment al vieții.

30 Un cuțit de chef

cutit chefEste unul dintre acele obiecte de bucătărie care te ajută să eficientizezi orice activitate pe care o desfășori acolo. Chiar dacă nu ești pasionat de gastronomie, un cuțit cu o lamă bună tot te va ajuta să tai pâinea fără s-o faci firimituri. Investește într-un cuțit de chef și nu vei regreta.

29 Un kit de îngrijire

kit de ingrijireBărbații adevărați își fac timp pentru a se îngriji de propria persoană. De la unghii curate și tăiate corespunzător până la pilozitatea… nazală, care uneori își face de cap. O trusă de îngrijire, dotată cu ustensile care mai de care mai utile, de la unghieră la forfecuță, e indispensabilă.

28 Curele de clasă

cureaCureaua: un mic detaliu al unui garderobe de calitate. Curelele de calitate, făcute din piele, sunt obiecte pe care oamenii le remarcă imediat, cu atât mai mult dacă ele sunt asortate unor costume croite perfect. Una sau două curele bune te vor „ține” cel puțin câțiva ani.

27 Un costum făcut la croitor

costumGăsește-ți un croitor bun, cu care să te împrietenești, și care să-ți croiască un costum pe măsură. Orice bărbat trebuie să se îmbrace cu haine care-i vin perfect iar costumul e cea mai importantă piesă în această privință. Fă-ți un costum pe care să-l porți în ocazii formale și apoi accesorizează-l diferit de fiecare dată.

26 Un parfum aparte

parfumuriA purta un parfum aparte este un episod din filmul construirii bărbatului complet care urmează să fii. Nu trebuie să ai un parfum care să se simtă de când intri în cameră, unul cu care să defilezi ca o cocotă ci trebuie să alegi și să înțelegi parfumul care te reprezintă. Nu-l lua din prima încercare ci testează mai multe parfumuri, vezi cum te simți cu ele, apoi stebilește-te la cel care să reprezinte semnătura ta olfactivă.

25 Prezervative

prezervativePare banal? Nu e. Dacă ești un bărbat activ sexual, a avea mereu prezervative la îndemână este nu doar o necesitate dar și o obligație. Și în privința acestora există branduri și forme care ți se vor potrivi mai mult sau mai puțin, așa că… testează și alege.

24 Pantofi eleganți, negri și maro

pantofiO garderobă profesionistă presupune să ai una sau mai multe perechi de pantofi eleganți, gata oricând să fie purtați la costum. Și ce culori mai potrivite și mai „generale” poți aborda decât negru și maro, fiecare dintre aceste perechi fiind predestinată pentru o anumită gamă de culori. Și nu, nu dezbatem acum ciudata idee de pantofi maro la costum negru.

23 O grădină

gradinarDeși e de preferat să stai la casă și să ai și câțiva metri pătrați de teren pe care să se regăsească o sumedenie de plante, nici un bonsai, laolaltă cu câteva plante de apartament, cărora să le găsești loc pe o policioară sau în balcon, nu sunt de lepădat. O grădină care prinde viață sub ochii tăi reprezintă imaginea vieții pe care o ai și pe care ți-o dorești.

22 Un set complet de pahare

pahareE musai să ai pahare cu care să-ți servești oaspeții cu diverse băuturi. Dar, așa cum probabil știi, fiecare băutură se bea dintr-un anumit tip de pahar. Așa că, pentru a nu te transforma în tipul ignorant care crede că e suficient să întinzi cuiva un pahar de plastic ca să-i torni șampanie, cumpără-ți câteva seturi de pahare pretabile pentru diverse tipuri de băuturi: suc, whisky, bere, șampanie, cocktailuri.

21 Un abonament la o sală

gymNu e nevoie să ajungi ca Incredibilul Hulk dar un abonament la o sală, unde să te duci în mod regulat să tragi de fiare sau să desfășori alte activități fizice, ar trebui să se regăsească în portofelul tău. Sănătate, atitudine, formă bună – mesaje pe care le vei trimite subliminal fiecărei persoane cu care te vei întâlni.

20 O pereche de jeanși de calitate

jeansPantalonii de tip khaki sunt acceptabili. Jeanșii ieftini sunt și ei acceptabili, pentru momentele casual. Dar printre pantalonii din dulap ar trebui să-și facă loc măcar o pereche de jeanși de calitate superioară, pe care să-i porți în acele situații în care restul pantalonilor nu ar face „față” și în care nici cei eleganți nu se pretează.

19 Un fier și o masă de călcat

fier de calcatPoate că ai pe cineva lângă tine gata să-ți calce lucrurile. Dar dacă n-ai? Poate că îți duci lucrurile la călcătorie dar dacă ești în situația în care vrei cămașa aia și ea arată ca o smochină? Învață să calci (nu e greu) și fii pregătit pentru ideea că zilele în care mama îți călca lucrurile s-au cam dus. Și nu poți ieși în lume ca un sharpei.

18 Un stilou sau un pix de calitate

stilouUn stilou elegant sau un pix care să nu fie de plastic reprezintă un accesoriu la fel de important ca o cura frumoasă sau un ceas scump. Mai ales dacă ai un job ce necesită semnarea a diverse hârtii. Nu mai scriem nici pe departe la fel de mult cu stiloul însă atunci când o faci, creezi în mod cert o impresie deosebită dacă scoți un obiect elegant, „ca pe vremuri”.

17 Așternuturi cool

asternuturiSigur că îți cumperi așternuturi, doar n-o să dormi direct pe saltea, însă contează și ce fel de așternuturi ai. Pentru că, nu-i așa?, e foarte posibil să ai oaspeți și în dormitor, care să rămână peste noapte. Și care să aprecieze niște așternuturi ce arată bine și se simt deosebit la contactul cu pielea. În plus, așternuturile de calitate nu se deteriorează rapid și îți oferă un plus considerabil de confort în timpul somnului.

16 Ochelari de soare

ochelari soareTrupa ZZ Top are o piesă în care sugerează că nu e cool deloc să porți ochelari de soare ieftini. Dimpotrivă, unii de firmă, stilați și la modă, făcuți din materiale care nu crapă la prima lovitură, îți vor oferi o imagine de bărbat sigur pe el. Iar dacă porți ochelari de vedere în permanență, există soluții pentru a-ți feri ochii de soare. Ce-i drept, cu un preț ceva mai mare. (va urma)