5 cocktailuri inspirate de filme de Oscar

Academia Barbatilor

Cocktail Academy este o companie din Los Angeles, fondată de câțiva oameni proveniți din zona horeca, care au dorit să promoveze cultura cocktailurilor, personalizându-le și creând experiențe de neimaginat. După lansarea din 2014, compania a crescut uimitor de mult, devenind una de top în domeniul consultanței din zona de cocktailuri și a cateringului aferent, colaborând, pentru diverse evenimente, cu companii precum Victoria’s Secret, Space X, Nike și Disney.

Printre altele, Cocktail Academy realizează băuturi inspirate din filmele nominalizate la Oscar, sevindu-le apoi la petrecerile ce urmează decernării celor mai cunoscute premii din industria filmului. Iată cinci cocktailuri tematice, cu trimitere la ultima ediție a Premiilor Oscar, pe care le poți prepara acasă, surprinzându-ți prietenii, eventual într-o seară de vizionare a filmelor respective:

Mercury Rising

Inspirat de: Bohemian Rhapsody

cocktailuri de oscar

Pentru acest cocktail, cei de la Cocktail Academy au dorit să creeze o variantă a clasicului Pimm’s Cup, o băutură deseori asociată cu Londra. Filmul, care documentează cariera lui Freddie Mercury, solistul trupei Queen, abundă în scene muzicale. Cocktailul a fost gândit pentru a complementa acest lucru, având în componență arome dulci, mai degrabă subliminale și profunde, cu un look plin de vitalitate și glamour.

Ingrediente:

30 ml gin Hendrick’s

30 ml vermut dulce

20 ml suc proaspăt de lămâie

15 ml sirop simplu

Sifon

1 căpșună mare

2 felii de castravete

Zdrobește o felie de castravete și căpșuna într-un shaker. Adaugă toate ingredientele, mai puțin sifonul în shaker și umple cu gheață. Scutură bine și toarnă într-un pahar. Umple cu sifon și ornează cu cealaltă felie de castravete și cu o jumătate de căpșună.

Vibranium

Inspirat de: Black Panther

cocktailuri de oscar

Un cocktail distractiv, care dă dovadă de multă fantezie și care demonstrează cum e să concepi o băutură „out of the box”. O băutură exotică și sexy, cu arome bogate, precum cherimoya (fructul care are gustul gumei de mestecat), anason și hibiscus, cu câteva componente mai greu de găsit pe la noi dar extrem de provocatoare.

Ingrediente:

45 ml. Coniac

15 ml absint cu infuzie de hibiscus

30 ml suc proaspăt de lămâie

20 ml sirop de cherimoya

Un strop de extract de floare de mazăre

Măcriș roșu, pentru ornament

Sare de lavă neagră pentru ornat

Decorează buza paharului cu sarea de lavă neagră. Adaugă toate ingredientele în shaker și umple cu gheață. Scutură tare și cu viteză. Toarnă conținutul peste gheață pisată și ornează cu măcrișul roșu.

Greener Pastures

Inspirat de: Green Book

cocktailuri de oscar

În momentul în care au gândit un cocktail pentru filmul Green Book, câștigătorul Premiului Oscar pentru cel mai bun film, cei de la Cocktail Academy s-au gândit că ar fi important să conecteze două arome contrastante într-o băutură coerentă. Adică exact cum dr. Don Shirley (interpretat de Mahershala Ali) și Tony Lip (Viggo Mortensen) au construit o relație formidabilă până la finalul filmului. Băutura devine, în cele din urmă, echilibrată și plină de nuanțe.

Ingrediente:

45 ml. Gin

15 ml. Chartreuse

30 ml suc proaspăt de lămâie

30 ml. Peach Schnapps

Adaugă toate ingredientele într-un shaker și umple cu gheață. Scutură și toarnă într-un pahar de tip cupă. Ornează cu o felie de piersică foarte coaptă.

Let the waves wash over

Inspirat de: Roma

cocktailuri de oscar

Povestea regizorului Alfonso Cuaron e localizată în Mexico City, fiind un tribut adus anilor copilăriei sale. Cocktailul este o versiune a băuturii denumite „Sea way”, care, în opinia celor de la Coktail Academy trimite către călătoria familiei Sofiei la mare, pentru a șterge durerea colectivă din sufletele tuturor. Cocktailul a fost fotografiat în alb-negru, pentru a fi în ton cu filmul.

Ingrediente:

45 ml. tequila Don Julio

15 ml. lichior de cireșe Heering

7 ml. scotch Islay

2 stropi de bitter mexican

Pune toate ingredientele într-un pahar și umple cu gheață. Amestecă băutura până când se răcește. Așează deasupra un cub mare de gheață și ornează cu o floare de grapefruit.

Fit for a queen

Inspirat de: The Favourite

cocktailuri de oscar

Filmul The Favourite e despre goana după afecțiune și despre accesul la putere. Privind la epoca în care se desfășoară acțiunea filmului și la obrăznicia servită de regizorul Yorgos Lanthimos, a rezultat o băutură cu adevărat decadentă. Acidulată și cu note de ceai negru – iată cele două fațete ce trimit către personajele principale, interpretate de Emma Stone și Rachel Weisz, care încearcă să intre în grațiile Reginei Anne (Olivia Coleman), făcându-i pe plac.

Ingrediente:

45 ml. gin

15 ml. vermut alb, cu infuzie de căpșuni

30 ml. suc proaspăt de lămâie

15 ml. sirop de ceai Earl Grey

Șampanie

Pune toate ingredientele, mai puțin șampania, într-un shaker și umple-l cu gheață. Scutură cu forță și toarnă într-un pahar de tip flută. Umple cu șampanie și ornează cu o felie de căpșună.

Foto: Maxim.com

Citește și: 5 cocktailuri delicioase, pe bază de whiskey