5 cocktailuri de Valentine’s Day, prin care să-ți exprimi dragostea

Academia Barbatilor

Ziua Îndrăgostiților e aici și, ca majoritatea bărbaților, probabil că ești într-o disperată căutare de cadou pentru iubita ta. Un cadou cât mai original, fiindcă, nu-i așa?, vremea ursuleților de pluș a apus iar ciocolata și florile nu mai reprezintă de mult o opțiune. Cel puțin, nu pentru un bărbat original.

Dacă nu-ți vine nicio ideea măreață, nu e cazul să intri în panică. O cină romantică e deajuns iar femeile ar trebui să aprecieze faptul că un bărbat se poartă ca un gentleman de Valentine’s Day. Iar dacă o inviți la o cină romantică la tine acasă, urmând să gătești ca un chef de renume, de ce să nu-i pregătești și un cocktail care să marcheze această zi deosebită în care bărbații își arată iubirea pentru partenerele lor (și invers, da)?

Cocktailurile pe care ți le propunem mai jos sunt ca niște poeme de dragoste. Sau, dacă vrei, ca niște melodii cântate de Barry White și Marvin Gaye la un loc. Fă un playlist pe măsură (fără Fuego, dacă se poate, oricât de romantic ar fi acesta) și servește-i unul (sau mai multe) dintre cocktailurile din această pagină, așteptând (fără emoții) recompensa. Cum… ce recompensă?

The Rosemary Hound

rosemary houndIngrediente:

2 părți de vodcă

1 parte sirop

½ parte suc de grapefruit roz

4 lingurițe de frunze proaspete de rozmarin

2 felii de grapefruit roz, pentru ornare.

Pune sucul de grapefruit, vodca și 30 ml sirop de rozmarin într-un shaker, împreună cu gheață și amestecă bine. Toarnă într-un pahar în care ai pus gheață. Ornează cu feliile de grapefruit.


Perla Negra

perla negraIngrediente:

60 ml rom (de preferință, Santa Teresa 1796)

60 ml suc de măcriș

30 ml arak (băutură alcoolică produsă în India/Sri Lanka, o găsești la magazinele indiene)

30 ml suc calamondin (o citrică din Filipine – dacă nu găsești, folosește suc de limetă)

30 ml suc portocale

15 ml miere

15 ml ghimbir

5 lingurițe cărbune activ

O lumânare decorativă

Pune cărbunele în shaker. Adaugă restul ingredientelor, mai puțin măcrișul. Amestecă, împreună cu 3 cuburi mari de gheață. Pune gheață pisată într-un pahar apoi toarnă conținutul shakerului în el. Aprinde o lumânare decorativă, pe care o înfigi în gheață, apoi toarnă măcrișul în jurul ei. Din același pahar beau două persoane.


Pistachio

pistachioIngrediente:

60 ml gin (de preferință Plymouth)

20 ml suc proaspăt de lămâie

20 ml sirop de miere

15 ml pastă de fistic

3 kumquats (le găsești la fructe exotice) zdrobite

1 albuș de ou

Praf de nucșoară și fistic, pt decorat

Pune toate ingredientele într-un shaker. Amestecă scurt, împreună cu 3 cuburi de gheață. Toarnă peste gheața pisată pe care ai pus-o în prealabil într-un pahar. Ornează cu nucșoara și fisticul.


Eve of the Don

eve of the donIngrediente:

50 ml rom (de preferință Don Papa)

20 ml suc de lămâie

Aproape 2 linguri de piure de zmeură și cimbru

Prosecco

Coajă de lămâie, zmeură și cimbru pentru ornat

Pune toate ingredientele, mai puțin prosecco într-un shaker și amestecă-le bine, până se diluează și se răcesc. Toarnă într-un pahar-cupă. Completează până sus cu prosecco. Ornează cu zmeura, cimbru și coajă de lămâie.


Bazil Cranberry

basil cranberryIngrediente:

30 ml Jagermeister

30 ml bourbon

20 ml suc de lămâie

20 ml sirop condimentat

6-8 frunze de busuioc și mentă

4-5 merișoare

Zahăr pudră

Zdrobește frunzele de mentă și busuioc într-un pahar Old Fashioned înghețat. Pune jager-ul, bourbonul, sucul de lămâie și siropul într-un shaker și amestecă bine. Toarnă peste gheață. Ornează cu merișoare, mentă și zahăr pudră.