5 bărbați celebri și fetișurile lor necunoscute

Academia Barbatilor

Deși mulți dintre bărbații celebri ai istoriei erau niște persoane foarte rafinate în public, detaliile despre viețile lor private au ieșit la iveală pe măsură ce acestea au fost investigate de-a lungul timpului. Oameni de știință, compozitori celebri, pacifiști de renume – cu toții au trecut prin diverse experiene sexuale, lăsând în urmă secrete venite din zona desfrâului sau a bizarului. Iată cum au stat lucrurile cu 5 dintre cei mai celebri bărbați ai istoriei și fetișurile lor necunoscute:

Jean-Jacques Rousseau

rousseau

Scriitorul și filosoful francez, reprezentant de vază al Iluminismului, mișcarea intelectuală, filosofică și culturală a secolului 18, avea un set de obiceiuri sexuale despre care vorbește deschis în cartea lui, Confesiuni.

„Explorez aleile întunecate și colțurile în penumbră, acolo unde mă pot expune de la distanță persoanelor de sex opus”. Până aici, nimic neobișnuit, doar că Rousseau vorbește despre… dosul său, pe care-l expune pentru un motiv anume. Mama lui murise imediat după ce i-a dat naștere. În perioada copilăriei, viitorul filosof era bătut la fund de către guvernanta lui, domnișoara de Lambercier. Acest lucru îl excita, așa că, la maturitate, a continuat să caute plăcerea provenită în acest fel. În relațiile cu femeile din viața lui, el își asuma întotdeauna rolul „celui mic”, numindu-le pe acestea „Maman”.

Wolfgang Amadeus Mozart

mozart

Legendarul compozitor are câteva lucrări necunoscute publicului larg, din pricina folosirii la liber a umorului scatologic. De pildă, titlul unei compoziții mozartiene din 1782, Leck Mich Im Arsch, se poate traduce, direct, prin Linge-mă-n fund. E „greu” să traducem versurile acestei lucrări, dar o poți face singur, aici.

Aplecarea lui Mozart către scatologie i-a marcat, pe alocuri, și viața personală. Când avea 20 de ani, i-a trimis o scrisoare sugestivă verișoarei sale, care e mai interesantă dacă e citită în original, cu precizarea că nu e deloc o lectură pentru cei slabi de îngeri… perverși.

Mahatma Gandhi

gandhi

Liderul naționalist indian Mahatma Gandhi (1869 – 1948) nu făcea un secret din faptul că își folosea nepoatele pe post de… baston în plimbările pe timp de zi, noaptea dormind cu ele în același pat, complet gol. El numea asta „un așa-zis experiment al unui celibatar”, un lucru absolut necesar, care-l mâna pe drumul călătoriei sale spirituale.

„Pentru mine, să dorm alături de Manu e o chestiune de dharma (datorie morală”, scria Gandhi într-o scrisoare explicativă către Vallabhai Patel, care îi remarcase obiceiurile și îl acuzase de imoralitate. Dar Gandhi a insistat că aceste exerciții erau vitale pentru a avea măsura puterii și slăbiciunii lui, în ciuda unor „eliberări involuntare” de lichid seminal pe care le eperimenta pe parcurs.

„Dacă n-aș lăsa-o pe Manu să doarmă cu mine, deși cred că este absolut esențial să o facă… nu-i așa că aș da dovadă de slăbiciune?” Notițele din jurnalul lui Manu, analizate la peste 40 de ani după moartea ei, au arătat o latură întunecată și manipulativă a celui care fusese supranumit „părintele națiunii” indiene.

„În această seară, când Bapu (Gandhi), Sushilaben și cu mine dormeam în același pat, m-a îmbrățișat și m-a mângâiat, apoi m-a trimis la culcare cu dragoste. M-a îmbrățișat după foarte mult timp. Apoi Bapu m-a implorat să rămân inocentă (la impulsurile sexuale) în ciuda faptului că dormeam cu el. Însă nu la fel au stat lucrurile și cu celelalte fete. Veena, Kanchan și Lilavati mi-au povestit că ele nu ar putea să doarmă cu el.”

James Joyce

james joyce

Irlandezul James Joyce, cunoscut în special pentru opera Ulise (1922), este venerat pentru contribuțiile lui la succesul mișcării avangardiste, fiind considerat unul dintre cei mai mari scriitori ai secolului 20. El este, totodată, autorul colecției de povestiri Oameni din Dublin (1914) și Veghea lui Finnegan (1939), dar și a altor scrieri care pot fi considerante șocante.

În corespondența cu soția lui, Nora, Joyce vorbește deschis și cu mândrie despre afinitatea lui pentru flatulență, alternând persoana a treia cu vorbirea la persoana întâi. „Cred că aș recunoaște pârțurile Norei oriunde”, scrie Joyce. „Cred că le-aș recunoaște dacă le-aș auzi într-o cameră plină de femei care flatulează. Ale ei au un sunet feciorelnic, nu precum pârțurile umede și vântoase pe care le produc soțiile grase. Sper ca Nora să nu înceteze niciodată să-mi flatuleze în față, pentru a-i cunoaște mai bine și mirosurile lor”. Iar aceasta este, de departe, cea mai blândă porțiune din această scrisoare particulară, ale cărei mesaje extrem de concupiscente le poți citi, în întregime, aici.

Albert Einstein

einstein

Cel mai celebru om de știință care a existat pe Pământ a avut probleme serioase în privința fidelității. Căsătorit de două ori – o dată cu verișoara lui – i-a mărturisit primei soții să nu se aștepte „nici la intimitate, nici la fidelitate”. Einstein și-a înșelat ambele neveste cu cel puțin 10 femei diferite. Când s-a căsătorit cu verișoara lui, Elsa – care era verișoară primară, din partea mamei – s-a apărat când a fost văzut dormind alături de sora ei mai tânără, spunând: „Nu mă poți învinovăți, suntem tineri iar ea era plină de dorință”.

Într-o scrisoare din anul 1953 adresată unei prietene care era supărată pentru că soțul ei o înșela, Einstein și-a descris convingerile în legătură cu monogamia: „Sunt sigur că știi că majoritatea bărbaților (dar și un anumit număr de femei) nu sunt monogami, prin natura ființei lor”. National Geographic a dezvăluit continuarea: „Această natură va deveni și mai puternică în cazul în care convențiile și circumstanțele îi opun individului rezistență”. După care, Einstein a concluzionat într-o propoziție: „Acesta e un fruct amar pentru toți cei implicați”.

Citește și: Charles Bukowski, povestea unui controversat scriitor de geniu