5 aplicații esențiale pentru prelucrarea pozelor de Instagram

Academia Barbatilor

Instagramul a luat-o razna în ultimul an, în sensul că tinde să devină cea mai populară rețea de socializare din lume (dacă nu o fi ajuns deja). Milioane de oameni au conturi pe Instagram, unde se încarcă zilnic milioane de fotografii. Unele excelente, altele mai puțin reușite, banale sau chiar… oribile. „Competiția” (uneori absurdă) ce are în vedere cât mai mulți followeri și cât mai multe like-uri a devenit acerbă.

Aflat în mijlocul acestui tumult, ca un mic Picasso al imaginilor digitale, nu poți decât să-ți dorești să postezi fotografii cât mai bune și mai frumoase. Am selectat mai jos o listă cu cele mai bune aplicații pentru prelucrarea pozelor de Instagram. Pe unele poate le folosești deja, pe altele poate vrei să le testezi.

Aplicații esențiale pentru prelucrarea fotografiilor de Instagram

1 Snapseed

iOS / Android

Snapseed este una dintre puținele aplicații complete, care permit user-ului să dețină controlul în privința fiecărei mișcări pe care o face pentru a-și prelucra o fotografie. Una dintre cele mai apreciate tool-uri ale acestei aplicații este Selective Tool, care-ți permite să clichezi pe o zonă a fotografiei și să schimbi luminozitatea, contrastul sau nivelul de saturație doar în zona respectivă, fără a altera întreaga poză.

Snapseed are incluse și câteva tutoriale, scurte și la obiect, care te ajută să afli cum poți prelucra anumite genuri de fotografii, în anumite condiții. Aplicația este complet gratuită.

2 VSCO

iOS / Android

VSCO e o aplicație foarte user friendly, ușor de folosit și cunoscută în special pentru numărul mare de filtre pe care le include. Unele gratuite, altele accesibile pentru folosirea finală doar după plata abonamentului VSCO X, care costă 94,99 lei pe an și care oferă și alte beneficii – acces la alte tool-uri suplimentare, dar și câteva filtre video.

În versiunea gratuită, te poți juca cu expunerea, contrastul și nivelul de saturație, poți face sharp și crop, poți controla temperatura, granulația și alte caracteristici ale fotografiei. Se remarcă în special tool-ul expunerii, care transformă în mod excelent fotografiile întunecate într-unele cu adevărat luminoase.

3 MIX – Photo Editor & Filters

iOS / Android

MIX e o aplicație de la Camera 360, o companie din China care face aplicații foarte bine lucrate, care însă nu sunt promovate la nivelul celor similare (de multe ori mai slabe decât cele oferite de Camera 360). MIX este una dintre ele (o alta pe care ți-o recomandăm este April), aceasta fiind capabilă de multe atunci când vine vorba de prelucrarea fotografiilor.

Practic, MIX include cam toate tool-urile de care ai nevoie, preferatul nostru fiind cel care îți permite să stabilești în mod selectiv 3 caracteristici de bază pentru fiecare culoare: Hue, Saturation și Luminance. De asemenea, aplicația are o sumedenie de filtre gratuite, și mai multe putând fi obținute contra cost dar și prin comunitatea pe care a reușit să o formeze de-a lungul anilor. O categorie aparte o reprezintă filtrele artistice, de tipul celor din aplicația Prisma, dar și cele care permit modelarea cerului.

4 Adobe Photoshop Express

iOS / Android

Aceasta este versiunea pentru smartphone-uri a celebrei aplicații de prelucrare foto și, automat, este una dintre cele mai populare, fiind folosită pe scară largă atât de posesorii de iPhone cât și de cei care dețin device-uri cu Android. Ea vine la pachet cu o serie de unelte clasice, recent fiind integrate și alte caracteristici, precum adăugarea de stickere.

Tool-ul nostru favorit în privința Photoshop-ului Express este însă cel numit Dehaze, care-ți permite îndepărtarea ceței în fotografiile neclare sau încețoșate din diverse motive. De asemenea, aplicația are integrată și o funcție de creare a colajelor. Nu doar Photoshop Express merită descărcată și utilizată intens, ci și alte câteva aplicații din gama Adobe, precum Lightroom și Spark Post.

5 Afterlight 2

iOS / Android

Afterlight e un editor foto clasic, care vine cu tool-urile de bază, precum luminozitate, claritate, contrast, expunere, saturație, temperatură, toning, granulație, vignetă, shadows și highlight. Pe lângă acestea, Afterlight propune și o serie de filtre dar și un tool interesant, denumit Fusion, care permite utilizatorului să combine filtrele favorite într-unul singur, fapt care conduce, desigur, la posibilități nesfârșite de editare a fotografiilor.

Citește și cum să faci bani pe Instagram în 2019