5 gadgeturi pentru a-ți face o casă inteligentă

Academia Barbatilor

În epoca tehnologiei avansate, gadgeturile inteligente de apartament își fac din ce în ce mai mult loc în casele noastre. Smartphone-ul ne permite să controlăm, chiar și de la distanță, lumina sau securitatea, să aflăm informații sau să pornim playlist-ul favorit. Mai jos am ales cinci gadgeturi care îți pot face casa ceva mai inteligentă, sperând doar că, la un moment dat, aceasta nu va ajunge mai inteligentă ca noi.

Aspirator inteligent Xiaomi Roborock

roborock gadgeturiToți avem nevoie de aspirator în casă. Iar momentul acela în care trebuie să-l scoatem din cămară și să pornim cu „elefantul” prin apartament pentru a scăpa de praf nu e unul foarte așteptat. Varianta este să-ți cumperi un aspirator inteligent care să facă treaba în locul tău. Iar Xiaomi Roborock e o variantă eficientă și rapidă, care combină două funcții ce îți vor permite să aspiri podeaua, apoi să o speli.

Roborock e prevăzut cu un sistem special de distanță prin laser, care permite monitorizarea zonei înconjurătoare și cartografierea interioară, folosind un algoritm special. El se conectează la telefon prin WiFi și se sincronizează prin aplicația specială Mijia. Astfel, vei putea vedea harta casei sau apartamentului și, selectând zona dorită, poți trimite aspiratorul să curețe acea locație. În plus, aspiratorul poate planifica singur ruta de curățare. Bateria de 5200 mAh conferă o utilizare de aproximativ 2,5 ore, fiind egală cu curățarea a 250 mp. Preț: 1993 lei.

Mini asistent personal cu control vocal Google

Google Home Mini e un dispozitiv compact pe care îl poți folosi ca pe un asistent personal ce îți furnizează știri, prognoza meteo, îți amintește de întâlnirile programate și, în momentele de relaxare, acționează pe post de player muzical. Home Mini se poate seta prin comenzi vocale sau prin atingere. Prin intermediul aplicației Google Home îl conectezi la smartphone, apoi tot ce trebuie să faci e să-i dai comanda „OK Google” și să întrebi ceea ce dorești.

Tot prin intermediul Google Home Mini îți poți seta, conecta și controla diverse dispozitive și gadgeturi din casă, el fiind compatibil cu Chromecast, Nest și Philips Hue. Preț: 255 lei.

Lampă USB Allocacoc Balance

O lampă cu un model revoluționar, care te impresionează pe moment și care dispune de doi magneți rotunzi suspendați, prin care se realizează controlul luminii. Când cei doi magneți se apropie unul de celălalt, ei se conectează și declanșează switch-ul, aprinzând lumina. Pentru a stinge LED-urile, trebuie îndepărtat magnetul din partea de jos. Lampa funcționează dacă este conectată la o sursă de alimentare prin cablul cu conector USB, fiind perfectă pentru citit sau pentru a realiza o ambianță plăcută în cameră. Preț: 150 lei

Bec inteligent Mipow Playbulb Rainbow Lite

Un gadget inteligent prin intermediul căruia camera ta se poate transforma instant, dintr-o singură atingere. Becul Rainbow se conectează la smartphone prin Bluetooth. Aplicația Playbulb X, special concepută pentru acest bec inteligent e disponibilă gratuit atât în Google Play cât și în AppStore iar prin intermediul ei poți controla unul sau mai multe becuri inteligente Mipow.

După descărcarea aplicației și aprinderea becului, poți controla nivelul lui de luminozitate, poți crea efecte luminoase, poți alege și schimba culorile, alegând dintre cele 16,7 milioane de opțiuni disponibile. Playbulb Rainbow e economic, are o durată de viață de până la 30 de ani și un consum de energie cu până la 85% mai redus decât becurile normale, oferind o atmosferă romantică sau vibrantă, în funcție de momentul zilei. Preț: 120 lei.

Master – lacăt inteligent de interior cu Bluetooth

Du securitatea la un alt nivel cu lacătul inteligent de la Master, care-ți oferă un control garantat pentru protecția lucrurilor personale. O tehnologie simplă de blocare și deblocare îți transformă propriul smartphone într-o cheie de acces. Lacătul se conectează la telefon prin Bluetooth iar după ce descarci aplicația dedicată, nu mai ai nicio grijă că ai uitat combinația sau că ai pierdut cheile. Dispozitivul poate fi setat să se deschidă automat atunci când telefonul e în apropierea lui iar atunci când nu ai smartphone-ul la tine, lacătul poate fi deblocat prin introducerea unui cod direcțional. Cu ajutorul aplicației de pe telefon poți da acces rudelor sau prietenilor și primești notificări atunci când se deschide lacătul sau când accesul e forțat. Master conține o baterie care poate fi înlocuită și este compatibil cu orice device Android sau iOS. Preț: 350 lei.

Iar dacă nu te interesează atât de mult gadgeturile pentru apartament, poate arunci o privire peste acestea