5 dintre cele mai cool smartwatch-uri de pe piață

Academia Barbatilor

În ultimii ani am văzut invadând piața tot felul de smartwatch-uri care încearcă, prin diverse mijloace, să distrugă supremația deținută de Apple. Fie că se ascund în spatele unei mâneci elegante de costum sau că măsoară pulsul unui alergător de performanță, multe dintre aceste ceasuri sunt versatile, stilate și, încet-încet, încep să devină un accesoriu esențial pentru orice bărbat.

Așadar, piața e deja suprasaturată de smartwatch-uri și chiar dacă aceste gadgeturi devin din zi în zi mai capabile, arătând din ce în ce mai bine, uneori e greu să separăm grâul de tărâțe. De aceea, în acest articol îți facem 5 sugestii de smartwatch-uri despre care putem spune cu tărie că sunt printre cele mai cool de pe piață.

Montblanc Summit 2

Montblanc Summit 2

Aducând laolaltă meșteșugul creatorilor ceasurilor de calitate și tehnologia avansată, noul Montblanc Summit 2, un smartwatch de 42 mm, creat atât pentru bărbați cât și pentru femei, include o serie de caracteristici avansate și de aplicații unice, care-l transformă în companionul ideal pentru un călător și un iubitor de fitness.

În plus, ceasul arată extrem de bine, fiind suficient de chic ca să te mândrești că porți la încheietură o piesă de lux ceasornicăresc tradițional. Până și senzorul de puls este subtil plasat în spatele cadranului. Ceasul e perfect pentru gentlemenii care adoră ca gadgetul lor de la mână să arate… nu chiar ca un gadget. Prețul este în jur de 4600 lei.

Skagen Falster 2

Skagen Falster 2

Cuvântul „elegant” nu se atribuie de regulă unui smartwatch, dar acesta este mai mereu o descriere pentru ceasurile minimaliste cu care ne-a obișnuit compania Skagen (fostă daneză, acum americană). Falster 2 este un ceas propulsat de sistemul de operare WearOS, de la Google, care include prezența asistentului Google, notificări de la smartphone, monitorizarea activității fizice, ora pe glob, vremea și multe altele.

O baterie eficientă asigură funcționarea continuă timp de 24 de ore la o singură încărcare. Dispune de curele interșanjabile, cea mai atractivă fiind cea din silicon negru. De asemenea, fiecare ceas vine cu un foarte elegant charger magnetic. Skagen Falster 2 costă în jur de 1400 lei.

Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch

Poate cel mai râvnit smartwatch, după cel de la Apple, Samsung Galaxy e disponibil în două variante de mărimi, primul lucru bun care se poate spune despre el fiind că are o baterie excepțională, care poate „ține” de la 3 la 6 zile, în funcție de model și de modul în care e folosit ceasul.

Samsung Galaxy Watch e mai atractiv ca modelele precedente, venind la pachet cu câteva nou tipuri de monitorizări pentru fitness. Rama rotativă se dovedește inovatoare și de-a dreptul impresionantă, fiind modul perfect prin care poți controla device-ul. Galaxy funcționează împreună cu majoritatea smartphone-urilor cu Android, și chiar cu iPhone-uri. Prețul este în jur de 1200 lei (pentru cel de 46 mm).

TAG Heuer Connected Modular

TAG Heuer Connected

Connected Modular e a  doua încercare a celor de la TAG Heuer de a pătrunde în lumea smartwatch-urilor și, privindu-l, se poate spune că este una extrem de reușită. Connected Modular 45 e un device care arată excelent, mimând look-ul unui ceas mecanic, având un cadran circular și un aspect sportiv. Designul modular îi permite efectuarea unor customizări pentru asortarea lui la diverse ținute.

Al doilea Connected are un aspect mai premium decât cel din prima generație, compania îmbunătățind în mod evident displayul. Dacă-ți plac ceasurile și ai și o pasiune pentru tehnologie, atunci acest smartwatch poate fi alegerea ideală. Care vine la pachet cu un preț pe măsura brandului, adică de la 5500 lei în sus.

AlpinerX

alpinerx

Anul trecut, compania elvețiană Alpina a lansat pe Kickstarter proiectul AlpinerX. Succesul lui a fost urmat anul acesta de lansarea a patru modele care reprezintă echivalentul celor mai populare designuri alese de membrii comunității Kickstarter. Acest smartwatch este echipat cu o mulțime de funcții, care includ senzori pentru razele ultraviolete, de temperatură, altitudine, presiune și busolă.

Ceasul folosește o aplicație dedicată AlpinerX, disponibilă atât pentru iPhone-uri cât și pentru telefoanele cu Android, prin intermediul acesteia existând posibilitatea de a-ți monitoriza exercițiile fizice, de a-ți înregistra și analiza rutina somnului, primind, totodată, și notificări legate de apeluri și mesaje. Are o carcasă ușoară, din fibră de sticlă și costă în jur de 4000 de lei.

Citește și: Un smartwatch ca un depozit la purtător: Garmin 645