5 cocktailuri perfecte pentru luna octombrie

Academia Barbatilor

Octombrie este, pentru unii, cea mai frumoasă lună a anului. Aceasta s-ar transpune în coloritul frunzelor care nu mai au mult până să se despartă definitiv de copaci și de… stai, mai era ceva? Ah, da, vinul, dovlecii și prunele. Plus Halloween-ul de la sfârșitul lunii. Octombrie este, însă, o lună în care poți încerca și câteva cocktailuri interesante. Iar pentru asta îți facem câteva sugestii, în caz că dai vreo petrecere și vrei să-ți uimești prietenii:

1 Smashing Pumpkin

Smashing pumpkin cocktailuri octombrie

Foto: liquor.com

Dacă e octombrie, desigur, dovlecii sunt în prim plan. Smashing pumpkin e o băutură cu rom, care nu are însă darul de a-ți speria oaspeții cu limonada de dovleac, care vine la pachet. Se prepară foarte ușor și e delicioasă.

Ingrediente:

50 ml rom

15 ml lichior Allspice

90 ml limonadă de dovleac și lămâie

Garnitură: 1 frunză de dafin

Cum se prepară:

Adaugă romul și lichiorul allspice într-un pahar Collins umplut cu gheață. Umple cu limonada de dovleac și lămâie și garnisește cu frunza de dafin.

Cum se prepară limonada:

Ai nevoie de 350 ml de piure de dovleac, 100 ml de suc de lămâie și 50 ml apă. Adaugi toate ingredientele într-un sifon și le acidulezi cu un cartuș de dioxid de carbon, ca pe vremuri.


2 Hobnail

hobnail cocktail

Foto: liquor.com

Amar, condimentat și… cherchelitor. Iată un cocktail care merge direct la casa sufletului, ideal pentru a fi sorbit în serile răcoroase de octombrie. Scotch-ul afumat e temperat cu bitterul, în timp ce siropul de ghimbir adaugă un plus de personalitate, pentru ca sucul de lămâie să rotunjească perfect cocktailul.

Ingrediente:

50 ml scotch Cutty Sark

20 ml sirop de ghimbir

1 linguriță suc de lămâie

1 lingură Averna amaro (lichior italian)

2 stropi de bitter Angostura

Cum se prepară:

Se pun toate ingredientele într-un shaker cu gheață și se amestecă bine. Se toarnă într-un pahar plin cu cuburi de gheață. Se ornează cu pulpă de portocală.


3 Autumn Apple

autumn apple cocktail

Foto: hashtagvegan.com

Regăsește aroma mărului proaspăt cules în acest cocktail tematic. Părțile egale de cidru de mere și de gin sec definesc toamna în cele mai mici amănunte, iar combinația dintre ele o aduc la potențial maxim, în adaos cu siropul de miere, scorțișoară și bitter.

Ingrediente:

60 ml gin sec

60 ml cidru de mere

15 ml suc fresh de lămâie

15 ml sirop de miere

1 vârf de scorțișoară

1 strop de bitter

Garnitură: coajă de lămâie

Cum se prepară:

Adaugă toate ingredientele într-un shaker cu gheață și amestecă puternic. Toarnă apoi într-un pahar tip cupă. Ornează cu coajă de lămâie.

Cum se prepară siropul de miere:

Ai nevoie de o ceașcă de miere și o ceașcă de apă. Amesteci mierea și apa într-un ibric, la foc moderat, până se dizolvă zahărul. Ia ibricul de pe foc, lasă-l să se răcească la temperatura camerei și transferă conținutul într-un borcan curat. Acoperă și păstrează la rece.


4 Cold Comfort

cold confort

Foto: Pinterest

Dacă vremea se strică și n-ai chef să ieși din casă, acest cocktail are efectul unei pături călduroase, gata să te-ncălzească oricând. Bourbonul și amaretto-ul își trag dulceața de la sucul de ananas, în timp ce siropul de nuci și rozmarin și bitterul jamaican îi păstrează rotunjimea.

Ingrediente:

50 ml bourbon (eventual, Evan Williams)

20 ml suc fresh de ananas

15 ml sirop de nuci și rozmarin

15 ml amaro montenegro (sau amaretto)

15 ml suc fresh de lămâie

2 stropi de bitter jamaican

Cum se prepară:

Pune toate ingredientele într-un shaker cu gheață. Amestecă și toarnă într-un pahar plin cu gheață. Ornează cu o crenguță de rozmarin.

Cum se prepară siropul de nuci și rozmarin:

Ai nevoie de: 2 ceșcuțe de zahăr brun, o ceașcă de apă, o jumătate de ceașcă nuci negre, 3 rămurele de rozmarin, un vârf de sare. Pune apa și zahărul brun la fiert într-o oală, pentru a prepara siropul. Prăjește nucile într-o tigaie, apoi adaugă siropul și rozmarinul. Pune amestecul la fiert, apoi ia cratița de pe foc. Extrage rozmarinul de pe rămurele după două ore și adaugă sarea în sirop. Lasă nucile să se odihnească în sirop peste noapte, apoi scoate părțile tari. Pune siropul într-un borcan și păstrează-l în frigider timp de maxim două săptămâni.


5 Heated Affair

heated affair cocktail

Foto: drinkoftheweek.com

Tequila și cidrul nu par a forma, la prima vedere, cea mai de succes combinație, dar odată ce te aventurezi să o încerci, vei vedea că rezultatul e surprinzător de bun. Sucul de mere fiert cu mirodenii precum cuișoarele și scorțișoara, desăvârșesc acest cocktail de toamnă.

Ingrediente:

60 ml tequila

180 ml cidru de mere cu mirodenii

Frișcă

Pentru garnitură: o nucșoară, o rolă de scorțișoară.

Cum se prepară:

Pune tequila și cidrul într-un pahar de Irish Coffee, pre-încălzit. Adaugă un pic de frișcă și ornează cu nucșoara și cu rola de scorțișoară.

Cum prepari cidrul cu mirodenii:

Încălzește la foc mic, într-o oală, suc de mere organic. Adaugă mirodenii – cuișoare, scorțișoară, coajă de portocală. Lasă totul pe foc timp de un sfert de oră și scurge înainte de a folosi.

Citește și 5 cocktailuri pe care poți să le bei până în prânz