5 bărbați celebri și ceasurile lor

Academia Barbatilor

Uneori, suntem fascinați de viața personală a vedetelor. Ce se întâmplă cu ele în spatele camerelor de luat vederi, video-urile în care sunt surprinse în diverse ipostaze, articolele care dezvăluie adevăratele lor personalități, etc. Pe scurt, cancanuri. În ciuda acestora, nu vom afla niciodată cum a trecut testul timpului respectiva vedetă. Însă o simplă privire la încheietura mâinii poate oferi o incursiune rapidă în stilul de viață al personajului.

Am selectat cinci vedete masculine, cunoscute nu doar pentru viețile lor pline de magnetism ci și pentru imensa dragoste pentru ceasuri, o pasiune care uneori s-a transformat într-o adevărată obsesie.  

Arnold Schwarzenegger – Audemars Piguet

bărbați celebri și ceasurile lor arnold
Foto: thearnoldfans.com

Arnold Schwarzenegger nu e doar un avid colecționar de ceasuri, dar el a investit și în cercetările legate de concepte și design făcute de o companie celebră: Audemars Piguet. Iubitor de ceasuri mari, pentru diveri, precum și de ceasuri militare, Arnold e și fanul altor branduri – Panerai, Breitling și U-Boat, dar nu s-a confundat niciodată mai mult cu un alt brand decât Audemars Piguet.

Relația dintre brandul de 143 de ani și Schwartzenegger a început în 1998, când Arnold a vizitat fabrica. Un an mai târziu s-a întors cu dorința de a folosi unul dintre ceasurile Audemars Piguet în filmul său, End of Days, prilej cu care s-a lansat modelul cronograf Royal Oak Offshore End of Days. De atunci, Audemars și Arnold au avut multe colaborări, în filme precum Sixth Day (2001) și Terminator 3: Rise of the Machines (2003). Lansarea de către Audemars Piguet a unei ediții limitate Arnold Schwartzenegger a devenit un eveniment anual, până acum fiind scoase pe piață 8 asemenea ceasuri, dintre care cinci fac parte din seria Royal Oak Offshore și trei din seria Jules Audemars.

Buzz Aldrin Omega Speedmaster

bărbați celebri și ceasurile lor aldrin
Foto: omegawatches.com

Buzz Aldrin este astronautul care a pus piciorul pe lună împreună cu Neil Armstrong, în 1969, cu ocazia misiunii Apollo 11. În acel moment, Aldrin avea la mână un ceas Omega Speedmaster. De atunci, Buzz și Speedmaster au fost asociați cu unul dintre cele mai mari evenimente din istoria omenirii moderne. Prin urmare, când vine vorba de a cumpăra un ceas iconic, nimic nu e mai cool decât să-ți achiziționezi un Omega Speedmaster sau modelul care e supranumit Moonwatch. Lucrurile care se adaugă unui Moonwatch sunt personalitatea și stilul celui care-l poartă. Acest model este un lider, pentru lideri.

Cât despre Aldrin, pe lângă stilul său rafinat, omul e un explorator pur-sânge, care poate fi numit, pe bună dreptate, unul dintre cei mai mari călători ai vremurilor noastre. De pe lună pe Titanic, el a fost în nenumărate locuri, și nu în unele convenționale. Toate acestea se adaugă carismei lui Buzz Aldrin, dar și colecției sale de ceasuri, în special de Moonwatch-uri.

Rafael NadalRichard Mille

bărbați celebri și ceasurile lor nadal
Foto: worldtempus.com

Regele zgurei a devenit unul dintre cei mai importanți tenismeni din istoria acestui sport, după ce a câștigat numeroase turnee, dominând o bună perioadă tenisul mondial, alături de Roger Federer. Tenacitatea proverbială a spaniolului l-a determinat pe Richard Mille să îl abordeze în anul 2008, discuțiile dintre cei doi finalizându-se cu un parteneriat pe termen lung.

Inițial un novice, Nadal a devenit rapid un fan al ceasurilor Richard Mille, fiind deseori surprins că le poartă chiar în timpul partidelor. Și lucrurile nu s-au oprit aici: Rafa s-a implicat și în realizarea designurilor câtorva dintre modelele care plecau de la ideea că un jucător de tenis trebuie să facă față unor condiții extreme pentru a reuși să obțină victoria. Modelele RM 27-02 și RM 27-03 Tourbillon sunt doar două dintre ceasurile pe care Nadal le poartă pe teren. Ceea ce-l atrage pe Nadal la Richard Mille este pasiunea acestuia pentru a construi ceasuri care au elemente ce vizează condițiile meteo, care absord șocurile și care rezistă la condiții vitrege.

Steve McQueen – TAG Heuer Monaco

bărbați celebri și ceasurile lor steve mcqueen
Foto: telegraph.co.uk

Există puține asocieri dintre un actor și un ceas, care să fi trecut testul timpului și încă să funcționeze. Cea dintre Steve McQueen și ceasul Monaco, cu care a apărut în filmul Le Mans, din 1971, este, probabil, și cea mai cunoscută. McQueen era supranumit King of Cool, actorul american rămânând în memoria cinefililor cu roluri în producții celebre, precum The Great Escape, Bullitt, The Cincinnati Kid și Le Mans.

Considerat un adevărat erou masculin și un simbol al masculinității, Steve a fost văzut adesea purtând câteva modele speciale de ceasuri, cel mai interesant fiind modelul Monaco, de la TAG Heuer – cadran pătrat, albastru, oțel Heuer. Având parte de o încheietură celebră de care s-a „lipit”, acest model nu avea cum să nu devină, la rândul său, celebru. Atât de celebru, încât TAG Heuer încă se folosește de imaginea lui McQueen în multe dintre campaniile sale de marketing ale multiplelor reeditări Monaco, deși, se știe, actorul a încetat din viață în 1980, din cauza unui cancer la plămâni.

Rebel, pasionat de cursele auto, dar și un romantic incurabil, Steve McQueen apărea întotdeauna pe prima pagină a ziarelor atunci când îmbrăca, spre deliciul fanilor, costumul de curse cu sigla Heuer. Superstarul a pus ceasul Monaco pe hartă, asociindu-l de fiecare dată cu o atitudine de tipul „nu ceda sub presiune”. De fiecare dată când ne amintim de King of Cool, ni-l imaginăm în mașina lui Porsche 917, în costumul de curse și cu ceasul albastru Monaco la mână. Dacă de multe ori se spune că ceasul face bărbatul, în cazul lui McQueen se poate spune că bărbatul „a făcut” ceasul. Ceasul Monaco.

Paul NewmanRolex Daytona

bărbați celebri și ceasurile lor newman
Foto: Pinterest

Supranumit Sfântul Patron al Ceasurilor Cool, modelul original Paul Newman Rolex Daytona a fost vândut recent pentru 17,8 milioane de dolari, sumă ce constituie un record mondial și care-l transformă într-unul dintre cele mai dezirabile și mai recognoscibile ceasuri vintage din toate timpurile. Cum a ajuns în această postură? Mulțumită lui Paul Newman și extraordinarei sale personalități.

Actorul și regizorul american a fost în prim-planul industriei cinematografice pentru mai mult de 50 de ani cu imaginea lui stilată (o frumusețe clasică și doi ochi albaștri de invidiat), cu inteligența remarcabilă și cu o carismă contagioasă. Totul a început când Newman a primit în dar de la soția lui, Joanne Woodward, un Rolex Cosmograph Daytona. Acest lucru se întâmpla în anii 60 iar Joanne dorea să-i satisfacă lui Paul pasiunea pentru cursele de mașini, gravând pe spatale ceasului „Drive Carefully Me” (Condu-mă cu grijă pe mine). De atunci, Newman a fost fotografiat de fiecare dată purtând acel Daytona, în special atunci când se urca la volan pentru a lua startul în curse prestigioane, precum cea de 24 de ore de la Le Mans.

Paul Newman avea o personalitate magnetică și un număr uriași de fani și nu e niciun dubiu faptul că acest ceas i-a adus un spor de imagine, „Paul Newman” Daytona devenind, la rândul său, un model pe care orice colecționar și l-ar dori.

Citește și: 5 ceasuri de lux, făcute pentru iubitorii de mașini