5 aplicații care-ți transformă fotografiile în opere de artă

Academia Barbatilor

Ne amintim foarte bine: toată nebunia a pornit de la filtrele de Instagram, care ne făceau fotografiile să arate în fel și chip, mai vintage sau mai colorate, după bunul nostru plac. Dar lucrurile au evoluat mult și, între timp, au apărut aplicații care-ți pot transforma fotografiile în adevărate opere de artă, copiind stilul unor artiști ce au trăit cu secole în urmă sau inventând unele noi.

Dacă vrei să-ți faci fotografia să arate ca o pictură, s-ar putea să te intereseze una dintre aceste aplicații ce folosesc un algoritm special, pus în practică în mod diferit.

1 Prisma (iOS și Android)

aplicații care-ți transformă fotografiile

Probabil ai văzut deja această aplicație menționată în diverse articole pe net. Pentru că a fost prima care a revoluționat filtrele fotografice și, mai ales, pentru că e capabilă de câteva lucruri de care alte aplicații similare nu sunt. Pe scurt, Prisma e cea mai bună aplicație de mobil care face așa ceva.

În Prisma, după ce ai ales o fotografie și un filtru, aplicarea acestuia are loc aproape imediat, urmând a primi un preview a imaginii finale. Apoi poți seta intensitatea filtrului, glisând stânga/dreapta, de la 0 la 100%. Pe lângă asta, există și opțiunile obișnuite de editare a fotografiei, precum expunere, contrast, saturație etc.

Versiunea gratuită lucrează doar cu imagini de calitate SD și are un număr suficient de mare de filtre incluse. Dacă vrei să treci însă la „profesioniști” îți iei versiunea pe bani (4,99 $ / lună, cu mai multe variante), care-ți face fotografii HD și care are peste 300 de filtre. În cazul în care vrei să-ți postezi fotografiile trecute prin Prisma pe rețelele sociale, atunci e recomandabil să-ți iei versiunea Pro.

În cazul în care vrei imagini HD, dar nu te interesează numărul filtrelor avute la dispoziție sau cât de bine ți le prelucrează aplicația pentru a ți le transforma în „tablouri”, descarcă aplicația Vinci. E gratuită (cu watermark) dar nu arată la fel de bine ca Prisma.

2 DeepArt (Web)

DeepArt e o aplicație web care are opțiunea de a-ți transforma orice fotografie online cu un filtru, la alegere. Rezultatul e surprinzător de bun, chiar și în cazul în care folosești o pictură celebră.

Să presupunem că ai găsit o imagine frumoasă, fără filtru, pe care cineva a postat-o pe Instagram. Poți descărca acea imagine de pe IG și îi poți aplica un filtru cu DeepArt, urmând a o folosi pentru tine. Trebuie doar să te înregistrezi. Încarcă apoi propria ta fotografie, alege filtrul creat și lasă aplicația să ți-o transforme în consecință. Poți folosi secțiunea „Get some inspiration”, pentru a te inspira din diversele creații ale altor utilizatori.

„Picturile” rezultate au dimensiunea de 500 x 500 pixeli și se generează după un timp oarecare. Dacă le vrei generate mai rapid, plătești pentru asta o mică taxă.

3 Dreamscope (Web)

aplicații care-ți transformă fotografiile

Nu ai întotdeauna nevoie de un smartphone pentru a-ți transforma fotografiile în opere de artă. Ca și DeepArt, Dreamscope e o aplicație online care te pune în postura unui mic Picasso în doar câteva secunde.

Dreamscope utilizează același generator de efecte DeepStyle, dispunând de câteva filtre interesante. Avantajul, spre deosebire de alte aplicații, este că poți încărca o fotografie hi-res, urmând ca rezultatul să fie livrat tot la înaltă rezoluție, așa încât dacă vrei să-ți printezi creația, pentru a o înrăma, o poți face liniștit.

4 Neuralstyle.Art (Web)

Dacă ești profesionist sau dacă ești un designer care are nevoie de un control mai mare asupra efectelor oferite de DeepStyle, atunci vei folosi cu plăcere aplicația Neutralstyle.Art, cea mai puternică aplicație de web din acest punct de vedere.

Versiunea gratuită are limitările ei, similare cu ale altor aplicații, precum livrarea de fotografii low-res sau prelucrarea a maximum 3 imagini pe zi. Însă ceea ce poți face cu fotografia – stiluri, mărimea pensulei, intensitate etc – depășește cu mult ofertele altora.

Însă adevărata putere a acestei aplicații apare în vresiunea Pro (de fapt, sunt planuri de abonament, bazate pe credite). Aici poți aplica filtre pentru video-uri, elimini watermark-ul, ai filtre cu grade mai adânci și chiar poți procesa mai multe fotografii odată.

5 r/deepstyle (Web)

aplicații care-ți transformă fotografiile

Vrei să știi când apare o nouă aplicație de transformare a fotografiilor? Vrei o aplicație similară, care folosește video-uri? Vrei să-ți creezi propria aplicație? Vrei să vezi ce creează ceilați? Reddit are un forum întreg în legătură cu toate aceste lucruri.

La r/deepstyle vei afla absolut orice despre acest nou algoritm, inclusiv pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți „modela” tu însuți o aplicație de acest gen. Cei din comunitate se oferă imediat să-ți dea sfaturi și sugestii, ba chiar și critici, pentru a avea imagini cât mai bine lucrate.

Citește și: 5 aplicații esențiale pentru prelucrarea pozelor de Instagram