5 ceasuri futuriste, care să te poarte în viitor

Academia Barbatilor

Cu fiecare film s.f. la care te uiți, lista de gadgeturi pe care ți le dorești se mărește. De la roboți la mașini zburătoare, fiecare fantezie din copilărie are acum o bază care o poate transforma în realitate. În aceste condiții, de ce ar fi ceasurile mai prejos? Iată 5 ceasuri futuriste, care să te transforme într-un adevărat om al viitorului.

Greubel Forsey GMT Earth

greubel

Cunoscut drept unul dintre cele mai complicate și mai complexe (din punct de vedere vizual) ceasuri care s-au făcut vreodată, GMT Earth este o piesă remarcabilă. Oferă o imagine tridimensională a globului, de la Polul Nord la Polul Sud, care se rotește la fiecare 24 de ore. Un vizionar, precum predecesorul Greubel Forsey GMT, ceasul în varianta Earth îți indică ora în trei regiuni ale globului simultan. Beneficiind de cea mai avansată tehnologie, acest ceas nu se poate compara cu niciun alt model pe care-l cunoști, având un mecanism unic și inovativ, adaptat perfect unui geam de safir complex. Detalii futuriste, alături de un feeling vintage – iată ce primești dacă achiziționezi această capodoperă care a fost creată într-un număr limitat de doar 33 de bucăți.

Ressence TYPE 1°RS

Ressence TYPE 1°RS

La prima vedere, nu ai pune Ressence TYPE 1 RS în categoria ceasurilor futuriste. Dar privește-i mai atent cadranul și-ți vei schimba părerea. Cu alte cuvinte, dacă ești în nișa iubitorilor de ceasuri care caută produse revoluționare în mod… subtil, atunci ai găsit modelul perfect. Geamul de safir curbat, care se revarsă către margini, dând ceasului un aspect de piatră unică, arată minimalist și atrăgător.

Având rădăcini în designul industrial, ceasul aduce un plus de confort, fiabilitate și o construcție organică specială. Nu există limbi, ci doar discuri care se rotesc în interiorul altor discuri. Orele, secundele și zilele sunt indicate prin intermediul acestor discuri care se rotesc în jurul propriilor axe, în vreme ce minutele sunt încadrate într-un alt disc, mai mare, ce se rotește 360° și care include toate celelalte cadrane. Pentru a seta ora, trebuie rotit spatele ceasului. Fascinant!

MB&F Moon Machine 2

MB&F Moon Machine 2

Bine-ai venit pe tărâmul orologiei viitorului, de concept neortodox: îți prezentăm MB&F Moon Machine 2, adică o… chestie care se presupune că ar trebui să fie (și chiar este) un ceas. Creatura este rezultatul unei interesante colaborări dintre ceasornicarul finlandez Stepan Sarpaneva și laboratorul conceptual artistic al lui Max Büsser.

Moon Machine 2 este bazat pe conceptul afișajului vertical al orei, plasat perpendicular pe direcția de mișcare a mecanismului, ce poate fi văzut printr-un sistem hi-tech de prisme de safir. Un ceas foarte complex, atât din punct de vedere mecanic cât și vizual, primul din lume care prezintă fazele lunii (de aici și numele lui). O carcasă ușoară, din titaniu, de 49 mm, și iată exemplul perfect al rezultatului colaborării dintre doi indivizi vizionari, care gândesc în perspectivă, fiecare în domeniul lui.

HYT H20

HYT H20

Conceput cu viitorul în minte, HYT H20 este cel mai nou ceas din lista de față. El oferă o perspectivă radicală asupra timpului, un concept new-age înrădăcinat în mișcarea continuă a unui fluid temporal colorat și transparent. Adăugând la asta un mecanism acționat manual, rezultă o fascinantă operă de artă orologică, una care „respectă, înlesnește și valorifică scurgerea timpului”.

Modulul patentat micro-fluid indică timpul prin poziționarea în unghi a două mici burdufuri, ce sunt acționate de mișcare. Cifrele și markerii de pe lateralul cadranului dau impresia că „timpul” care plutește e „ancorat în precizie”. Una peste alta, vorbim despre o piesă de ceasornicărie care îmbină designul futurist, tradiția și elementele tridimensionale într-un întreg care nu dezamăgește. Mărimea uriașă (51 mm) și poziționarea rotiței în dreptul orei 2, sunt alte două elemente caracteristice, care nu îl fac, însă, greu de purtat.

Urwerk UR-210

Uwerk UR-210

Ai clipit și ai pierdut momentul. Pe asta se bazează Urwerk UR-210, ceas care vrea să se asigure că stai cu ochii pe cadranul lui, privind minutarul care se apropie de finalul unei ore. Ce se întâmplă atunci? Deîndată ce ora a luat sfârșit, purtătorul e martorul unei „afișări de energie controlată în schimbul unei limbi retrograde care pornește în contorizarea unei noi ore”. Complicat, așa-i? De fapt, nu e. E un sistem inovativ de afișare a orei. Practic, când ajunge „la capătul” unei ore, limba sare într-o fracțiune de secundă, în poziția din care pornește într-o nouă „aventură” de 60 de minute.

Având un înveliș din platină neagră, acest ceas propune un minutar proeminent și tridimensional, pe care-și bazează întreaga folosofie. Un design fabulos, din care, la prima vedere nu pricepi nimic, dar care, pe măsură ce-l descoperi, ți se va părea o adevărată operă de artă. Bonus, acest ceas este primul din lume care-ți calculează și-ți indică raportul dintre energia generată și cea consumată, ajustându-se automat la tipul de activitate cotidiană.

Citește și: 5 dintre cele mai cool smartwatch-uri de pe piață