5 cămăși bărbătești statement pentru sezonul cald

academia barbatilor

Cămașa este piesa de bază a garderobei masculine, indiferent de sezon. Dacă orice bărbat are în dressing o colecție de cămăși formale, în apropierea sezonului cald este nevoie de o actualizare cu câteva modele ceva mai casual. În 2019, designerii au fost extrem de creativi cu această piesă vestimentară și propun modele speciale de abordat atunci când vrei să fii remarcat. Iată 5 cămăși bărbătești statement pe care le poți lua în considerare deja .

Cămașa cu imprimeu foto

Situată într-un registru stilistic total diferit de imprimeurile clasice pentru office, cămașa care ilustrează situații urbane sau din alte colțuri naturale și activități sociale poartă cu ea o poveste…pe care acum o porți și tu. Ai putea crede că nu este potrivită decât pentru o noapte în club, însă stiliștii propun abordarea sa chiar și în ținute office, cu costum navy sau negru, dress shoes într-o nuanță petrol, care ies din zona formală, și un rucsac smart. Vezi ce alte variante de genți poți asorta la costumul office.

cămăși bărbătești

Sursa foto: Paul Smith

Cămăși bărbătești pictate

Motivele pictate manual pe materiale pline, precum poplin, dau un aer retro cămășilor pentru sezonul cald. Poartă-le cu chinos în culoarea nisipului și o curea împletită, pentru a pune în valoare tabloul cromatic. Poți alege o astfel de cămașă chiar și pentru ținuta de birou, casual Friday, dacă o combini cu pantaloni de costum și o cravată navy.

cămăși bărbătești

Sursa foto: Eton

Cămașa brodată

O piesă cu un design clasic care a primit un upgrade modern prin motivele indoneziene ikat brodate pe întreaga suprafață din bumbac. Poți încerca orice alt tip de broderie, adaptată la stilul personal. Poart-o cu o jachetă din piele și pantaloni chino pentru a obține un joc de texturi. În principiu, cămașa brodată se potrivește în ținute smart casual pentru întreaga zi.

cămăși bărbătești

Sursa foto: John Varvatos

Cămășile florale

Imprimeul floral, de inspirație hawaii-ană nu este unul nou în moda masculină. Din contră, face parte din abordările preferate ale sezonului estival. Cămășile verii 2019 sunt la fel de fluide ca cele de până acum, însă jonglează cu un mix între relaxare absolută și un strop de eleganță, indus prin mâneca lungă. Poartă-le în ținutele de vacanță, pe riviera sau în ținute urbane relaxate.

cămăși bărbătești

 Sursa foto: Ben Sherman

Cămășile tie-dye

Tehnica tie-dye, populară în anii ’60-’70, este acum aplicată pe cămăși bărbătești din bumbac, pentru ținute de vară pline de culoare. Cămășile sunt categoric casual însă unicitatea lor le oferă prioritate în variații smart casual interesante. Așadar, dezlănțuie-ți spiritul creativ!

cămăși bărbătești

Sursa foto: Zara