5 articole cu influență militară ușor de inclus în garderobă

Academia Barbatilor

Din fericire, în ziua de azi mersul în armată este opțional. Asta nu ascunde însă faptul că articolele în stilul army pot fi o dovadă adevărată masculinitate. De aceea, înțelegem și de ce sunt la mare căutare. Vezi mai jos 5 articole cu influență militară ușor de inclus în garderobă.

Probabil știi că trăsătura principală a articolelor militare este tocmai culoarea, acel kaki în stare să camufleze orice bărbat aflat sub focurile armelor. Totuși, în ultimul timp au început să se găsească culori și nuanțe tot mai variate, tocmai ca să îți permită să combini cu ușurință mai multe piese în același timp.

Jachetă kaki

 

jachetă cu elastic

Sursă foto: mrporter.com

 

Poate cea mai populară piesă este jacheta, pe care o găsești oriunde, într-o mare varietate. Cele mai comune stiluri sunt jacheta cu elastic și cea cu buzunare.

Jacheta cu elastic este potrivită mai ales pentru toamnă, datorită stratului de vată pe care îl au cele mai multe dintre ele. În schimb, cea cu buzunare este compusă mai ales din materiale precum inul sau bumbacul, aceasta putând fi purtată inclusiv în diminețile mai răcoroase ale sezonului cald.

 

jachetă cu buzunare

Sursă foto: mrporter.com

Pantaloni cu buzunare pe părți

 

pantaloni cu buzunare

Sursă foto: mrporter.com

 

După jachetă, pe scara popularității urmează pantalonii cu buzunare pe părți, așa numiții cargo. Acești pantaloni sunt foarte versatili, fiind perfecți atât pentru ținutele casual din timpul liber, cât și pentru dovezile de stil, atunci când vrei să-i combini cu piese mai formale.

Totodată, sunt două variante în care îi găsești: scurți și lungi, ceea ce face posibil să adopți acest stil pe toată durata anului.

 

pantaloni scurți cu buzunare

Sursă foto: mrporter.com

Pantaloni la dungă

 

pantaloni la dungă cu influență militară

Sursă foto: mrporter.com

 

În familia pantalonilor de influență militară au intrat de ceva timp și cei la dungă. Aceștia sunt făcuți dintr-un material mai fin, în timp ce pantalonii cargo vin cel mai des la pachet cu o țesătură groasă, rezistentă la orice.

Ai grijă ca acești pantaloni să aibă lungimea perfectă, pentru că este foarte important să îți lase o parte din gleznă la vedere. Asta nu doar că arată că știi ce faci, ci te și ajută să combați temperaturile ridicate.

 

Șapcă

 

șapcă cu influență militară

Sursă foto: mrporter.com

 

Șapca nu este doar o piesă care oferă protecție semnificativă împotriva soarelui, ci și un important element vestimentar. Este acel element fără de care ținutele pot fi deseori incomplete. În plus, este atât de ușor de introdus într-o ținută, încât nu ar trebui să-ți scape vreodată.

 

Genți

 

ghiozdan cu influență militară

Sursă foto: mrporter.com

 

Nu în ultimul rând, un soldat adevărat are nevoie de o geantă pe măsură. Probabil ți-e deja cunoscută acea pânză groasă, din componența genților părinților și bunicilor tăi.

Ei bine, află că încă există oameni care vor să le țină în viață, așa că nostalgicii pot și în ziua de astăzi să își achiziționeze asemenea genți. Investiția va fi, desigur, una pe viață, căci este puțin probabil ca aceste genți să te lase vreodată la greu.

 

geantă de weekend

Sursă foto: mrporter.com