5 alimente care-ți pot ucide erecțiile

Academia Barbatilor

Hai să facem un sondaj: care e cea mai importantă parte din corpul unui bărbat? Pieptul? Brațele? Umerii? Gambele? Greșit! Rimează cu enis și începe cu p. Dacă vrei să știi, erecția este un important barometru al sănătății generale a bărbaților. De ce? Pentru că dacă ai o viață sexuală sănătoasă, înseamnă că dispui de un nivel optim de testosteron, de un nivel minim de stres și anxietate și de un sistem cardiovascular perfect. Dacă ceva merge prost în organism, erecțiile tale au un avertizor invizibil, pe care scrie „Verifică motorul!”.

În cazul în care întâmpini probleme legate de disfuncțiile erectile, una dintre cauze poate fi dieta necorespunzătoare. Și chiar dacă ai o dietă sănătoasă, există unele alimente/băuturi care sunt complet dăunătoare erecțiilor. În acest articol vom trece în revistă 5 alimente/băuturi care-ți pot ucide erecțiile.

Prăjelile

alimente care-ți pot ucide erecțiile
Foto: Pixabay

Ai mâncat vreodată înghețată prăjită? E pur și simplu delicioasă. Dar vine la pachet cu unele semnale ce-ți avertizează penisul. Glumim, desigur: o îmbucătură de mâncare prăjită nu-ți va afecta cel mai bun prieten, dar dacă mănânci prea multe prăjeli, atunci lăsăm gluma la o parte și-ți spunem că micuțul e-n pericol.

Prăjelile te îngrașă și, automat, scad nivelul de testosteron din organism. Îți vei garnisi corpul cu grăsime și îți vei crește riscul apariției bolilor cardiovasculare. Atenție, așadar, la cantitatea de mâncăruri prăjite pe care o bagi în tine zi de zi. Ține-o sub control, adoptă o dietă sănătoasă, în care „verde” e o culoare de bază, și penisul îți va mulțumi.

Alcoolul

alimente care-ți pot ucide erecțiile
Foto: Pixabay

Un cocktail ocazional e ok. O bere cu prietenii, un pahar de vin la masă – la fel. Dar prea multă băutură te va aduce în postura să ratezi momente de budoar, ca un fotbalist nefericit, la punctul de la 11 metri.

Alcoolul e un element care provoacă depresie și care poate afecta major conexiunea creier-corp, ceea ce explică într-un mod plastic de ce suntem atât de „deștepți” când suntem beți. Dacă bei prea mult, capacitatea de a-ți păstra sângele în micuțul șarpe din pantaloni e tot mai redusă. Cu alte cuvinte, da, vei avea o erecție, dar îți va fi foarte greu s-o păstrezi.Alcoolul alterează răspunsurile la stimulii sexuali, creând mai mult stres mental și anxietate. În plus, alcoolul îngrașă, moment în care ajungem din nou la problemele legate de nivelul de testosteron.

Un studiu făcut acum câțiva ani în India, relevă faptul că disfuncțiile sexuale sunt foarte frecvente la bărbații dependenți de alcool, procentul ajungând la un alarmant 72% pentru bărbații alcoolici care au avut cel puțin o dată probleme de erecție.

Băuturile carbogazoase fără zahăr

alimente care-ți pot ucide erecțiile
Foto: Pixabay

Băuturile îndulcite artificial își aduc un aport major la disfuncțiile erectile, din cauza siropului de porumb bogat în fuctoză, care intră în componența lor și a zahărului rafinat.

Un studiu al Universității din Michigan a explicat că îndulcitorii artificiali din băuturile carbogazoase provoacă creșterea în greutate, având efecte dezastruoase asupra organismului. În timp, acest lucru afectează, automat, și producătorul tău de copii.

Popcornul la microunde

alimente care-ți pot ucide erecțiile
Foto: Pixabay

Nu-i așa că de multe ori mergi în supermarket la raionul „acela” și arunci în coș câteva pliculețe de popcorn pe care, câteva ore mai târziu, le poc-poc-pocnești umplând castroane uriașe cu care te așezi în fața televizorului? Să nu mai faci asta! Pentru că popcornul la microunde îți afectează erecțiile.

În compoziția săculeților în care sunt depozitate boabele de porumb se află acizi perfluoralchilici (PFOA sau PFOS). Ei bine, acești acizi au fost testați pe animale, iar oamenii de știință au descoperit că sunt generatori de tumori ale testiculelor, ale ficatului și pancreasului. Legătura dintre ei și eventualele probleme de sănătate ale oamenilor devin, astfel, evidente.

Există chiar o legătură directă între PFOA și problemele de natură sexuală, iar în anul 2006, organisme importante din lumea medicală au decretat faptul că acești acizi sunt foarte predispuși la a induce cancerul la oameni. Deci, data viitoare când mai vrei popcorn la film, prepară-l într-un mod tradițional: în oală.

Soia

soia
Foto: Pixabay

Izoflavonele conținute de boabele de soia sunt asociate cu efecte pozitive asupra sănătății. Dar în același timp ele au proprietăți care pot să nu fie chiar atât de benefice pentru bărbați. În 2011, cercetătorii de la Harvard Medical School au sugerat că există o corelație între consumul de soia, disfuncțiile erectile și scăderea nivelului de testosteron al bărbaților.

Pentru a face lucrurile și mai interesante, un bărbat care fusese supus unui experiment, a renunțat cu totul la o dietă cu soia pe care o ținea de un an, după care și-a recăpătat complet funcțiunea sexuală care dădea rateuri serioase.

Concluzia nu poate fi decât una singură: consumă soia cu moderație!

Citește și: Cum să eviți disfuncția erectilă