4 pantofi care să nu-ți lipsească

Avatar

Rareș Lazăr

, Fashion

Când vine vorba de cea mai importantă investiție din garderoba unui bărbat, răspunsul clar este că pantoful ar trebui să dețină acest titlu. Un pantof de calitate și bine întreținut este baza oricărei ținute de succes. Se spune că atunci când întâlnești pe cineva, vei fi judecat după trei lucruri: părul tău, modul în care vei strânge mâna celuilalt și încălțămintea.

Încălțămintea poate transforma o ținută banală într-una stilată sau invers, poate strica o ținută perfectă.

Toate piesele din garderoba unui bărbat precum cămașa, sacoul sau pantalonii pot fi împărțite pe stiluri. Așa este și în cazul pantofilor. Sunt nenumărate stiluri dar astăzi vom vorbi despre cinci pantofi care nu ar trebui să lipsească niciunui bărbat.

Pantoful Oxford negru

Unul dintre clasicele stilului masculin, pantoful Oxford negru este alegerea perfectă pentru ocazii speciale. Adică îl poți purta la un costum de gală black tie sau cu un costum gri antracit dacă vei participa la un interviu important. Un pantof negru are nevoie de mai multă lustruire pentru că își pierde repede din strălucire așa că nu uita să ai grijă de pantofii tăi.

Dacă ești hotărât să cumperi un pantof Oxford, alege unul din piele și dacă vei plusa poți căuta unul cu talpă tehnologizată, adică o talpă făcut în așa fel încât să poți purta pantoful toată ziua fără să îl simți în picioare.

Pantoful Brogue Maro

Ceea ce face acest tip de pantof atât de special este versatilitatea acestuia. Orificiile intențional făcute și plasate în diferite modele îi dau o notă distinctivă pe care alți pantofi nu o au. Pot fi purtați alături de pantaloni chino, jeanși și pantaloni croiți. Desigur pot face pereche bună și cu un costum bleumarin sau gri.

Pantoful Loafer

Fabricat pentru Regele George al VI-lea ca pantof de purtat prin Palat în anii ‘60, pantoful Loafer a ajuns cea mai populară pereche de pantofi din ultimul timp. Toți designerii recunoscuți au inclus-o în colecția lor iar la Pitti Uomo, aceștia fac senzație alături de ținutele pline de exuberanță.

Datorită construcției fără șireturi, Loafer-ul este cel mai bine încadrat într-o ținută smart sau smart-casual. Aceștia pot fi purtați pe toată perioada anului chiar dacă există susținători care spun că aceștia sunt pantofi de vară. Greșit. Pot fi purtați și toamna sau iarna atâta timp cât sunt fabricați dintr-o piele rezistentă și bine tratată. Pielea întoarsă este evident pentru anotimpul călduros.

Pantof sport alb

Datorită popularității stilului casual cu influențe sportive, pantoful sport nu poate lipsi din lista noastră. Desigur, sunt diferite tipuri de pantofi sport și mai nou, tendințele ne arată că pantofii sport pot fi purtați chiar și la costum. Desigur, trebuie aleși cu grijă pentru că poți ajunge foarte ușor în extrema greșită.

Pantoful sport de culoare albă este cea mai versatilă alegere. Dacă nu ai așa ceva în garderoba personală, cumpără o pereche din piele. Am observat că branduri accesibile precum H&M sau Zara îi vând cu un preț de aproximativ 300 de lei. Eu te sfătuiesc să cumperi o pereche de Converse Jack Purcell din piele.

Acestea au fost cele patru tipuri de pantofi care nu ar trebui să lipsească din garderoba ta. Aceste patru perechi acoperă toate stilurile vestimentare și oferă libertate în alcătuirea oricărei ținute. Investește într-o pereche de pantofi de calitate și s-ar putea să te țină o viață.