4 piese esențiale în garderoba masculină de primăvară

academia barbatilor

Influențele din trecut sunt elemente de referință în moda oricărui sezon, iar în 2020, garderoba masculină de primăvară adoptă imprimeuri și croieli începând din zona anilor ’60 până în anii ’90. Aduse în actualitate prin abordări diferite, efecte ingenioase și asocieri vestimentare contemporane, toate aceste elemente de inspirație vintage sunt menite să-ți împrospăteze stilul în acest sezon de tranziție. După o selecție riguroasă a celor mai populare idei din trecut, iată care sunt piesele pe care trebuie să ale ai în garderoba ta prezentă, de primăvară.

Cămășile cu imprimeuri colorate

Nu vorbim aici despre clasicele dungi sau carouri, ci de imprimeuri creative, de inspirație tropicală, urbană sau din orice alt context de lifestyle, care spun o poveste prin imagini. Cămașa cu guler cubanez este una dintre opțiunile care persistă în tendințe de câteva sezoane. O poți folosi cu încredere în ținute smart casual, cu aer relaxat, fie singură, cu o pereche de chinos, fie în ținute stratificate, pe sub un blazer, o jacketă biker sau peste un tricou basic. Însă, noutatea acestui sezon sunt cămășile clasice, cu croială smart, potrivite pentru costumul office, care vin acum și în variante cu imprimeuri creative. Poartă-le cu un costum simplu, navy sau în tonuri de gri, descheiate la primul nasture, pentru un look ușor relaxat sau cu o cravată uni, pentru a accentua nota formală a ținutei.

garderoba masculină de primăvară

Sursa foto: Eton

Jacheta din denim

Esențială nu doar pentru tranziția de la sezonul rece la cel cald ci și pentru stilul oricărui bărbat, jacheta din denim reprezintă un icon al modei încă de la începutul anilor 1900. Astăzi, denimul mai subțire și în diferite tonuri de albastru, îi conferă un aer mai relaxat și o face potrivită pentru orice tip de vreme. O poți purta fie peste un tricou, alături de chinos sau în ținute complete din denim, fie în ținute stratificate, peste tricou și cardigan sau o jachetă din lână, mizând pe un joc de nuanțe și texturi.

garderoba masculină de primăvară

Sursa foto: Brooks Brothers

Tricoul cu dungi bretone

Tricoul care, în anii 1860, era purtat de către marinarii francezi din Bretania, a devenit ulterior o piesă de bază în garderoba masculină, folosită pentru vestimentația cu influențe marinărești. Totuși, tricoul cu dungi bretone este considerat suficient de versatil pentru a merge la orice, de la chinos și mocasini, la jachetă biker și jeans și la costum de haine. Brandurile de haine masculine l-au reinterpretat în nenumărate moduri, prin materiale, croieli și efecte grafice. Pentru a menține aspectul vintage, poți alege un tricou polo din bumbac tricotat în combinație cu chinos bleumarin.

garderoba masculină de primăvară

Sursa foto: Reiss

Pantalonii cu pense și croială largă

Materialul și croiala sunt două aspecte importante care îți evidențiază stilul în sezonul de tranziție. În ceea ce privește materialul, pantalonii din lână sunt înlocuiți de cei din bumbac subțire, de la denim la chinos. În materie de corială, pantalonii largi, cu pense, inspirați din moda anilor ’80, a căror lungime se termină deasupra gleznei, lăsând pantofii la vedere nu trebuie să-ți lipsească din garderoba acestui sezon. Mergi pe ținute tonale și dress shoes pentru a crea imagini cu aer formal sau poartă-i în combinații relaxate, cu hanorac și sneakers, în ținute casual remarcabile.

garderoba masculină de primăvară

Sursa foto: Zara

Sursa foto main foto: Eton