5 accesorii esențiale pentru un gentleman desăvârșit

academia barbatilor

Așa cum sarea și piperul dau gust mâncării, la fel și accesoriile completează ținuta cu o doză de stil. Nu există o comparație mai bună care să ilustreze cât de importante sunt accesoriile în vestimentație. Varietatea de modele, culori, texturi și suficientele variante inovatoare fac, însă, alegerea dificilă. De aceea este important să știi care sunt accesoriile esențiale pentru un gentleman și să mergi cu încredere pe aceste modele clasice, care nu se vor demoda niciodată.

Ochelarii de soare clasici

Stilurile aviator, wayfarer și clubmaster sunt trei modele evergreen care acoperă toate tipologiile de față masculine. Investește într-o pereche de ochelari cu rame negre sau în degrade și lentile maro, negre sau de culoare verde închis. Potriviți atât la ținute casual, cu jeans și tricou, cât și la costumul de haine, chiar și la cel formal, pentru evenimente, ochelarii de soare nu trebuie să lipsească din arsenalul de accesorii masculine. Pe lângă faptul că amplifică stilul, ochelarii au și rol practic, protejând ochii împotriva soarelui și mascând cearcănele, după o noapte de distracție. Află cum să îți asortezi ochelarii de soare la ținută.

accesorii pentru un gentleman, ochelari de soare

Sursa foto: Pinterest

accesorii pentru gentleman, ochelari de soare

Sursa foto: Pinterest

Fularul din cașmir

Nu unul, ci mai multe…fularele din cașmir sunt necesare și obligatorii pentru că, pe lângă faptul că protejează împotriva frigului în anotimpul rece, au capacitatea de a da acea notă de eleganță ținutei. În plus, le poți înfășura în diverse moduri creative. Învață câteva tehnici de legare și stil. Optează pentru modelele clasice, uni, negru, camel, bleumarin sau pentru mai multă culoare, alege un model tartan. Multitudinea de culori din acest tip de imprimeu contrastează sau se asortează cu diferitele piese din ținută. Poți merge pe modelul scoțian clasic, cu roșu aprins și negru, care scoate ținuta în evidență sau pe combinațiile pe verde intens sau tonuri de albastru, pentru un aer preppy.

accesorii gentleman, fular din cașmir

Sursa foto: Pinterest

Mănușile din piele

Călduroase, confortabile, rezistente, mănușile din piele reprezintă cel mai iubit accesoriu de stil în sezonul rece, mai ales că nu limitează dexteritatea, comparativ cu alte tipuri de mănuși. Mulți domni le țin în uz și în afara sezonului rece, tocmai pentru aspectul interesant pe care îl pot da, atât unei ținute de stradă, cât și unui costum formal. Alege o pereche din piele fină, căptușită cu cașmir, în model clasic sau în varianta de condus. Acestea din urmă au un aer urban chic și pot schimb radical imaginea unei ținute.

accesorii gentleman, mănuși de condus bărbați

Sursa foto: Pinterest

Geanta din piele pentru bărbați

The weekender sau geanta de călătorie pentru bărbați este unul dintre accesoriile preferate ale acestora, putând transporta lucrurile esențiale pentru o călătorie de business sau un city break și fiind, în același timp, un element de stil incontestabil. Alege una din piele moale de vițel sau una cu aspect texturat, în tonuri clasice de maro și negru sau oliv, pentru un look contemporan. Iată ce să pui în ea când pleci într-un city break.

accesorii gentleman, geantă de călătorie

Sursa foto: Pinterest

accesorii gentleman, geantă de călătorie

Sursa foto: Pinterest

Butonii din argint

Detaliile mici fac diferențe mari. Acest lucru se întâmplă și în cazul butonilor. O ținută formală sau de ceremonie la care ai adăugat butoni se va distinge din mulțimea de smochinguri. De ce să alegi o pereche din argint dintr-o varietate atât de mare de modele tentante, cu design deosebit sau pietre prețioase? Simplu, pentru că butonii din argint au un aer rafinat, ies în evidență dar cu discreție și nu distrag atenția de la un ceas scump sau de la manșetele impecabile. Află cum să porți corect butonii la cămașă.

accesorii gentleman, butoni din argint

Sursa foto: Pinterest