5 gadgeturi noi, produse de Apple sau compatibile cu „mărul”

Academia Barbatilor

Există fani ai produselor Apple care sunt atât de îndrăgostiți de brandul inventat de Steve Jobs încât nu văd în jurul lor decât copaci și plante din care cresc „mere”. Pentru aceștia, și nu numai pentru ei, am selectat cinci noi produse Apple, sau compatibile Apple, cu care să-ți satisfaci nevoile de gadgetar „nișat” pe un brand.

Display Apple 6K Pro XDR

produse apple

Profesioniștii într-ale designului digital știu cât de mult contează să ai un monitor de calitate. Noul Apple 6K Pro Display XDR este tot ce poate fi mai bun în materie de display-uri. Un LCD incredibil, de 32 de inci, angrenat de 20 de milioane de pixeli și calibrat de experți înainte de a ieși pe porțile fabricii. Un display Retina 6K, cu unghi mare de vizualizare și cu un contrast cu 25% mai bun decât predecesorul său, livrat de sub o sticlă de tip nano-textură.

Spre deosebire de alte display-uri, acesta reduce reflecția luminii fără a întrerupe calitatea imaginii. Pixelii sunt controlați pentru condițiile de iluminare respective, făcând facilă munca în orice situație și în orice aplicație. Pe spate se află noul sistem de montare de la Apple, care permite monitorului să stea perfect într-un Pro Stand, în echilibru desăvârșit și cu posibilitatea de a se roti în modul portret. Preț: 4999 $.

Mac Pro

Noul Mac Pro. Nu a apărut încă, dar știm câteva lucruri interesante despre el. Făcut pentru a rezolva, practic, orice task, cel mai puternic desktop de la Apple este customizabil și expandabil. Mac Pro înglobează un procesor Intel Xeon, de (până la) 28 cores, propune accesul 360 grade la componentele interne, permițând utilizatorului să-și customizeze produsul. Are șase canale de memorie ECC, laolaltă cu 12 sloturi DIMM. Poți adăuga inclusiv două plăci Radeon Pro Vega II pe modulul Mac Pro Expansion, adică cele mai puternice plăci grafice existente la ora actuală.

MacPro poate rula concomitent trei streamuri de conținut cu rezoluție 8K, fără măcar să „transpire” vreun pic. Are o memorie de 1,5 TB și trei ventilatoare silențioase. Carcasa din aluminiu îl face extrem de ușor iar mânerele din partea superioară îl fac foarte transportabil, laolaltă cu opțiunea pe roți. Mac Pro va fi disponibil din toamnă. Preț: 5999 $.

Apple iPod Touch

produse apple

A șaptea generație iPod Touch oferă câteva noi caracteristici care ar trebui să-i facă pe fanii acestui vechi device, apărut în 2007, să tresară de plăcere. E vorba de mai mult spațiu de stocare, de Grup Face Time și de realitatea augmentată.

Precedenta versiune iPod Touch avea o capacitate maximă de 128 GB. Noua versiune dublează miza. Și, pentru un plus de atractivitate, vine la pachet cu iOS 12, oferind experiențe digitale mai personalizate și mai securizate.

Camera foto de 8 MP nu se ridică la înălțimea celor de pe iPhone-uri, dar beneficiază de tehnologie HDR și de o bună stabilizare a imaginii. Platforma autofocus garantează imagini panoramice de calitate, de 43 MP. Nu înregistrează video-uri la rezoluție 4K, dar oferă clipuri HD, la 1080p. Și trebuie spus că foarte puține device-uri dispun, precum iPod Touch 7, de stabilizare video cinematică și capacitate de filmare slow motion la 120 fps.

Display-ul de tip Retina nu este nici el de calitatea celor de pe iPhone-uri, dar are o densitate a pixelilor de 326 PPI, în ciuda unei rezoluții modeste de numai 1136×360 pixeli. Luminozitatea și contrastul sunt mai bune decât la smartphone-urile de clasă medie. Preț: de la 199 $.

Charger portabil Ugreen, pentru Apple Watch

produse apple
Foto: Gadget Flow

Chargerul portabil Ugreen îți încarcă ceasul Apple. Are integrat un modul magnetic MFI și este compatibil cu toate modelele de ceasuri produse de Apple, realizând încărcarea completă la fel de rapid precum încărcătorul original. Pur și simplu îți așezi ceasul pe încărcător și aștepți două ore pentru a se încărca la maxim. Chargerul are și o componentă anti-derapantă, datorită căreia ceasul rămâne stabil, fără a exista probabilitatea de a aluneca.

Device-ul oferă protecție multiplă, împotriva puseurilor de voltaj, a scurt-circuitelor și a temperaturii ridicate. Grație designului subțire, îl poți lua cu tine pe drum, după ce în prealabil l-ai încărcat și pe el, la priză sau la o baterie externă. Preț: 40 $

Dock Belkin Powerhouse, pentru încărcare Apple

produse apple

Un device 2 în 1, care permite încărcarea în același timp a unui iPhone și a unui Apple Watch. Dispune de un modul magnetic care încarcă instant smart watch-ul și de un conector Lightning, care încarcă iPhone-ul indiferent de husa acestuia. Dock-ul oferă încărcare rapidă pentru ambele device-uri și este compatibil cu diverse modele de iPhone-uri, inclusiv iPhone 6/6s, 7/7 Plus, 8/8 Plus, SE, X, XR, XS și XS Max, dar și cu seria de Apple Watch 1,2,3,4 și de primă generație. Preț: 90 $.

Citește și: Ce model de MacBook ți se potrivește