5 cocktailuri „verzi”, pe care să lei bei de St. Patrick

Academia Barbatilor

Se apropie St. Patrick, o sărbătoare irlandeză care a început să fie la modă și prin România, în special datorită expaților, dar și a numeroaselor pub-uri care nu scapă ocazia pentru a organiza petreceri la care curge băutura. Berea și whisky-ul, în principal, dar asta nu înseamnă că nu există și alte variante care să scotă în evidență principalul element care-l definește pe St. Patrick: culoarea verde. Să bem, așadar, 5 cocktailuri „verzi” de St. Patrick:

1 Spicy mint avocado margarita

Spicy mint avocado

Foto: liquor.com

Sunt mulți cei care-ți pot spune pe dinafară lista cu beneficiile oferite de avocado – plin de nutrienți, antioxidanți, grăsimi bune și așa mai departe. Puțini știu, însă, că avocado e un ingredient foarte bun pentru cocktailuri. Această variantă de margarita dublează ideea de „verde”, plusând cu mentă proaspătă, ardei jalapenos și suc de limetă. Ce poate fi mai green pentru Sfântul Patrick?

Ingrediente:

1 felie avocado (cca 2 linguri)

3 feliuțe de jalapeno

4 frunze de mentă proaspătă

30 ml suc de limetă

60 ml tequila Blanco

30 ml lichior de portocale

Un strop de sirop simplu

Sare

Pentru ornat: sare, lăstari de mentă

Ornează cu sare marginea unui pahar double rocks și pune-l deoparte. Adaugă într-un shaker avocado, feliuțele de jalapenos, menta și sucul de limetă și amestecă-le, presând avocado-ul până se zdrobește complet. Adaugă tequila, lichiorul, siropul și sarea. Umple paharul cu gheață și amestecă până se răcește bine. Toarnă conținutul în paharul double rocks, peste gheață proaspătă. Ornează cu o rămurică de mentă.

2 Cucumber, basil & lime gimlet

Cucumber, basil & lime gimlet

Foto: aol.com

Adaugă un „extra” de verde la ziua de St. Patrick, cu acest cocktail reconfortant. Un Gimlet, adică o combinație clasică de gin, suc de limetă și sirop simplu, care primește un plus de prospețime prin adăugarea de limonadă, vodcă și castravete.

Ingrediente:

45 ml vodcă (încearcă Absolut)

2 felii castravete

1 ½ frunze de busuioc

30 ml limonadă

10 ml suc de limetă

Pentru ornat: o felie de castravete

Zdrobește busuiocul și castravetele într-un shaker. Adaugă celelalte ingrediente, adaugă gheață și amestecă. Toarnă amestecul într-un pahar în care ai pus în prealabil gheață. Ornează cu o felie de castravete.

3 An Bodhran (Toba)

An Bodhran

Foto: drinkhacker.com

Numele acestui cocktail se traduce prin „Toba”, poate și pentru că, în mod cert, te va conduce spre „victoria” finală în propriul tău ritm. Dar în special pentru că o bodharn e o tobă tradițională irlandeză, des folosită în cântecele celte. E un cocktail cremos, care amintește de Insula de Smarald, poeticul nume atribuit Irlandei și nesfârșitelor sale câmpuri verzi.

Ingrediente:

35 ml whiskey irlandez Bushmills

15 ml vin de Porto

O lingură zahăr de arțar

Un ou

Pentru ornat: bitter de mentă

Amestecă bine într-un shaker, timp de un minut, whisky-ul, vinul de porto, zahărul de arțar și oul, împreună cu gheață, toarnă într-un pahar coupe, răcit în prealabil. Ornează cu 3 picături de bitter de mentă.

4 Green beast

green beast

Foto: 9kitchen.com

Un punch verde care are menirea de a introduce în atmosferă toate persoanele de la petrecere și al cărui ingredient-vedetă este absintul. Aroma inconfundabilă a absintului este ponderată de amestecul cu sucul proaspăt de limetă, de siropul simplu și de un pic de apă.

Ingrediente:

30 ml absint

30 ml suc de limetă

30 ml sirop simplu

120 ml apă

Pentru ornat: felii de castravete.

Adaugă toate ingredientele într-un pahar Collins, împreună cu gheață. Ornează cu patru felii de castravete și amestecă. Această rețetă poate fi multiplicată pentru a face un castron de punch.

5 Green holiday

cocktailuri st patrick

Foto: Meatballs and Matzah Balls

Dacă vrei să echilibrezi un pic alcoolul cu un strop de nutrienți, comandă un Green holiday (în caz că-l găsești pe liste – dacă nu, prepară-l acasă). Este un festin verde, care se „asortează” perfect cu sărbătoarea de St. Patrick și care conține ingrediente mai puțin obișnuite, precum nectarul de agave și sucul de grâu încolțit.

Ingrediente:

45 ml vodcă Absolut Citron

30 ml suc de grâu încolțit

15 ml suc fresh de limetă

10 ml nectar de agave

Pentru ornat: frunze de mentă, o felie de ridiche cu coajă albă

Pune toate ingredientele într-un shaker, împreună cu gheață, și amestecă până se răcesc. Toarnă într-un pahar în care ai adăugat gheață. Ornează cu 3 frunze de mentă și o felie de ridiche cu coajă albă.

Citește și 7 cocktailuri de încercat în 2019