5 drone cu care să filmezi ca un vultur

Academia Barbatilor

De când au apărut, dronele au stârnit o fascinație aparte. Pentru că e fascinant cu adevărat să poți să-ți trimiți un „ochi” în înaltul cerului, să-l controlezi de la sol după propria dorință și să-l faci să înregistreze ceea ce „vede”, pentru ca mai târziu să arăți lumii cum arată… lumea văzută de sus.

Pentru că știm că-ți dorești o dronă, am selectat mai jos cinci asemenea gadgeturi, cu caracteristici și prețuri variate, după bugetul fiecăruia. Important e să te hotărăști să fii vulturul văzduhului, pentru că, nu-i așa?, în rest sky is the limit.

DJI Phantom 4 Pro Obsidian Edition

Dronele DJI reprezintă întotdeauna o garanție a calității iar Phantom 4 Pro nu face excepție, ba dimpotrivă: duce experiența unei filmări aeriene la un nivel superior. Drona e dotată cu o cameră video profesională, cu senzor de 20 MP, capabilă să facă filmări 4K, la 60 fps. Phantom 4 Pro are, de asemenea, mai mulți senzori pentru detectarea obstacolelor, așa încât nu trebuie să te temi că vei da cu ea de stânci sau de alte obstacole. În plus, are o mulțime de funcții care te vor ajuta la o manevrare superioară, precum Active Track și Tap Fly dar și trei noi moduri de zbor: Profile, Spotlight și Circle. Bateria asigură un timp maxim de zbor de 30 de minute, controlabil în permanență prin aplicația DJI Go.

Preț: 7645 lei. Cumpără


DJI Spark Fly More Combo

Dacă nu tinzi să te ridici la nivelul de profesionalism oferit de Phantom Pro, poți apela la varianta (mult) mai ieftină, pe nume Spark. E o dronă decentă, care include, pe lângă quadcopterul în sine, și câteva accesorii suplimentare, precum 4 seturi de elice, protecții pentru elice, un acumulator de rezervă etc. Spark dispune de tehnologia FaceAward, grație căreia drona decolează rapid după ce te recunoaște. Ea poate fi controlată prin intermediul aplicației dedicate DJI Go4 sau chiar prin gesturi făcute cu mâna, fără telecomandă sau telefon. Mișcările bruște sunt stabilizate datorită gimbalului pe două axe și a tehnologiei UltraSmooth. Camera Spark permite înregistrare video la 1080p și fotografii de 12 MP. În modul Sport, drona poate atinge o viteză stabilă de 50 km/h. Iar bateria permite o utilizare maximă de 16 minute.

Preț: 3149 lei. Cumpără


Yuneec Typhoon H

Primul lucru cu care se lausă această dronă este durata de zbor de până la 25 de minute, una suficient de bună pentru modelele din categoria ei. Typhoon H vine cu o cameră CGO3, care filmează 4K, imaginile putând fi văzute live, la o rezoluție de 720p, pe displayul de 7 inci al telecomenzii. Camera mai are un avantaj, și anume că dispune de lentile cu unghi larg, care pot fi setate manual chiar pe parcursul zborului. Un alt lucru interesant este că Typhoon H are un „Team Mode” prin care poți conecta la cameră două stații de la sol, formând o cooperare între cel care pilotează drona și cel care operează camera foto/video.

Preț: 5000 lei. Cumpără


Parrot Disco FPV & Sky Controller 2

Papagalul Disco face spectacol în aer, atingând o viteză de până la 80 km/h. E controlabilă prin intermediul unui Parror Skycontroller, are un design aerodinamic, aripi fixe și carcasă din polipropilenă expandată, care îi dă un aspect mai degrabă de avion decât de dronă. În fapt, așa este și pilotată – are un motor puternic și o baterie de mare capacitate, care o face să stea în aer până la 45 de minute. În plus, are o conexiune WiFi optimizată și securizată, imaginile putând fi urmărite în timp real pe telefon sau tabletă, grație aplicației FreeFlight Pro.

Preț: 6049 lei. Cumpără


Parrot Bepop 2

O dronă la un preț excelent, care nu dezamăgește la capitolul calitate, fiind solidă și compactă, încadrată la categoria celor de până în 500 gr. Poate fi utilizată atât la interior cât și la exterior și are o autonomie maximă de 25 minute. Bepop 2 e dotată cu un sistem de oprire la impact a elicelor, având și funcția Home, de întoarcere la locul de plecare. E o dronă foarte stabilă în condiții de vânt puternic, utilizarea simultană a senzorilor garantându-i stabilitatea. E manevrabilă prin intermediul smartphone-ului sau a tabletei, un singur buton apăsat făcând-o să decoleze și să aterizeze cu ușurință. Rezoluția senzorului camerei este de 14 MP iar camera filmează full HD.

Preț: 2199 lei. Cumpără