5 culturi cu obiceiuri de împerechere bizare

Academia Barbatilor

Nu există o metodă unică și indestructibilă pentru a-ți găsi jumătatea, nu există o rețetă pentru nimeni. S-au legat cupluri fericite pe internet, la orgii sau în celulele de închisoare. Așa că încearcă să nu judeci obiceiurile bizare de împerechere din diverse colțuri ale lumii, despre care vei citi mai jos. Oriunde ne-am afla, relația dintre un bărbat și o femeie se face după reguli proprii. Sau după… tradiții.

Oamenii din India se mărită cu un copac pentru a preveni ghinionul astral

aishwarya rai

Frumoasa actriță Aishwaria Rai și soțul ei

Dacă trăiești în India și întâlnești o persoană care îți cade cu tronc, ar fi bine să te rogi ca planeta Marte să nu aibă ceva de spus despre relația voastră. Astrologia este foarte importantă pentru hinduși iar dacă tu sau partenera ta se întâmplă să fiți născuți sub influența lui Marte, există o bună șansă ca mariajul să se termine din lipsă de armonie sau pur și simplu, brrr!, din moarte. Deznodămintele nu se exclud.

Există însă o strategie sigură de ieșire din impasul celor influențați de Marte (sau manglik) – înainte să-ți pui pirostriile ar trebui să te căsătorești cu un copac.

Prin asta se înțelege un copac real iar obiceiurile locale spun că ar trebui să fie un bananier. De ce? Nu contează. Atunci când vorbești despre măritișul cu un copac pentru a evita furia planetei Roșii este mai bine să nu pui la îndoială aceste detalii. Ca o alternativă, te poți mărită cu o statuie din aur sau din argint a zeului Vishnu. Să recunoaștem însă că bananierii sunt mai ușor de găsit.

Motivația din spatele acestor obiceiuri nupțiale este că dacă un manglik se căsătorește mai întâi cu un obiect neînsuflețit (o statuie din aur sau un bananier), atunci mânia lui Marte se va abate asupra acelui obiect în loc să atace bietul soț. Furia lui Marte este, se pare, limitată la prima căsătorie, prin urmare eventualele alte căsătorii ar trebui să fie în siguranță. Bananierul suferă pentru întreaga echipă.

Poate crezi că e o vrăjeală dar practica e răspândită pe scară largă: actrița de Bollywood și fosta Miss World, frumoasa Aishwarya Rai, care a jucat în Pantera roz 2 și în succesul internațional Pride & Prejudice, s-a căsătorit cu un copac înainte de nunta ei reală, după ce a fost considerată manglik. De atunci a fost luată în vizor după ce a participat la obiceiuri care erau irevocabil legate de inegalitatea indiană a castelor și discriminarea lor. Dar măcar poate respira ușurată știind că Marte nu îi va omorî soțul. Chiar dacă, pentru asta, se presupune că la un moment dat a existat un bananier ras de pe fața pamantului de dragul fericirii ei.

Bărbații din Bhutan sparg casele femeilor pentru a se furișa în patul lor

bhutan

Tinerii din Bhutan aplică o tradiție violentă

Tinerii din Bhutan participă la un ritual cunoscut drept „noaptea vânătorii”, un pretext pentru a da  târcoale unor cartiere, la întâmplare, până când găsesc o casă în care se află o femeie singură. După care urmează spargerea casei, intrarea în dormitor și încercarea de a convinge femeia respectivă să doarmă în același pat cu ei. În multe alte societăți, acest obicei barbar ar duce la arestarea infractorului sau, după caz, la împușcarea lui.

Dar vânătoarea nocturnă a început ca o tradiție rurală în partea de est a țării, ajungând rapid foarte populară pe teritoriul întregului Bhutan. Începe ca orice poveste de iubire… violentă: un bărbat pândește o casă, sparge ușa sau geamul și intră, cu scopul de a se furișa în patul unei femei, conștiente sau adormite. De multe ori, acesta este un efort colectiv – grupuri de bărbați se adună noaptea târziu și cutreieră străzile până când găsesc casa unei eventuale  iubite.

Desigur, deși această practică este o metodă de curtare acceptată in rândul tinerilor, sunt unii care o găsesc mai puțin romantică: mai exact, părinții fetelor. Așadar, junii Romeo care se încumeta la o spargere romantică sunt frecvent întâmpinați cu porți ferecate, geamuri cu zăbrele și câini de pază. Cu toate acestea, se pare că nimic nu reușește să-i oprească din drum.

Crezi sau nu, încă n-ai auzit partea cea mai nebună: dacă în timpul unei vânători nocturne un bărbat este prins furișându-se în casă, trebuie să se căsătorească cu fata pe care intenționa s-o viziteze. Este ca atunci când prinzi pe cineva că fură o plăcintă și, pentru a-l pedepsi, îl pui la masă și îl obligi să mănânce toată plăcinta. Deci tinerii ar trebui să acționeze după principiul punct ochit, punct lovit.

Tinerii căsătoriții din Borneo nu au voie să folosească toaleta timp de trei zile

borneo

Însurățeii din Borneo sunt supuși la cazne

În multe culturi, pregătirile de nuntă reprezintă perioada cea mai stresantă pentru cuplul logodit. După ce s-au rostit jurămintele la unison și tortul a fost mâncat de verișorul de gradul 3 pe care nu l-ai cunoscut niciodată, este timpul să te relaxezi, să-ți dai jos pantofii închiriați, să pui rochia în cutie și să te apuci să faci copii. Asta dacă ești mireasa. Totuși, pentru poporul Tidong din Borneo, nunta este partea ușoară. După ce te-ai căsătorit, ești norocos dacă ai vezica la fel de mare ca o carafă de vin pentru că nici tu, nici jumătatea nu aveți voie să folosiți toaleta pentru următoarele trei zile.

Dintr-un motiv care ne scapă, poporul Tidong a ajuns la concluzia că ușurarea intestinelor pentru primele trei zile după căsătorie poate duce la un mariaj destrămat, la infertilitate sau chiar la moartea prematură a copiilor. Aceasta este, de asemenea, o oportunitate ca noul cuplu să creeze o legătură puternică, fiindcă știm cu toții (sau, slavă Domnului, nu știm?) că nimic nu leagă mai bine doi oameni decât statul prelungit în aceeași cameră cu o persoană care își dorește să meargă la baie la fel de tare pe cât vrei și tu.

Pentru a se asigura că fericitul cuplu nu ignoră tradiția, membrii familiei și alți oameni din comunitate sunt însărcinați cu responsabilitatea de a ține cuplul prizonier în casă, hrănindu-I cu rații minime de hrană și apă. Astfel, durerea pentru folosirea toaletei este eclipsată de cea a  înfometării. Luna de miere devine un chin de trei zile cu exerciții de abținere și flatulențe majore.

După ce proba s-a sfârșit, cuplului îi este permis să facă o baie și de asemenea, să aibă cea mai satisfăcătoare pauză de toaletă din viața tinerilor însurăței. Iar după câteva luni, poate poți uita grămada de deșeuri pe care jumătatea ta a fost obligată s-o ascundă într-un colț al apartamentului din luna de miere, suficient încât să poți rezista din nou, în aceeași cameră cu el.

Fetele bune de măritat sunt hrănite cu forța în ferme de îngrășare din Mauritania

mauritania

Fetele din Mauritania sunt puse la îngrășat (Foto: fempositive.com)

Pentru o fată crescută în Mauritania, țară din vestul Africii, procesul de înfrumusețare pentru a atrage un bărbat poate include o reconstituire a scenei lăcomiei din filmul Se7en. În părțile rurale ale Mauritaniei, credința unanim acceptată este că o femeie cu cât este mai grasă, cu atât va fi o soție mai bună. Să fii gras este un simbol al bunăstării, un adevărat statut, iar un bărbat cu cât este mai slab, se consideră că are mai multă grijă de femeia sa.

Pe scurt, mărimea femeii este un fel de schimb sexual. În unele părți din Mauritania, pentru a deveni „frumoase”, fetele se înrolează în „fermele de îngrășare” unde bătrânele comunității le țin prizoniere și le hrănesc cu forța, cu lapte și couscous până când acestea ajung la dimensiuni apreciabile. În unele cazuri extreme, fetele sunt pedepsite prin bătaie dacă nu țin totul secret.

Guvernul încearcă de puțin timp să stopeze aceste practici, bombardând regiunea cu anunțuri despre pericolele asupra sănătății care țin de obezitate și chiar să răspândească melodii despre femei frumoase și slabe pentru a le înlocui pe cele vechi despre „prințesele care dau cântarele peste cap”. Dar nu e vorba că vor să distrugă ideea cum că femeile mai corpolente sunt dezirabile ci, din contră, mesajul este că răpirea și hrănirea forțată este periculos de iresponsabilă și ar trebui trecută în ilegalitate.

Părinții din Cambodgia construiesc pentru tinerele fete colibe speciale pentru sex

cambodgia

Colibele iubirii, în Cambodgia

Când o fată din tribul cambodgian Kreung ajunge la vârsta potrivită, tradiția spune că părinții trebuie să îi construiască o colibă a iubirii, departe de casă. Colibele tribului Kreung servesc unui scop clar: fetele pot face cât sex doresc fără ca părinții să fie nevoiți să audă.

În cultura Kreung, fetele sunt încurajate să se culce cu cât de mulți băieți trebuie până își găsesc soțul ideal. Practic sunt întâlniri de amor, doar că fără a purta stigmatul asociat cu sexul premarital. În plus, totul este izolat complet între pereții colibei. Dacă o fată este interesată de un băiat, îl va invita în coliba privată pentru o seară intimă care se poate (sau nu) termina cu o partidă de sex – depinde cât de bune sunt glumele băiatului. Indiferent de rezultat, băiatul trebuie să părăsească coliba până la ivirea zorilor pentru că doi tineri nu au voie să fie văzuți împreună pe timpul zilei decât dacă sunt un cuplu. Cam ca la școala generală.

Fetele dețin controlul deplin asupra procesului iar băieții sunt lăsați cu buza umflată și părăsesc coliba respectuoși dacă fata decide că nu se simte bine. Sunt puține dovezi în ceea ce privește violența domestică iar reclamațiile de viol sunt, practic, inexistente. Dacă o fată rămâne însărcinată și decide să nu se mărite cu tatăl copilului, băiatul cu care se va mărita trebuie să crească copilul ca și cum ar fi al lui, fără să se plângă.