5 drone cool pentru toate buzunarele

Academia Barbatilor

Când cumperi o dronă, nu te uiți după modele second hand, ci după cele mai noi apariții. Problema e că piața s-a umplut de drone și a ajuns destul de greu să știi ce fel de model îți trebuie, în funcție de scopul pentru care urmează a-l folosi și, desigur, de bugetul alocat. Nu ne-am propus să facem un clasament al celor mai bune drone de pe piață, ci vrem să-ți prezentăm câteva dintre cele mai noi și mai interesante modele, pentru a căror achiziție nu e necesar să spargi banca, ci doar „pușculița”.

Xiaomi FiMi X8 SE Foldable 4K

droneXiaomi FiMi X8 își propune să te facă să lovești cerul cu puterea degajată de rezoluția ei. Dotată cu un gimbal mecanic, pe 3 axe, această dronă deșteaptă are ca principală caracteristică tracking-ul inteligent, la care se adaugă zborurile inteligente. E controlabilă prin telecomandă (care are un display încorporat) la o distanță de până la 5 km. Displayul îți oferă imaginea pe care o „vede” drona în timp real.

Are un timp de zbor de până la 33 minute și folosește un puternic senzor Sony IMX378 pentru a captura imagini video și foto din orice poziție. Dacă este cazul să reîncarci bateria, elicele se pliază, drona devenind astfel extrem de portabilă. Preț: 499 $.

SwellPro Spry Waterproof

drone coolO dronă care nu doar zboară ci și plutește? Ba chiar se și scufundă? Și după toate astea rămâne funcțională? Wow! SwellPro Spry Waterproof are o cameră care filmează 4K oriunde s-ar afla: în aer, pe apă sau sub apă. E construită special pentru oamenii cu un stil de viață activ. Dacă-l ai, drona asta e făcută pentru tine.

În primul rând, trebuie menționat că e rezistentă la apă, deci o poți folosi în activități de snorkeling sau surfing. Capturează fotografii și videouri clare, iar cu funcția follow me poți să fii sigur că îți va înregistra fiecare pas. Activează și funcția de întoarcere acasă și va veni singură, când îți termini treaba. Preț: 987 $.

Parrot Mambo FPV Camera

drone coolBucură-te de ideea de first person view cu această dronă care vine cu trei moduri inovative de zbor și care se transformă, la „cerere”, într-un pilot de curse. Cu modul Mambo FPV Easy drona rămâne în aer chiar dacă tu nu mai ești la butoanele telecomenzii. Modul drift pune pe off stabilizarea orizontală, permițându-i dronei să facă întoarceri strânse și, în fine, modul racing oferă control complet asupra camerei FPV fără a fi asistat în vreun fel de către stabilizare.

Folosirea aplicației FreeFlight Mini, înpreună cu drona, îți permite să partajezi experiențele tale pe social media în timp real. Preț: 180 $.

Yuneec Mantis Q Foldable 4K

drone coolCompactă și puternică, această dronă vine cu câteva caracteristici interesante, care includ detectarea facială și controlul vocal. Însă capitolul la care plusează bine este capacitatea bateriei de a menține drona în aer: până la 33 de minute. Timp suficient pentru a filma peisaje spectaculoase și a face fotografii de calitate, motiv pentru care se poate spune că Mantis Q este o dronă pentru călători.

Cu atât mai mult cu cât în timpul zborului camera poate fi înclinată în jos, la 90 de grade sau în sus, la 20 de grade. Și cu argumentul suprem pentru cei care călătoresc că se poate plia, intrând perfect în bagaje mici și cântărind doar 0,45 kg. Preț: 500 $.

DJI Spark Mini Drone

drone coolCând spui drone, spui DJI, acest brand garantând calitatea obiectelor zburătoare cu cameră. Dji Spark Mini dispune de o tehnologie avansată de captare a imaginilor, mai bună ca a modelelor precedente, dar și de moduri inteligente în timpul zborului. Se lansează cu un singur „click” și vine cu o cameră capabilă să urmărească subiectul în mod activ și să-l mențină în cadru.

Adițional, poți lansa modul QuickShot, pentru a face instant fotografii, fără a pierde vreun frame. Altă caracteristică excelentă a acestei drone este că răspunde la gesturi. De pildă, dacă faci cu degetele semnul unui cadru, drona va face o fotografie. Adio selfie stick-uri! Preț: 400 $.

Citește și 4 motive pentru care ar trebui să-ți cumperi o dronă