5 actori celebri care au trăit cândva pe străzi

Academia Barbatilor

Și-au început carierele în producții de teatru, seriale TV, cluburi de comedie sau vodeviluri. În așteptarea reușitei lor, au acceptat posturi de ospătari, jongleri, dansatori sau scenariști. Unul dintre acești actori a ajuns atât de jos încât a fost nevoit să își vândă câinele, nefiind în stare să își hrănească animalul iubit. Chiar dacă în cele din urmă toți au ajuns celebri și au făcut avere, fiecare actor din această listă a fost cândva în postura de homeless, îndurând viața grea a străzii.

Daniel Craig

craigÎn primele zile ale carierei sale de actor, Daniel Craig, care avea să devină cunoscut ulterior pentru rolul agentului secret britanic James Bond, nu numai că lucra ca ospătar, dar dormea din când în când pe bănci, în parc. Pentru că avea nevoie de bani, a acceptat un rol minor în Lara Croft – Tomb Raider , înainte de a câștiga atenția la nivel național drept traficantul de droguri Geordie Peacock în mini-seria BBC Our Friends în the North, în anul 1996. Ca urmare, a fost asaltat cu oferte pentru roluri similare pe care, însă, le-a refuzat, dorind să se întoarcă pe scenă.

Craig – care a apărut în numeroase piese de teatru, programe TV și filme – l-a jucat pe Bond în filmul Casino Royale din 2006. De asemenea, a jucat rolul Agentului 007 în alte filme din seria Bond: Quantum of Solace, Skyfall și Spectre.

Cu toate acestea, a părut ambivalent în ceea ce privește rolul. În 2015, actorul a declarat faptul că mai repede “si-ar tăia venele” decât să revină în acest rol. Ulterior a dat de înțeles că ar fi posibil să se răzgândească datorită banilor sau chiar că continue să joace rolul lui Bond atâta timp cât este apt fizic.

Jim Carey

carreyAtunci când tatăl său, Percy, și-a pierdut slujba de contabil, Jim Carrey era în clasa a VIII-a. Familia lui a plonjat în nesiguranța falimentului, iar Carrey și frații săi au fost nevoiți să muncească. Curățau fabrica de roți din Scarborough, Ontario, iar tatăl lor a trebuit să se angajeze ca bodyguard. Carrey a avut multe slujbe, unele dubioase, în încercarea de a aduce un venit în casă.

Când tatăl lor a demisionat din slujba de bodyguard, Carey și familia lui au devenit oameni ai străzii, fiind nevoiți să locuiască într-o rulotă Volkswagen. În timpul zilei colindau orașul în căutarea unor slujbe iar noaptea dormeau în diferite parcări publice. Într-un final, sora cea mai în vârstă a lui Carrey le-a permis să parcheze rulota în garajul ei și să doarmă noaptea într-un cort din curte.

În anul 1977, când avea 15 ani, Carey s-a îmbarcat în călătoria sa de „om al scenei”. Îmbrăcat într-un costum galben, croit de mama sa, a debutat în rol de comediant la clubul Yuk Yuk din Toronto. Fără prea mult succes. Dar în ciuda startului ratat, Carrey a insistat. A apărut cu regularitate într-un club de comedie din Toronto și a renunțat la școală, devotându-se complet carierei de comediant.

În 1979 s-a mutat în Los Angeles. În timpul unui spectacol la The Comedy Store, Rodney Dangerfield l-a remarcat pe Carrey și a semnat cu el un contract cu apariții în deschiderea spectacolelor sale. Au urmat roluri în filme. Recunoașterea a venit odată cu Ace Ventura: Pet Detective, urmată de The Mask, Dumb and Dumber, Liar Liar și altele. Carrey a avut un succes de box office din ce în ce mai mare iar trecutul său de om al străzii a devenit o experiență din trecutul îndepărtat.

Sylvester Stallone

stalloneAstăzi, Sylvester Stallone este un actor de succes, cunoscut la nivel mondial. Însă în anii 70 era un om al străzii care se străduia în zadar să obțină roluri. Nefiind în stare să cumpere mâncare pentru câinele familiei sale, a fost nevoit să își vândă companionul canin.

„Ajunsesem la capătul frânghiei”, a admis Stallone. A venit însă un moment magic: Sylvester a fost inspirat de necunoscutul Chuck Wepner, care l-a doborât pe Muhammad Ali într-un meci de box, de categorie grea, în 1975, când Stallone avea 29 ani. Așa i-a venit ideea pentru prima parte a seriei Rocky.

Stallone a terminat de scris scenariul pentru Rocky în 3 zile. Când producătorii i-au oferit 350.000 $ pentru regie, el a spus că va vinde scenariul doar dacă îl va juca el însuși pe Balboa. O cerere temerară, mai ales că, la vremea respectivă, actorul mai avea doar 100 $ în bancă. Pentru a încheia înțelegerea, Stallone a fost de acord cu suma de 35.000 $ pentru a rol dar a modificat „suma scenariului”.

Producția a costat 1.1 milioane $. A câștigat 225 milioane și acest lucru l-a poziționat în rândurile actorilor de succes. A jucat apoi în celelalte părți ale filmului, în același rol al boxerului care ajunge în top.

Chris Pratt

prattChris Pratt a renunțat la facultate după un singur semestru, când a acceptat oferta unui prieten care i-a luat un bilet dus pentru Maui. Acolo a ajuns homeless, dormind într-un camion, atunci când nu pierdea nopțile pe plajă. Obișnuia să bea, să fumeze marijuana, și muncea suficient de mult încât să „acopere benzina, mâncarea și proviziile pentru pescuit”.

În timp ce lucra ca ospătar pentru restaurantul Bubba Gump Shrimp, Pratt a cunoscut-o pe Rae Dawn Chong, care i-a oferit un rol în Cursed, partea a III-a, un film regizat de ea. Astăzi, Pratt continuă să lucreze ca actor, cu o ambiție din ce în ce mai mare. Mai întâi a vrut să depășească etapa de personaj negativ. Apoi a vrut să își încerce norocul în roluri secundare. A urmat comedia. Acum se află în poziția de a refuza rolurile care nu-i plac.

Charlie Chaplin

chaplinÎn 1899, când avea 10 ani, Charlie Chaplin și fratele lui, Sydney, au fost forțați să își câștige propria existență. Tatăl lor, actorul Charles Sr., murise, iar mama, cântăreața și actrița de comedie Hannah, fusese spitalizată pe caz de boală mentală.

Chaplin a început ca dansator de step cu trupa londoneză de băieți „The Eight Lancashire Lads”, înainte de a primi un rol în spectacolul de teatru „Sherlock Holmes”, cu William Gillette în rolul principal. Apoi, Chaplin a început o carieră în vodeviluri, în roluri de comedie, înainte de a emigra în SUA. Acolo i s-a alăturat lui Mack Sennett, în compania Keystone Film Company.

După ce s-a transferat la Mutual Film Corporation și a apărut într-o mulțime de de comedii, Chaplin și-a deschis primul studiou și a devenit producător independent. În asociere cu United Artists a făcut 8 filme, inclusiv The Global Rush, City Lights, Modern Times și The Great Dictator. Băiatul care a pornit de la zero a devenit unul dintre cele mai cunoscute staruri din industria Hollywood-ului.