5 gadgeturi fabuloase care au atras privirile la CES 2019

Academia Barbatilor

În luna ianuarie a fiecărui an, în Las Vegas are loc cel mai așteptat târg de tehnologie mondială, cel care dă startul unui nou „sezon” de gadgeturi și produse electronice, un maraton de conferințe de presă și plimbări în sălile expoziționale în care companii din întreaga lume își expun produsele și serviciile pe care urmează să le utilizăm și noi, consumatorii de rând, în scurt timp. CES 2019 a fost și de această dată un succes.

E greu să prezinți într-un articol tot ceea ce a atras atenția în Las Vegas, dar am selectat pentru rândurile de mai jos câteva gadgeturi care au făcut tuturor cu ochiul, stârnind ropote de aplauze.

Foldimate

Nimănui nu-i place să împăturească hainele și lenjeria, dar dacă te uiți la recentul serial de pe Netflix, în care protagonistă e celebra Marie Kondo (cea care te ajută să înlături lucrurile inutile din viața ta), vei înțelege că a sosit momentul pentru a pune un pic de ordine în această zonă a vieții. Iar dacă nu vrei să o faci personal, ei bine, există cineva care s-a gândit să inventeze o mașină care ar putea să o facă în locul tău.

Foldimate este o electrocasnică utilă, care-ți păstrează ordinea în dulap și îți împăturește tricourile, cămășile și lenjeria. Fără nicio bătaie de cap, în câteva secunde ai lucrurile aranjate în șifonier. Literalmente în câteva secunde!

LG HomeBrew

Până acum o vreme, dacă doreai să-ți faci bere acasă, trebuia să-ți organizezi un adevărat laborator în garaj sau într-o încăpere separată. Iar produsul rezultat avea un gust de multe ori îndoielnic. Iată însă că acele vremuri au apus, odată cu faptul că LG a scos pe piață un espressor pentru… bere.

În urma unui parteneriat cu compania Muntons (care a livrat know-how-ul berii), a rezultat această mașinărie cu care poți produce 5 litri de bere, grație capsulelor utilizate de LG HomeBrew. Procesul de producție durează două săptămâni, iar rezultatul poate fi ales din următoarele sortimente de bere: Pilsner cehesc, Witbier belgian, Stout englezesc, IPA american sau Pale Ale american.

Cuptorul conectat Whirlpool

Dacă simți nevoia să devii un bucătar mai bun decât ești, atunci ar trebui să-ți arunci o privire asupra acestui posibil „ajutor”. Cărțile de bucate sunt istorie și nimeni nu prea mai are chef să urmeze o școală de bucătari. Atâta vreme cât există cuptorul Whirlpool.

Dotat cu un display LCD transparent, plasat pe ușă, primești îndrumare prin intermediul unei baze de date de rețete, pe telefonul mobil ai imagini legate de cum arată mâncarea care tocmai se pregătește în cuptor și chiar primești sugestii bazate pe preferințele culinare ale membrilor familiei.

LG Signature Oled TV R

Dacă unicul loc în care-ți așezi televizorul poate bloca o priveliște interesantă, atunci iată ce fel de televizor trebuie să-ți cumperi: unul care… dispare! LG Signature Oled este televizorul care se poate rula în sus și-n jos, într-un (și dintr-un) sound bar impresionant.

Display-ul televizorului este un OLED de 65 de inci, cu rezoluție 4K, pe care dacă privești serialul preferat vei putea vedea cele mai mici detalii. Trebuie amintit, evident, și sunetul acestei „scule” care beneficiază de un sistem audio Dolby Atmos, de 100 W.

Toaleta inteligentă Numi 2.0

Mulți bărbați își petrec o mulțime de timp pe „tron”, acolo unde devin împărații propriei lumi, precum ne-a învățat celebrul Al Bundy. Dar ai visat vreodată la o toaletă care să converseze cu tine? Probabil că nu, însă producătorul american Kohler a avut ideea de a integra sistemul Alexa, de la Amazon, într-un vas de toaletă.

Toaleta inteligentă Numi 2.0 promite o „experiență completă”, creând un ambient multicolorat și interactiv, cu iluminare, cu difuzoare încorporate și cu control vocal. Nu costă „decât” 7000 de dolari (9000, dacă o vrei pe negru) și întotdeauna poți comanda, la ieșirea din baie, „Alexa, trage apa!”.

Citește și despre 7 gadgeturi utile cu care să-ți echipezi mașina