5 alimente care îmbunătățesc viața sexuală

Avatar

Este cunoscut faptul că o dietă sănătoasă este asociată cu un risc mai scăzut de disfuncție erectilă, implicit cu o viață sexuală mai bună. Alimentația corectă poate îmbunătăți performanțele sexuale prin pomparea sângelui în locurile potrivite și prin menținerea inimii sănătoase. Am realizat o listă de 5 alimente pe care este recomandat să le includeți în mesele zilnice pentru a susține și îmbunătăți viața sexuală:

1 Semințele de in stimulează fluxul sanguin către organele sexuale

Acest super-aliment este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante bogate și pentru creșterea fluxului de sânge către organele sexuale. Semințele de in conțin lignani. Acestea sunt substanțe asemănătoare estrogenului care au proprietăți antivirale, antibacteriene și anticanceroase. Sunt, de asemenea, o bună sursă de:

  • Acizi grași omega-3.
  • Omega-3 poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară
  • L-arginină: Acest aminoacid poate stimula fluxul sanguin

2 Stridiile conțin substanțele esențiale pentru o viață sexuală activă

stridii viața sexualăSunt bogate în zinc, un mineral cheie pentru maturizarea sexuală. Zincul ajută organismul să producă testosteron. De asemenea, ajută la sinteza hormonilor tiroidieni, necesari pentru a avea energie. Desigur, nu vă puteți aștepta la rezultate imediate doar prin consumul a șase stridii crude. Dar stridiile conțin substanțele nutritive critice pentru funcția sexuală.

3 Semințele de dovleac susțin sănătatea prostatei

Ca și  stridiile, semințele de dovleac sunt bogate în zinc. Sunt, de asemenea, și o bună sursă de magneziu și conțin substanțe nutritive antioxidante, antihipertensive și cardioprotectoare, toate esențiale pentru o sănătate sexuală optimă.

Acizii grași omega-3 din semințele de dovleac pot ajuta la sănătatea ginecologică și a prostatei. Omega-3 sunt cunoscute pentru reducerea inflamației în organism.

Semințele de dovleac sunt bogate în:

  • fier, necesar pentru a vă simți energizat
  • zinc, asociat cu creșterea imunității
  • magneziu, esențial pentru relaxare

4 Semințele de rodie protejează sistemul imunitar

rodie viața sexualăSemințele de rodie conțin polifenoli. Polifenolii sunt compuși asociați cu risc scăzut de tensiune arterială crescută, boli de inimă și accident vascular cerebral. De asemenea, acestea relaxează vasele de sânge și influențează în mod pozitiv eliberarea de sânge în creier și inimă. Polifenolii vă pot proteja de asemenea sistemul imunitar și vă pot menține o stare bună de spirit.

5 Avocado îmbunătățește calitatea spermei

Cuvântul „avocado” este derivat dintr-un cuvânt aztec care înseamnă „testicul”. Avocado sunt foarte bogate în vitamina E, un antioxidant cheie care lărgește vasele de sânge, reducând riscul bolilor cardiovasculare. De asemenea, avocado poate îmbunătăți calitatea spermei

Avocado este bogat si în:

  • vitamina B-6: ajută la menținerea echilibrului sistemului nervos
  • potasiu: vă alimentează libidoul și energia
  • acid oleic mononesaturat: susține circulația

Citește și despre afrodisiacele naturale pentru bărbați