5 activități în aer liber de făcut în Amsterdam

Academia Barbatilor

Dacă te întrebi pe unde să te mai plimbi în perioada următoare, noi îți recomandăm Amsterdam. Olandezii știu cu siguranță cum să se bucure de soare, așa că același lucru te vom învăța și pe tine. Vezi mai jos 5 activități de făcut în aer liber în Amsterdam.

Totodată, nu este loc mai bun în care să mergi după ce te întorci din sudul Italiei decât Amsterdam. Vântul va adia încontinuu, iar tu vei avea ocazia să te bucuri și de un pic de răcoare.

Închiriază o bicicletă și dă o tură prin oraș

biciclete Amsterdam

Sursă foto: Pixabay.com

Probabil ai auzit deja atât de des despre Olanda și bicicletele sale, încât ți se pare plictisitor, dar ai încercat măcar? Fă rost de o bicicletă și ia orașul la pedalat! Cu o bicicletă nu doar că vei parcurge distanțe mult mai mari, dar vei înțelege și o mică parte din ce înseamnă să locuiești acolo.

Locuitorii Amsterdamului nu doar că merg cu bicicleta oriunde, dar și duc orice pe ea. Astfel, vei vedea atât părinți cu câte doi copii pe bicicletă, cât și oameni care cară o masă, de exemplu. În plus, singurul lucru de care trebuie să te ferești atunci când ești pe bicicletă în Amsterdam sunt…ei bine, ceilalți bicicliști. Mașinile îți vor da fără îndoială întotdeauna prioritate, însă localnicii născuți pe bicicletă pot fi mai puțin răbdători.

Mergi la piața locală și încearcă tot ce prinzi

Hering cu ceapă Olanda Amsterdam

Sursă foto: 123rf.com

Apoi fă o oprire la Albert Cuyp Market și încearcă orice! Ai însă grijă, că, odată ce vei fi încercat faimoasa brânză olandeză, cașcaval pe limba noastră, s-ar putea să nu te mai poți bucura de alta după. Asta ni s-a întâmplat nouă cel puțin. În rest, trebuie neapărat să încerci de la tarabe hering cu ceapă, stroopwafels și Poffertjes, niște clătite mici de tot.

După piață continuă plimbarea în același cartier în care te afli deja, De Pijp. Este momentan unul dintre cele mai hip cartiere ale Amsterdamului, plin de cafenele și restaurante cool.

Relaxează-te pe iarbă ca un localnic

Oameni pe iarbă, în parc

Sursă foto: 123rf.com

Ce e mai plăcut la sfârșitul zilei, decât să stai întins pe iarbă, cu o bere lângă tine? Spre deosebire de noi, în Amsterdam sigur nu vei lua o amendă pentru asta, ba chiar vei fi încurajat s-o faci. Probabil te-ai prins deja că parcurile din Amsterdam nu sunt acolo ca să nu calci iarba, ci ca să faci pe ea orice vrei.

Ca regulă generală, să știi că în timpul săptămânii, după 6, parcurile sunt pline. Oamenii ies de la birou și vin pe bicicletă direct cu păturile, berea și, eventual, grătarul. Sună mai bine decât un drum epuizant cu metroul, nu?

Ia feribotul de la gara centrală

Amsterdam central

Sursă foto: Pixabay.com

În altă zi poți merge la gara centrală, Amsterdam Centraal, din spatele căreia poți lua un mic feribot spre EYE Filmmuseum. Până îți povestim despre muzeu într-un articol separat, tu poți admira deja clădirea.

După recomandăm să rămâi în același cartier, Amsterdam-Noord, și să mai dai o tură cu bicicleta. Este printre zonele în plină dezvoltare în acest moment în Amsterdam. Vei vedea atât orășele autentice, cât și proiecte arhitecturale de ultimă oră.

Bucură-te de soare la o cafenea

Cafenea Amsterdam

Sursă foto: 123rf.com

Dacă te întrebi de ce toate scaunele sunt poziționate către soare, gândește-te: văzând că soarele se lasă atât de greu așteptat, tu ce ai face, atunci când, în sfârșit, vine? Dai fuga la cafenea și încerci să profiți cât mai mult de el!

Plimbă-te pe canalele de apă și alege o cafenea. Apoi comandă-ți o cafea și doar admiră dinamica locului. Oamenii se vor mișca încontinuu, sute de biciclete vor trece pe lângă tine, bărci cu turiști sau localnici își fac loc pe canale. Ce viață bună!