5 ceasuri de lux, făcute pentru iubitorii de mașini

Academia Barbatilor

Timpul e unul dintre elementele principale în coloana vertebrală a sporturilor cu motor. Fără timp nu există competiție și nici linie de sosire. De aceea, nu este o surpriză faptul că mărcile de ceasuri de lux s-au aplecat deseori către colaborări cu zona producătorilor auto ce activează în sporturile cu motor.

Fie că a fost vorba de Formula 1, Le Mans, Mille Miglia sau pur și simplu alte competiții, au existat întotdeauna modele de ceasuri asociate cu acestea. Unele foarte frumoase și, desigur, foarte scumpe. Iată doar 5 dintre cele mai elegante și stilate ceasuri de lux făcute pentru iubitorii de mașini:

Rolex Cosmograph Daytona

ceasuri de luxDacă vrei un Rolex Cosmograph Daytona trebuie să te înscrii pe o listă de așteptare de trei ani. Dar fii sigur că așteptarea merită și, mai mult, merită fiecare bănuț investit în această bijuterie. Modelul a fost produs inițial în 1963, fiind folosit ca instrument profesionist de cronometrare a piloților de curse.

Legendarul actor Paul Newman, care era un pasionat al sporturilor cu motor, deținea un Rolex Cosmograph și, datorită lui, modelul a făcut mulți prozeliți. În cei peste 55 de ani de existență au fost lansate multe variațiuni ale acestui ceas, prin urmare dacă îți dorești unul, cel mai bine e să scotocești un pic piața pentru a-ți alege favoritul. Cel din imagine este versiunea de 40 mm, din oțel inoxidabil. Preț: circa 9900 euro.

IWC Ingenieur Chronograph Sport Edition “50th Anniversary Of Mercedes-AMG”

ceasuri de luxUn tribut adus celei de-a 50-a aniversări a Mercedes-AMG, ceasul își trage inspirația de la primele modele Ingenieur, din anii 50, varianta modernă injectând un pic de tehnologie în forma carcasei de titaniu ușor. Liniile vintage se continuă cu un cadran complicat, cu limbi ce ies în relief și cu elemente fluorescente.

Ceasul include și un tahometru care, utilizat împreună cu cronometrul, permite user-ului să calculeze viteza medie pe o distanță de până la 1000 de metri. Protecția împotriva câmpurilor magnetice de pe carcasa din spate e inspirată de discurile de frână de carbon de pe mașinile Mergedes-AMG. S-au produs doar 250 de bucăți din acest model care costă 12.500 euro.

Bremont Jaguar MKI

ceasuri de luxProducătorul britanic de super-mașini a bătut palma cu producătorul britanic de super-ceasuri. Un parteneriat fructuos între Jaguar și Bremont, menit a aduce un tribut legendarului model Jaguar E-Type, o mașină despre care Enzo Ferrari spunea, la lansarea ei, în 1961, că este modelul care se produce cu cea mai mare viteză.

Cele șase versiuni simbolizează „învierea” celor șase modele de E-Type, pe care Jaguar a reînceput să le producă. Unul dintre cele șase, modelul MKI (din imagine), este o versiune ceva mai accesibilă a originalului „Lightweight”, o versiune limitată al cărei design integra o carcasă din aur alb și aluminiu. Aceasta este o variantă mai subțire, cu o carcasă de 43 mm, dotată cu un cadran ce sugerează un tahometru. Ceasul costă 10.520 euro.

Premier B01 Chronograph 42 Bentley

ceasuri de luxUn model lansat în 2018, de fapt o reinterpretare a colaborării dintre Breitling și Bentley, care ani de zile a rezultat în ceasuri despre care s-a spus, aproape de fiecare dată, că sunt cam de prost gust. De această dată, însă, lucrurile stau complet diferit. Sub comanda designerului Georges Kerns, Breitling a lansat la finele anului trecut această bijuterie verde – Premier B01 Chronograph 42 Bentley. Carcasa de 42 mm e un refresh al variantei de 48 mm din trecut, iar ceasul a stârnit, încă de la lansare, aplauzele fanilor din întreaga lume. Preț: 7000 euro.

TAG Heuer Monaco Calibre 11

ceasuri de luxDacă numele acesta nu spune nimic, atunci nu știm care ar putea s-o facă mai bine. TAG Heurer Monaco a fost inspirat de Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo, într-o perioadă în care această competiție își trăia anii de aur. Ceasul a apărut în 1969 și a fost considerat un model revoluționar, datorită faptului că avea o carcasă pătrată, rezistentă la apă – prima de acest fel, dar și pentru că includea primul cronograf automat.

Modelul a primit definitiv un pedigree de clasă atunci când Steve McQueen l-a purtat în filmul Le Mans, din 1971. La jumătatea anilor ’70 producția lui a fost oprită, dar în 2003 TAG Huerer a reluat modelul Monaco, care a devenit azi unul iconic pentru sporturile cu motor. Preț: 4800 euro.

Citește și despre 3 ceasuri care-ți fac timpul prețios