5 ceasuri subțiri și minimaliste pentru bărbați

Academia Barbatilor

Pentru unii bărbați, ceasul nu trebuie să fie extrem de sofisticat, plin de butoane și cadrane care să indice tot felul de lucruri, de cele mai multe ori inutile. Pentru aceștia, un ceas minimalist și ușor este tot ceea ce-și doresc, mai ales că el vine la pachet cu o eleganță evidentă, care implică sex-appeal și stil. Am selectat mai jos 5 ceasuri subțiri pe care să le porți în 2019:

Fossil „The Minimalist”

ceasuri subțiriCeasurile Fossil sunt foarte populare, atât datorită designului cât și prețului. Colecția „The Minimalist” propune un ceas cu o grosime de numai 8 mm, care odată pus la mână devine ușor ca un fulg. Cadranul de un albastru plăcut, cu limbi ce imită aurul alb, se asortează perfect cu cureaua de piele maro.

The Minimalist beneficiază de un mecanism clasic, cu cuarț și are calități anti-acvatice, putând fi scufundat până la o adâncime maximă de 50 m.

Skagen Ancher

ceasuri subțiri

Foto: watchesyoucanafford.com

Brandul ex-danez Skagen și-a căpătat un renume pentru calitatea și designul ceasurilor pe care le produce. Iar modelul Ancher nu face rabat de la aceste lucruri, etalând cu eleganță minimalismul pe care compania l-a pus întotdeauna pe primul plan.

Cadranul alb are o textură subtilă, similară cu cea a hârtiei, fapt care dă impresia de finisaj mat, care conferă un look curat, dar nu monocrom. Cifrele și limbile negre, laolaltă cu secundarul albastru, creează un contrast plăcut. Carcasa are un diametru de 40 mm, cureaua este din piele, iar ceasul poate fi purtat în apă, până la o adâncime de 30 m.

Stuhrling Original Calfskin Leather Dress

ceasuri subțiriStuhrling nu e o companie veche, însă oferă modele de ceasuri care se apropie de acea calitate clasică pe care oricine și-o dorește atunci când trebuie să o abordeze la o ținută ce presupune un costum elegant. Dacă ești în căutarea unui ceas care arată foarte bine, și pe care să nu fii nevoit să cheltuiești o avere, ia în considerare modelele Stuhrling.

Original Calfskin este un ceas care rezistă la apă până la o adâncime de 50 m (în caz că te transformi într-un James Bond, nevoit să înoate în costum), în bună parte grație unui cadran de protecție din cristal Krysterna. Mecanismul este din cuarț japonez, display-ul analog, look-ul minimalist incluzând o fereastră simplă, care indică data. O mare bilă albă e dată de cureaua din piele dar și, desigur, de grosimea de numai 7 mm, care transformă ceasul într-un exemplu de finețe și rafinament.

Bulova Men’s Classic 98A167

ceasuri subțiriCeasurile Bulova sunt realizate sub imperiul stilului clasic și al designului menit să facă față timpului. La fel stau lucrurile și cu modelul 98A167, unul care vine cu o curea de piele care se leagă direct pe tijele ceasului ce are, atenție!, doar 5,6 mm grosime. La prima vedere, modelul poate părea greu, dar în realitate are doar 280 de grame.

Mecanismul din cuarț pune în mișcare display-ul analog pe fundalul cadranului negru, contrastat de cele patru linii aurii (la orele 12, 3, 6 și 9), care se asortează cu limbile. Și cu  acest ceas poți intra în apă, până la o adâncime maximă de 30 m, deși nu e recomandabil să înoți cu el la mână.

Lacoste Moon Ultraslim

ceasuri subțiriLacoste e un brand cunoscut pentru excelentele piesele de îmbrăcăminte bărbătească. La acestea, compania franțuzească fondată în 1933 complementează și o serie de ceasuri, Moon Ultra Slim fiind unul dintre modelele de succes. Se remarcă pe loc logo-ul Lacoste, celebrul crocodil care acum „mușcă” din ora 3 cu nesaț. Dincolo de el, însă, ceasul este un splendid exemplu de minimalism, cu fundal alb și limbi albastre (sau verzi, în funcție de model, cureaua de nylon fiind asortată în consecință).

În spate, un mecanism de cuarț pune în mișcare display-ul analog. 30 de metri rezistență la apă și o grosime de doar 6,1 mm completează caracteristicile acestui ceas fin, cu care nu vei da greș niciodată.

Citește și 5 ceasuri de lux, făcute pentru iubitorii de mașini