4 moduri în care să-ți aranjezi barba pe timp de iarnă

Academia Barbatilor

Barba te poate proteja de căldura arzătoare a soarelui sau îți poate ține de cald în timpul sezonului rece. Purtarea bărbii e o alegere minunată atunci când vrei să îți ascunzi gușa, ajutându-te să eviți orice fel de iritații care apar uneori după ce te bărbierești. În plus, să fim sinceri: femeile adoră un bărbat care are barbă, fiindcă barba este un element ce caracterizează perfect masculinitatea.

E grozav să-ți masezi barba în timp ce pari adâncit în gânduri, ca un filosof adevărat, însă, în același timp, lipsa igienei nu este acceptabilă. Pentru a te bucura de toate beneficiile oferite de purtarea ei, barba trebuie bine îngrijită.

moduri în care să-ți aranjezi barba

Foto: Pixabay

Spălatul, tunsul, scurtatul, modelatul și pieptănatul – toate acestea ar trebui să facă parte din rutina de îngrijire a bărbii. Schimbările pe care vrei să le faci depind în bună măsură de stilul părului tău facial.

Nu există o ecuație universală când vine vorba de asta, așa cum nu există un stil care să fie potrivit pentru toată lumea.

Conturul gâtului

Bărbile pline sunt în mod frecvent stricate de un lucru esențial: un contur al gâtului prost aranjat. Aceasta este cea mai comună greșeală, iar pentru a nu o face, va trebui să stai în fața oglinzii și să înveți să-ți definești linia gâtului.

Pentru o barbă plină, asigură-te că iei în calcul linia obrazului. Designul conturului este o artă în sine, deoarece nu există o modalitate universală de a-l realiza. Dacă nu ești sigur pe tine, mai bine du-te la un bărbier profesionist, care va rezolva problema și-ți va da și unele indicații pentru mai târziu.

Scopul este crearea unui linii care să-ți definească barba și să-i ofere un aspect neted și îngrijit. De ce este important conturul gâtului? Cu toate că nu este obligatoriu, unii bărbați preferă un aspect mai îngrijit, în vreme ce alții adoptă un stil natural, dezordonat și sălbatic.

moduri în care să-ți aranjezi barba

Foto: dollarshaveclub.com

O barbă aranjată și îngrijită îți îmbunătățește însă aspectul în mod esențial. Ai o mulțime de stiluri din care poți alege, iar mai jos sunt câteva idei pe care trebuie să le iei în considerare atunci când începi:

1 Pentru o tunsoare scurtă, folosește un aparat de ras cu o singură lamă. Nu te grăbi când te bărbierești. Adaugă apă în crema de bărbierit. Nu uita să te razi în sensul opus creșterii firelor de păr.

2 Deschide-ți porii punând un prosop fierbinte peste față și un prosop rece (pentru a-i închide) odată ce ai terminat cu aranjatul. Nu masacra părul care crește sub piele, deoarece murdăria de sub unghii ar putea provoca o infecție.

3 Înainte să te razi cu aparatul, primul pas este de a seta nivelul de tăiere al acestuia la 3. Curăță partea inferioară a gâtului. Schimbă treapta de tăiere la 1 și rade părul de la mărul lui Adam până la aproximativ cinci centimetri sub maxilar.

4 Schimbă nivelul de tăiere la 2 și rade cei cinci centimetric rămași. Finisează.

5 Îndepărtează firele răzlețe. Fixează nivelul de tăiere la zero și rade sub mărul lui Adam și de-a lungul gâtului. Investește într-o mașină de bărbierit fiabilă, care poate „rezolva” orice fir rebel.

Odată ce ai terminat cu bărbieritul, este momentul să-ți cureți barba. Fața nu este precum scalpul, prin urmare nu poți folosi săpunuri sau șampoane dure pentru a o spăla. Alege un șampon și un balsam delicat, care să curețe și să înmoaie barba.

Verifică ingredientele acestora pentru a vedea dacă au proteine care hidratează și stimulează creșterea. Aplică șamponul în timp ce faci duș.

Stiluri de tuns barba

Stilul # 1: Barba tunsă foarte scurt

moduri în care să-ți aranjezi barba

Fice o clock shadow. Foto: dmarge.com

Poți face acest lucru setând trimmerul la nivelul 0 (fără gardă) sau folosind foarfeca foarte aproape de piele. Scopul este obținerea unei bărbi simetrice și foarte scurte. Aspectul final ar trebui să fie masculin și ușor sălbatic. Acest stil se potrivește în special celor cu păr închis la culoare și cu pielea palidă.

Stilul #2: Barba cioc

moduri în care să-ți aranjezi barba

Foto: beard.org.in

Mai întâi taie perciunii, dar lasă o porțiune considerabilă care să-ți înconjoare gura. Pentru a obține ciocul ideal, imaginează-ți o linie care vine din ambele părți ale nărilor până la colțul buzelor; rade tot părul care se află între ureche și linia respectivă, dar lasă mustața și părul din jurul bărbiei. Dacă vrei să experimentezi cu diferite lungimi ale perciunilor sau să adopți stilul Fu-Manchu, îndepărtează părul de pe bărbie și de sub buza inferioară.

Stilul #3: Chin strap

moduri în care să-ți aranjezi barba

Foto: theglobeandmail.com

Pentru a obține efectul Abraham Lincoln, tunde toată mustața și lasă restul. Poți face acest lucru într-un mod eficient, dacă folosești un trimmer. Menține acest stil, bărbierind în mod regulat buza superioară, complet sau doar în partea de sus, după preferințe.

Stilul # 4: Barba plină

moduri în care să-ți aranjezi barba

Foto: newsday.com

Pentru a stăpâni acest stil, trebuie să ai multă răbdare. Chiar dacă timpul este esențial, trebuie să te abții să te bărbierești. Nu rade, nu smulge, nu tăia, nu face nimic! Menține acest obicei timp de cel puțin 6 săptămâni apoi vei observa direcția în care crește părul, precum și grosimea acestuia. Dacă arată cool, și-ți place, lasă-l așa!

Citește și cum să folosești balsamul și uleiul de barbă