5 aspiratoare robot, care să-ți facă locuința impecabilă

Academia Barbatilor

Să fim cinstiți: o mulțime de device-uri noi sunt făcute să-ți trezească dorința pentru ceva ce nici nu știai că o să-ți dorești. O tastatură în miniatură? Cum să nu?! Un aparat care să facă un test ADN pentru propria-ți pisică? O, da! Dar în momentul în care cauți un aspirator robot e clar că o faci fiindcă ai cu adevărat nevoie de unul. Fie că trebuie să cureți părul câinelui, să aduni firimiturile de la petrecerea de sâmbătă sau pur și simplu să petreci mai mult timp cu familia, în vreme ce micuțul își face treaba în liniște. Mai jos ai 5 sugestii de aspiratoare-robot, care să-ți facă locuința lună:

Aspirator robot Rowenta Smart Force Essential

Un aspirator robot autonom, perfect pentru curățarea prafului de pe suprafețele dure și care oferă un nivel înalt de performanță a aspirării. Dispune de trei funcții de curățare: Random Zigzagging  (pentru arii complexe), Ramdom Room (cu mișcare în zigzag pentru perioade scurte de timp) și Edge (pentru curățarea pereților și a marginilor plintelor).

Aspiratorul beneficiază de un sistem de navigație avansat, care include o combinație de senzor, laser și bară de protecție, pentru sesiuni eficiente de curățare. De asemenea, Rowenta Smart Force Essential are un sistem cu 7 moduri programabile, pentru fiecare zi a săptămânii, putând fi controlat de la distanță sau manual. La acestea se adaugă o funcție inteligentă ce presupune ghidarea automată a aspiratorului către stația de încărcare.

Aspiratorul e capabil să evite obstacolele datorită combinației exclusive de 3 sisteme avansate – un senzor infraroșu, o bară de protecție și un senzor pentru denivelări. Bateria litiu-ion oferă o autonomie de până la 150 de minute. Preț: 1072 lei

Aspirator Robot Xiaowa Roborock E202

Xiaowa Roborock e un aspirator cu control inteligent și cu o cutie de praf de capacitate mare (0,64 l). Sistemul de navigație inerțial dublu, cu giroscop, combinat cu sistemul de urmărire a mișcărilor optice duale și cu alți senzori, realizează o cale de curățare planificată. Robotul poate fi controlat acasă sau la distanță, existând posibilitatea să programezi curățarea săptămânală sau zilnică și să verifici starea acestuia.

Are o aspirație de 1800Pa, o putere de încărcare de 42W și e capabil să urce o pantă de 2 cm. Preț: 1499 lei.

Aspirator robot iRobot Roomba 980

Roomba 980 navighează întregul nivel al locuinței, urmărindu-și locația și mergând să se încarce de câte ori e necesar, până la finalizarea curățeniei. Sistemul de curățare AeroForce cu Power Boost crește automat puterea de aspirare pe covoare, iar prin intermediul aplicației iRobot Home poți să începi, să urmărești sau să programezi curățenia de oriunde te-ai afla.

Printre caracteristicile acestui robot aspirator extrem de inteligent se numără hărțile inteligente și tehnologia vSLAM, cu care Roomba 980 navighează întreaga casă, memorând traseul parcurs. Robotul curăță până la 120 de minute, după care merge singur să se reîncarce și continuă curățenia din locul în care a lasat-o. Dispune de tehnologia Dirt Detect, pentru a recunoaște zonele cu murdărie acumulată, are senzori ce previn căderea pe scări, se conectează la aplicația iRobot prin WiFi, dispune de posibilitatea customizării modului de curățare, statusul procesului putând fi urmărit cu ajutorul aplicației.

De asemenea, are un cap de curățare auto-ajustabil ce adaptează înălțimea robotului astfel încât să țină periile multi-suprafață la nivelul podelei sau al covoarelor și dispune de un motor avansat, de generația a treia, cu o putere de aspirare de 10 ori mai mare în modul Performance sau în cel de curățat covoare. Preț: 3099 lei.

Aspirator robot Philips SmartPro Easy

Ca o caracteristică esențială, aspiratorul robot Philips SmartPro Easy oferă o funcție de programare cu 24 de ore în prealabil, așa încât poți programa următoarea sesiune de curățare cu o zi în avans. Robotul dispune de un sistem de curățare în 3 etape, având inclusiv funcția de ștergere umedă. Primele două perii lungi împing murdăria și praful pe traseul robotului, apoi capul de aspirare le adună, grație motorului puternic. La final, buretele din microfibră, care se poate uda, rafinează curățarea, colectând cele mai fine urme de praf de pe podea.

Robotul aspirator are patru moduri de curățare, pe care le poate adapta, în funcție de cameră, la diferite zone: curățare în Z, în spirală, în direcții aleatorii și de-a lungul pereților. Are un design extrem de subțire (doar 5,8 cm) datorită căruia poate curăța suprafețele de sub mobila foarte joasă. Compact, dar puternic, Philips SmartPro Easy are o putere de aspirare de 600Pa, curățând eficient la acționarea unui singur buton.

Este echipat cu Smart Detection System 2, o combinație de cipuri inteligente, cu până la 23 de senzori, la care se adaugă un accelerometru ce îi conferă robotului capacitatea de a curăța singur. Robotul înțelege mediul și alege strategia optimă de curățare pentru un timp de curățenie cât mai scurt cu putință. La descărcare, robotul se întoarce singur la stația de andocare (are o durată maximă de funcționare de 105 minute). Preț: 827 lei

Aspirator robot Miele RX2

Un aspirator robot cu o putere superioară, mulțumită sistemului Quattro și a celor patru caracteristici speciale care garantează o performanță de curățare optimă: periile laterale pivotante adună praful grosier sub aspirator, o rolă cu perii preia praful și îl transportă în deschiderea de aspirație din față, orificiul de aspirație din spate asigură absorbția murdăriei fine, după care, folosind o suflantă puternică, murdăria e deplasată în cutia de praf.

Robotul execută o curățare sistematică prin intermediul navigației inteligente 3D: două camere frontale permit aspiratorului o recunoaștere tridimensională a obiectelor. Acesta determină automat distanțele față de posibilele obstacole și navighează în siguranță în jurul lor, mobila fiind protejată, astfel, împotriva coliziunilor.

Datorită puternicei baterii cu litri-ion, Scout RX2 atinge o durată de funcționare lungă, cu o singură încărcare pentru o navigare non-stop de 60 de minute. Atunci când bateria nu mai e încărcată suficient, robotul revine la stația de încărcare, se încarcă și își continuă apoi curățenia de unde a rămas. Preț: 4260 lei.

Citește și: 7 invenții fantastice pentru bărbații moderni