30 de lucruri pe care ar trebui să le aibă fiecare bărbat (2)

Academia Barbatilor

Orice bărbat trebuie să-și garnisească existența cu câteva obiecte esențiale, fără de care ar fi mai sărac, nu din punct de vedere material ci… practic. Le-am prezentat aici pe primele 15, hai să le vedem și pe următoarele.

15 O brichetă cu gaz

brichetaO brichetă care să nu fie de unică folosință e un obiect pe care orice bărbat trebuie să-l aibă în dotare, chiar dacă nu fumează. Brichetele cu gaz sunt bune să aprinzi un foc de tabără sau un grătar, să „dezgheți” mina unui pix care se încăpățânează să nu scrie, să aprinzi țigareta unei doamne sau să arunci în aer o mașină, după ce ai turnat gaz pe ea (cu asta glumim, da?).  A avea una la-ndemână, demonstrează că ești în permanență pregătit pentru orice situație.

14 Cămăși de costum, albe și albastre

camasiE absolut necesar să ai cămăși de costum albe și bleu. Mai întâi, fiindcă ele se pot asorta cu orice costum, apoi fiindcă le poți purta cu aproape orice, chiar și cu blugi și mocasini. Când nu vrei să-ți bați capul, deschizi șifonierul și iei una dintre ele, apoi știi că n-ai cum să dai greș cu orice pui pe tine. În fine, cu aproape orice.

13 Un câine sau un animal de companie

iguanaPoate părea un pic complicat să-ți iei un câine dacă ești un tip care călătorește mult. Pe de altă parte, se spune că oamenii care nu au animale de companie sunt doar pe jumătate vii. Există un sâmbure de adevăr în tot. Și dacă alegi o iguană, în loc de câine, tot va trebui să-ți asumi o responsabilitate. Însă bărbații adevărați sunt gata oricând să-și asume responsablități, nu-i așa?

12 Lenjerie intimă

lenjerie barbatiÎn general vorbind, în afară de cazul în care nu vrei să-ți distrezi prietenii dansându-le la bară, tu ești cam singura persoană care-ți vede lenjeria intimă. Și, desigur, persoanele cu care faci sex. Asta nu înseamnă că nu trebuie să dai o importanță deosebită subiectului și să-ți achiziționezi chiloți de calitate îndoielnică. Amintește-ți ca în primul rând să te respecți pe tine însuți.

11 O pătură de lână

paturaSună ciudat? Nu e: ține o pătură frumoasă de lână în portbagaj și vei vedea că există situații în care ai nevoie de ea. Mergi la un picnic cu o fată drăguță? Trebuie să te cazezi inopinat într-un hotel îndoielnic în care ai toate șansele să faci frigul? Ești blocat noaptea, pe un drum pe care nu se mai poate circula din pricina zăpezii abundente? Pătura e un obiect surprinzător de util.

10 Un ceas cool

ceas de luxNu e că ceasul tău digital (și pe deasupra inteligent) nu-și face treaba, ba chiar mai mult decât atât, dar un ceas elegant, ceva mai scump, eventual mecanic, e alegerea care va face o impresie mult mai bună în unele situații în care chiar ți-ai dori să faci o impresie mai bună ca de obicei.

9 Un briceag multifuncțional

briceagĂsta e un obiect pe care și-l dorește orice bărbat încă de când se naște. Mai ales dacă are, printre altele, și o suzetă. Pentru că, practic, aceste bricege pot avea orice există în imaginația companiei care le produce. Probabil că în curând vor apărea unele cu un recipient de bere dar până atunci, oricum variantele sunt multe și atractive.

8 Butoni

butoniButonii reprezintă un simbol al detaliului de bun gust. Trebuie doar să ai o cămașă la care să-i porți și chiar dacă, în principiu, nu sunt un obiect esențial (adică se poate și fără ei) imaginea unei ținute elegante în care se regăsește o pereche de butoni, e net superioară uneia fără. Fie că ești la o nuntă sau la o întâlnire de afaceri.

7 Un pașaport

pasaportTrebuie să ai mereu la-ndemână pașaportul, având grijă să fie valabil mai mult de 6 luni. Nu se știe niciodată când va trebui să ieși din țară (și unde), fie în interes de serviciu, fie în vacanță. Și, chiar dacă trebuie să călătorești în UE, parcă e mai „bărbătesc” să o faci cu pașaportul.

6 Un carnețel în buzunar

jurnalSună banal, probabil. Dar viața e un permanent proces de învățare și acumulare de cunoștințe. Carnețelele te ajută să-ți notezi tot felul de lucruri, de la citate pe care vrei să le reții la lucruri importante din cadrul întâlnirilor și la impresii de călătorie. Chiar dacă în telefon ai tot felul de aplicații care pot face asta, ce e scris pe hârtie rămâne și-n suflet.

5 Un portofel

portofelLasă în sertar portofelele colorate, cu tot felul de modele hipsteriste, de care erai mândru până nu demult. Un portofel de piele, de bărbat adult care se ia în serios, e fix ceea ce-ți trebuie, mai ales când începi să ai din ce în ce mai multe carduri.

4 Ciorapi de costum

ciorapiAi costumul, ai cămășile, ai chiar și butonii. Dar dacă faci greșeala să apari cu ciorapi albi… ai terminat-o cu stilul pentru totdeauna. Cumpără-ți câte o pereche de ciorapi eleganți, negri, bleumarin sau maro închis – în funcție de culoarea costumului – și consideră-i elemente de bază în șifonier.

3 Cremă de pantofi

crema pantofiDegeaba ai o ținută elegantă și bine asortată dacă pantofii îți arată ca și cum abia te-ai întors din grădină, unde ai plantat crizanteme. Ai grijă să-ți cumperi în permanență cremă de pantofi și să-ți lustruiești cu ea încălțările înainte să ieși pe ușă.

2 O pereche de ghete strașnice

gheteFie că pleci pe munte în weekend sau că te duci să ajuți un prieten care se mută, o pereche de ghete din piele, solide, arătoase, demne de încredere, trebuie să facă parte din garderoba ta. Ele îți vor proteja picioarele de intemperii, de noroi, de creaturile pădurii și de alte lucruri reale, deci consideră-le o investiție foarte bună.

1 O tigaie de fontă

tigaie fontaPoți găti absolut orice în așa ceva. Tigăile de fontă, bine făcute și bine tratate, pot fi folosite și o viață de om. Pe lângă că le poți duce din bucătărie în pădure și înapoi. E obiectul pe care ți-l vei dori mai mult ca altele, fiindcă îți va fi un prieten de nădejde în neprietenoasele momente ale vieții în care ți-e foame dar nu ai chef să ieși la restaurant.